Elkezdtük a munkát!

Mintegy két hónappal az első bajnoki előtt belecsapott a munkába a Naturtex-SZTE-Szedeák: Nikola Lazic vezetőedző hétfőn délután vezényelte az első tréninget a keret jelen lévő tagjainak, amelyet szokásosan az újszegedi Erzsébet-ligetbeli futás indított.

Április végén játszotta az utolsó bajnokiját a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely a tizenegyedik helyen zárta az NB I/A csoportjának 2015/16-os idényét. Hosszú idő után hétfőn délután találkoztak a játékosok egymással, két hónappal az új bajnokság rajtja előtt kezdődött meg a csapat felkészülése, az első foglalkozáson még több hiányzó is akadt, így például a nyáron szerződtetett korábbi Bundesliga-bajnok center, Milan Majstorovic sem volt még jelen, ugyanakkor a korosztályos magyar válogatott hátvéd, Lakosa Zsoltnak már meg kellett mutatni, hogy merre van a Szedeák öltözője az újszegedi sportcsarnokban. Az előző idényhez képest a szakmai stáb változatlan, a továbbiakban is a Nikola Lazic-Milenko Topic edzőpáros vezetésével készülnek a szegediek, ugyanakkor a Debrecenbe távozó Molnár András, valamint a játékkal felhagyó csapatkapitány, Kiss Zsolt már nem rótta a köröket az első foglalkozás alkalmával az újszegedi Ligetben. A Szedeák csakúgy, mint az előző bajnokságban, idén is a Körmend ellen kezdi majd a bajnokságot október kilencedikén, így két hónapig tart majd a csapat felkészülése az új szezonra.

szedeak02_gs

„Bár soknak tűnik, de valójában ez nem túl sok idő, ami rendelkezésünkre áll, hiszen nem a teljes kerettel kezdjük meg a munkát. Sok munkát kell elvégeznünk, hiszen megújul a csapatunk, idén már nincsenek velünk olyan rutinos magyar játékosok, mint Molnár András és Kiss Zsolt” – nyilatkozta kérdésünkre Nikola Lazic, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője.

„Várunk még két külföldi játékost, miközben keményen kell dolgoznunk. Minden évben egyre erősebb a magyar bajnokság, így egyre nehezebb jó eredményt is elérni, biztos, hogy nem lesz könnyű szezon. Ahogy korábban is mondtuk, egyfajta egyveleget szeretnénk kialakítani a rutinos külföldi és a fiatal magyar játékosokból, meglátjuk, hogy ez hogyan sikerül. Az első héten mindig lassan kezdünk, felmérjük, hogy milyen állapotban vannak a játékosok, mert például Vágvölgyi Ákos egész nyáron dolgozott, míg másoknak könnyebben telt a nyár. Kevesen vagyunk még, de remélem, hogy minél hamarabb összeáll a csapatunk” – fogalmazott portálunknak az első tréninget megelőzően Nikola Lazic, aki kitért rá, ahogy az az évek alatt kialakult, a felkészülés elején a Ligetben zajló tréningek mellett az újszegedi sportcsarnokban is végeznek edzéseket. A Szedeák programját szeptembertől színesítik felkészülési mérkőzések és tornák.

Magyar játékos már nem érkezik a csapathoz

A Szedeák kerete még minden bizonnyal bővülni fog, hiszen Branko Jereminovtávozásával rutinos irányító nélkül maradt a gárda, erről a posztról pedig Moravcsik Áronis eligazolt. A Naturtex-SZTE-Szedeák ügyvezetője, Bonifert Domonkos kitért rá, most még ugyan kevesen vannak, de a csapatok nagy része csak a jövő héten kezd, a szegediek így hamarabb kezdték el a munkát a riválisokhoz képest.

„Két külföldi még biztosan fog érkezni, irányító és hátvéd posztra. Magyar játékost már nem fogunk igazolni. Aki most hiányzik, a vírusfertőzés miatt beteg Meleg Károly, valamint az U16-os válogatottban játszó Meleg Gergő és Varga Ákos, valamint Vágvölgyi Ákos is kap még valószínűleg egy kis pihenőt az U20-as Eb után. Ha szerencsésen tudunk választani, és a sérülések is elkerülnek bennünket, akkor bizakodhatunk” – tekintett a következő szezonra a Szedeák ügyvezetője.

szedeak01_gs

Bonifert Domonkos kitért rá, Majstorovic személyében egy nagyon komoly játékost igazoltak, és bár korábban sérülésekkel bajlódott, most egész nyáron dolgozott annak érdekében, hogy bírja majd a terhelést.

„A 33 éve ellenére remélhetőleg úgy fog teljesíteni, mint Ciro (Andrija Ciric – a szerk.) 35 évesen. A center posztra érkezett Majstorovic több Bundesliga-csapatban és Spanyolországban is játszott, tőle sokat várhatunk. Egyes posztra egy nem alsópolcos játékost szeretnénk igazolni, de most még a jobb játékosok kivárnak egy zsírosabb szerződés reményében” – mondta el Bonifert Domonkos a várható érkezők kapcsán.

A Szedeáknál szem előtt tartják a fiatalok fejlődését is: ebből a szempontból is egy jó visszaigazolás volt a klub számára, hogy Vágvölgyi Ákos az U20-as, Meleg Gergő és Varga Ákos pedig az U16-os válogatotthoz kapott meghívót, a jövőben pedig a klub szeretne egyre nagyobb szerepet adni a fiataloknak.

„Mike János is utazott volna az Eb-re, ha nem gyullad be a térde. Meleg Károly esetében sajnos voltak jobbak posztján. Meleg Gergő kifejezetten húzóember az U16-os válogatottnál, jó meccsei voltak, bár azt hallani, hogy külföldre próbálnák őt vinni és más játékosunk esetében is spanyol lehetőséget lebegtetnek ügynökségek” – fogalmazott Bonifert Domonkos

 

Forrás: szegedma.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex