KAPITÁNYA NÉLKÜL KAPOTT KI A SZEDEÁK PÉCSETT

Ugyan vezetett a nagyszünetben, de a második félidőben nem tudta azt a támadójátékot nyújtani a Szedeák a Pécs ellen, mint előtte.

Bár veretlenül érkezett a Lauber Dezső sportcsarnokba, mégsem várhatta a legjobb előjelekkel a pécsi meccset a Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen Andrija Ciric sérülése miatt nem tarthatott a csapattal, így Kovács Ádám került be a kezdőötösbe.

Nehezen találta a ritmust a szegedi együttes, az első negyedben hamar meglépett a Pécs, azonban 18-9 után megrázta magát a Szedeák, és egy 11-0-s futással fordítani tudott. A Tisza-partiak lendülete egészen a nagyszünetig tartott, viszont a pihenő előtt Antóni Csanád elsüllyesztett egy trojkát, így csak két pont volt a szegediek előnye. (34-36)

Veljko Budimir hármasával rögtön az első akció után fordított a Pécs, majd erről a pontról a baranyaiak felé billent a meccs: egy 7-0-s periódussal jutottak komolyabb előnyhöz a hazaiak, innen pedig ugyan kapaszkodott a Szedeák, de nem tudta már utolérni ellenfelét, így a szezonban először vereséget szenvedett Andjelko Mandic csapata.

A Szedeákra legközelebb sem vár könnyebb feladat, hiszen szombaton 19 órától a Szolnok érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 3. forduló

Pécsi VSK-VEOLIA – Naturtex-SZTE-Szedeák 75 – 67 (18-13, 16-23, 20-14, 21-17)
Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok. Vezette: Tőzsér Dénes, Ádám József, Fodor Attila (Bogárdi János).
Pécs: DURHAM 29/9, Supola 5, BUDIMIR 18/6, Antóni 3/3, Sarlija 8. Csere: Dukic -, Harazin -, Demeter -, Bíró -, Simon 12/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Szedeák: Boltic 13, Fortune -, Kovács Á. 13/3, Juhos 16, Sulovic 19. Csere: Wirth 5/3, Vágvölgyi 1. Vezetőedző: Andjelko Mandic.
Kipontozódott: Sarlija (37′).

Ami a statisztikát illeti

A hármasok tekintetében is a Szedeák fölé nőtt a Pécs: ezúttal csupán két sikeres dobást mutatott be távolról a szegedi együttes, miközben a hazaiak nyolc trojkát is elsüllyesztettek. A lepattanócsatát ugyan 30-26-ra megnyerte a Szedeák, és csak kilenc eladott labdája volt a 12 pécsi vonatkozó adattal szemben, és egyel több gólpasszt is írhattunk fel a szegedieknél. Az egyéni teljesítményekre kitérve: a szegediek közül hárman, Marko Boltic, Juhos Levente és Nenad Sulovic is remek teljesítményt nyújtottak, ám a többiek nem tudták őket segíteni ezen a napon. A Szedeák irányítója 13 ponttal, hét lepattanóval és kilenc gólpasszal zárta a meccset, 32 perce alatt pedig még hét kiharcolt faultja is volt - igaz, ötször el is adta a labdát. Az Andrija Ciric hiányában a csapatkapitányi posztot is betöltő Juhos Levente 16 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát hozott össze, e mellett volt egy szerzett és egy eladott labdája, két gólpassza és blokkja is 38 perce folyamán. Nenad Sulovic 19 pontot termelt, amivel a legeredményesebb szegedinek bizonyult, hat lepattanója mellett három asszisztot is feljegyezhettünk nála. Az ezúttal a kezdőötösbe bekerült Kovács Ádám 37 percet kapott, 13 pontjához egy lepattanót és egy gólpasszt tudott hozzátenni. A kezdő ötödik tagja, Josh Fortune ezúttal nem a vasárnapi arcát mutatta: az amerikai pont nélkül zárt, hiába emelt rá hat labdát is kintről, egyik triplája sem lett jó, így csupán három lepattanó és egy szerzett labda szerepel a neve mellett 21 perc alatt. A cserék közül a legtöbbet Wirth Ádám játszotta, 26 perce alatt 5 pontot tett hozzá, míg a 10 percet játszott Vágvölgyi Ákos egy büntetőt dobott be, és volt két lepattanója. A hazaiak közül Jabril Durham extrát nyújtott: 29 pontja mellett volt hét lepattanója, ugyanennyi kiharcolt faultja és négy gólpassza is, mellette pedig a 12 pontos Simon Kristóf és a 18-ig jutott Veljko Budimir emelhető ki.

Online közvetítés

 
Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
 
40′

75-67 - ez a vége, ezúttal nem sikerült 70 pont alá szorítani ellenfelét, így vereséget szenvedett a Szedeák Pécsett.

 
40′

Kisebb csoda kellene, hiszen az utolsó percre fordulva kilenc ponttal, 74-65-re vezet a Pécs.

 
39′

Szűk két perccel a vége előtt Sulovic mindkét büntetőjét bedobja, 71-65, ezzel 19 pontnál jár a center.

 
37′

A pécsiek kezdő centere, Sarlija viszont begyűjti ötödik hibáját, így véget ér számára a meccs. Juhos bedobja a büntetőit, majd Durham eredményes megint, 71-61.

 
36′

A 26 pontos Durham vezérletével egyre nő a különbség: legutóbbi betörése után 66-57, Marko Boltic szerencsére gyorsan válaszol, 66-59.

 
34′

63-54 Juhos újabb kosara után, eddig nem tud úgy támadni a Szedeák, ahogy ezt az első három negyedben tette.

 
32′

Hamar időt kell kérnie Andjelko Mandicnak, hiszen 7-2-vel kezd a Pécs: csupán Juhos eredményes a Szedeákból, így 59-52-re vezetnek a hazaiak.

 
30′

Hétpontos hazai futást tör meg Boltic, 54-50 - innen vágnak neki a csapatok az utolsó tíz percnek.

 
29′

Supola tempójával hosszú idő után vezet a Pécs, 50-48. Sőt, Sarlija büntetőivel már 52-48.

 
28′

Durham kettese után 47-48 az állás - bő két perc van vissza a harmadik negyedből, ekkor kér időt Andjelko Mandic.

 
25′

A negyed felénél továbbra is vezet a Szedeák: azonban Durham triplája után csak egy pont a különbség, 45-46.

 
21′

Budimir triplájával rögtön fordított a Pécs, 37-36 - de Boltic betörése után 37-38.

 
20′

Sulovic kettőből csak az egyik büntetőjét dobja be, így 31-36. Még van ideje egyet támadnia a Pécsnek: Antoni hármasa után 34-36 a nagyszünetre. Picit bánhatja a végét a Szedeák, mert ebben benne volt egy nagyobb arányú vezetés, de 18-9 után remekül feltámadtak a Ciricet nélkülöző szegediek!

 
19′

Wirth és Dukic hármasa sincs bent, Simon középtávolija viszont jó, így visszajön 6 pontra a Pécs, 29-35.

 
16′

Sulovic újabb büntetőivel 25-33-ra vezet a Szedeák, a center ezzel átlépte már a tízpontos határt. Nagyot fordult a játék képe és feljavult Andjelko Mandic csapata!

 
18.25′

Kiváló, 11-0-s rohanásban van a Szedeák, hiszen 18-9-ről tudott fordítani: Wirth Ádám büntetői ráadásul a helyükre mennek, így már 19-22 a Szedeáknak. Sarlija közelijével 21-22.

 
18.21′

Ami semmiképp sem jó hír, hogy Marko Boltic már három beütött faultnál jár, viszont Simon büntetőjével 19-17-re továbbra is a Pécs vezet. De csak eddig! Kovács Ádám hármasával már a Szedeáknál az előny, 19-20, időt is kér Csirke Ferenc.

 
18.12′

Egyelőre technikai gondok miatt csupán állást tudunk közölni: a második negyed elején 18-15-re vezet a Pécs.

 
17.46′

Annak reményében köszöntjük olvasóinkat, hogy megmarad a Naturtex-SZTE-Szedeák veretlensége! Ebben ma nem veheti ki részét a csapat kapitánya, Andrija Ciric, aki egy kisebb sérülés miatt kihagyni kényszerül a mai találkozót - a többiekre számíthat Andjelko Mandic.

Forrás: szegedma.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex