Lilov és Ciric is a forduló válogatottjában!

Tegnap este véget ért a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 5. köre - a forduló válogatottját olvashatjátok az ezúttal Kaposvárról kikerülő MVP-vel. 2 Szedeák játékos is bekerült a Kezdő5.hu keretébe.

Irányító
Javier Duren - Kaposvári KK (1)

Az irányítók közül többen is hasznosak voltak ugyan, de nem annyira, mint kettes posztos kollégáik, így került be Duren erre a posztra. A Kaposvár játékosa villantott végre valamit abból, hogy miért igazolták a nyáron - 19 pontot (4/9 dupla, 3/6 tripla, 2/3 büntető), 9 pattanót, 4 gólpassz, 5 szerzett labdát és 7 kiharcolt faultot jegyzett mindössze 1 eladott labda és 3 beütött fault mellett, így 31 és fél perc alatt 31 VAL-lal zárt. Ennél is fontosabb, hogy a végjátékban, 60-69 után rögtön szerzett négy pontot, az utolsó 5 és fél percben összesen 12 egységgel jelentkezett 4 pattanó és három kiharcolt fault mellett (összesen két kihagyott dobása volt ebben a periódusban), és 72-72 után kulcstámadópattanót szedett, ami után zsákolt egyet - gyakorlatilag az volt a győztes kosár, hiszen 78-72 lett a végeredmény. Bár volt nála két jobb VAL-t hozó teljesítmény is a héten, nálunk a végjátékban játszott szerepe miatt ő lett a forduló MVP-je.

(A poszton egyébként a két körmendi, Parrish Petty és Devon Saddler voltak kiválóak 20-20 VAL-lal, ráadásul komoly szerepük volt a ZTE ellen nagyon megnyert első és harmadik negyedekben, de a Szedeák irányítója, Marko Boltics is hasznos volt, ő 19 VAL-ig jutott a Falco ellen.)

Dobóhátvéd
Ivan Lilov - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

A Szedeák bolgár válogatott légiósa volt az, aki miatt nem került be irányító a válogatottba ezen a héten, mert Duren mellett ő is meghatározó teljesítményt hozott, főszerepet játszott csapata győzelmében. Lilov 35 pontot szórt (10/11 dupla, 5/10 tripla), volt 4 gólpassza, 3 szerzett labdája, 2-2 lepattanója és kiharcolt faultja, valamint 1 blokkja, és ezen a 4-4 eladott labdája és beütött faultja sem rontott annyit, hogy ne zárjon 33 VAL-lal kerek 40 perc alatt - végigjátszotta tehát a meccset. A Szedeák a Falco ellen a második és a harmadik negyedben fordított és biztosította be a sikert, ebből vállalt kulcsszerepet a dobóhátvéd, aki a második 10 percben 14 egységig jutott, nagyban neki köszönhetően fordult nagyot a játék összképe 19-28 után.

(Itt meg kell említeni az 1. forduló MVP-jét, Darrin Govenst, aki 25 pontot és összesen 36 VAL-t szerzett, de a Falco annyira gyenge védekezést mutatott be Szegeden, amiből Govens is kivette a részét, hogy ezúttal egyértelműen az őket legyőző Szedeák legjobbja mögé raktuk a szombathelyiek vezérét. Skip Mills hozta a tőle megszokott sokoldalú játékot (9 pont, 7 gólpassz, 6 pattanó, 5 kiharcolt fault, 4 szerzett labda, 24 VAL), de ez most nem volt elég Lilov ellen.)

Kiscsatár
Andrija Csirics - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)
Lenzelle Smith - Egis Körmend (1)

Ketten is bekerültek hármas posztra - ide akár Govenst is be lehetett volna tenni, de a két bekerülő ha statisztikában nem is, összességében nézve hozott olyan hasznos játékot, mint a Falco pontfelelőse. Smith 22 pontját nagyszerű kinti dobással hozta (2/5 dupla, 5/9 tripla, 3/3 büntető), lekapott 6 pattanót, kiosztott 2 gólpasszt, szerzett 1 labdát és volt 4 kiharcolt faultja is, így 4 eladott labdájával és és 2 faultjával együtt is hozott 22 VAL-t 33 perc alatt. Csirics ugyanennyi VAL-lal zárt a Szombathely ellen 17 pontjával (4/4 dupla, 1/4 tripla, 6/6 büntető), 5 gólpasszával, 4 pattanójával, 2-2 szerzett és eladott labdájával, valamint 4 beütött és 3 kiharcolt faultjával - neki egyébként Lilovval ellentétben a harmadik negyedben ment igazán a Falco ellen, akkor biztosította a sikert a Szedeák.

(Itt főleg a Pécs egyik húzóemberét, Chris Smith-t lehet még kiemelni, aki 16 pontos, 10 pattanós dupla-duplájával alig maradt el a két bekerülőtől (19 VAL), ráadásul a pécsi elszakadásban neki volt az egyik legnagyobb szerepe, épphogy nem került fel ő is a listára.)

Erőcsatár
Robbie Sihota - MAFC (1)

Robbie Sihota tavaly is többször volt tagja a "válogatottnak", most egyértelműen közrejátszott a beválogatásában az, hogy a fővárosi együttes a Szolnokot győzte le, nem kis mértékben a kanadai-indiai erőcsatár segítségével. Sihotának azért a dobás felemásan sikerült, de így is hozott 21 pontot (2/4 dupla, 4/11 tripla, 5/9 büntető), volt 7 pattanója, 5 kiharcolt faultja, illetve 1-1 gólpassza és szerzett labdája, így 4 faultjával együtt is 18 VAL-ig jutott majdnem 35 perc alatt - pontokban és összhatékonyságban is az eddig veretlen címvédőt legyőző csapata legjobbja volt.

(Négyes poszton elég homogén volt a mezőny. A Kaposvárnál Hendlein Roland dupla-duplázott (18 pont, 13 pattanó, 22 VAL), Veljko Budimir is nagyon hasznos játékkal vette ki a részét a Pécsnél a Kecskemét elleni győzelemből (17 pont, 22 VAL), a Szolnoknál Milos Boriszov volt a legjobb a fővárosi "kiránduláson" (19 pont, 19 VAL), a Körmendnél a padról beszálló Terry Allen a hirtelen egész szorossá váló végjátékban kulcsszerepet játszott (17 pont, 16 VAL), de Lóránt Péter is összeszedett 19 VAL-t a Jászberény otthonában - Sihotáék Olaj elleni győzelme miatt ők most nem kerültek be, míg a MAFC légiós igen.)

Center
Keller Ákos - Alba Fehérvár (1)

A héten a legjobb teljesítményt Keller Ákos nyújtotta centerposztról, miután 20 pontos (9/10 dupla, 2/3 büntető), 10 pattanós dupla-duplát szállított a Jászberény elleni, mindössze 4 ponttal megnyert mérkőzésen. Volt még 2 gólpassza és 4 kiharcolt faultja, így 2 eladott labdájával és 3 beütött faultjával együtt is 29 VAL-t szállított, amivel a legjobb volt a héten az ötös posztos játékosok közül.

(Marko Spica alig maradt el Kellertől, ő a Vasas ellen nyújtott nagyon sokoldalú teljesítményt (18 pont, 12 pattanó, 5 gólpassz, 28 VAL), míg Adomas Drunglias 24 pontos, 11 pattanós (27 VAL) dupla-duplája némileg elmaradt nálunk az említett két úriember produkciójától. Nagyon hasznos volt egyébként Ismet Sejfic a Pécsnél, mivel csak 20 VAL-ig jutott ugyan, de csapata a KTE ellen az első negyedben megszerezett előnyéből élt, amit nagyrészt Sejficnek köszönhetnek.)

Legjobb Hatodik Ember
Terry Allen - Egis Körmend (1)
Ferencz Csaba - Egis Körmend (1)

A Körmend két cseréje került be ezen a héten a legjobb hatodik ember(ek) szerepkörébe, miután mindketten jól játszottak a statisztika alapján is, másrészt csapatuk elszakadásaihoz is fontos kosarakkal járultak hozzá, Allen pedig a végjátékban is megtolta a Körmendet, mikor 80-72-nél kezdett meleg lenni a pite a nagyobb előny után. Az amerikai kosaras 17 pontot (8/12 dupla, 0/1 tripla, 1/1 büntető), 3 pattanót, 2-2 szerzett labdát és gólpasszt hozott, és volt 1 kiharcolt faultja is, míg negatív oldalra csak 4 faultja került be, amivel 25 és fél perc alatt 16 VAL-t szállított. Ferencz 12 pontját hatékonyan dobálta össze (2/2 dupla, 2/4 tripla, 2/2 büntető), emellett volt 4 gólpassza, 3 pattanója, 2 szerzett labdája és 1 kiharcolt faultja is 3 beütött fault mellett, így 23 perc alatt 17 VAL-t szerzett.

(Itt ki kell emelni Jesse Hardint, aki a Szolnok legyőzéséből 12 ponttal vette ki a részét, illetve a Sopronnál Bán Tibort, aki 16 pontig (4/5 tripla) és 15 VAL-ig jutott a Vasas elleni találkozón. Tóth Norbert 19 VAL-ját (15 pont, 7 pattanó) elvitte a Falco összességében nézve vérszegény játéka, az ASE-nél pedig PJ Hill hiába hozta idei legjobbját (15 pont, 17 VAL), a végjátékban ő is hibázott, így a két körmendi produkcióját ezúttal többre értékeltük.)
 

Forrás: kezdo5.hu

Foto, Slide - delfinek.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex