Bonifert Domonkos: "Teljesen hibátlanok az új játékosaink...."

Kicserélődött a nyáron a Naturtex-SZTE-Szedeák, amelyben a légiósok közül csak Andrija Ciric maradt az együttesnél: ő viszont a csapatkapitányi tisztséget is betölti az együttesnél. A nyáron érkezett játékosokról, karakterükről, valamint a csapatépítésről beszélgettünk Bonifert Domonkossal, a Szedeák ügyvezetőjével.

Új csapatkapitánnyal futott neki a 2016/17-es szezonnak a Naturtex-SZTE-Szedeák, miután az előző szezon végén visszavonult az addigi kapitány, Kiss Zsolt. Az öltözőbeli főnök szerepe végül a csapatnál a 2013 óta játszó Andrija Ciricre került. Mint a váltással kapcsolatban a klub ügyvezetője, Bonifert Domonkos elmondta, a kosárlabda csapatoknál általában a legidősebb, vagy a legrégebben a csapatnál lévő játékos jogosult erre a posztra, ám van, ahol ezt az edző nevezi ki, de arra is van példa, hogy megszavaztatják a játékosokkal.

„Mivel Kiss Zsolt befejezte a pályafutását, és Ciro (Andrija Ciric beceneve – a szerk.) maradt nálunk, ez abszolút kézenfekvő volt, nem gyakori, hogy egy külföldi játékos harmadik szezonját kezdené meg egy csapatnál. Ráadásul ő egy nagyon domináns egyéniség, igazi vezér személyiség jegyekkel megáldott ember. Nem sok minden változott, ő maximálisan megfelel ezeknek a kihívásoknak, jó viszonyt ápol a fiatalokkal, próbálja őket tanítani, néha húzni, hogy jobb teljesítményt nyújtsanak. A légiósok is elfogadják a játéktudása, a hozzáállása, a habitusa miatt. Tovább megy az a vonal, hogy aki a kapitánya volt a Szedeáknak, az valóban betölti ezt a posztot, tudásban a pályán, mentálisan pedig az öltözőben kapja össze a társaságot” – fogalmazott Bonifert Domonkos.

Az ügyvezető úgy folytatta, ha a szegediek új csapatkapitánya nem szól két szót sem, akkor is csak a játéktudásával egy domináns személyiség, nem mellesleg elfogadják a játékvezetők, az edzők és a társak is.

„Az öltözőben pontosan tudja, hogy mikor kinek mit kell mondani, mikor kell kicsit buzdítani, kicsit odamondani, vagy éppen velem, vagy az edzővel mit kell kommunikálni. Nem az a lényeg, hogy a kívülálló mit lát, hanem az, hogy a csapat egy irányba menjen” – tért ki Bonifert Domonkos arra, hogy a pályán kívülről Ciric nem tűnik egy igazán vezér alkatnak.

A Szedeák kerete alaposan átalakult a nyáron: a légiósok közül csak a kapitányi tisztséget betöltő Andrija Ciric maradt, a többiek egyaránt távoztak a csapattól. Nyilvánvalón ilyenkor más karakterű emberek is érkeznek a csapathoz: Bonifert Domonkos kiemelte, náluk nagyon fontos az, hogy milyen mentalitással bírnak a játékosaik.

„Próbálunk minden játékost lecsekkolni, de mivel szerbek az edzőink, ebben volt egy kis előnyünk. Teljesen hibátlanok az új játékosaink, Marko Boltic és Nenad Sulovic is nagyon jó csapatember. Nyilván az, hogy egy új közegben hogyan találják meg a helyüket és mennyire elégszünk meg a teljesítményükkel, ez egy más kérdés, és mivel későn érkeztek meg, ehhez el kell telnie egy pár fordulónak. Ahogy szokták mondani, kis pénz, kis foci, ez pedig arra predesztinál bennünket, hogy inkább csapatszinten próbálunk építkezni, tehát nem kiemelkedő tudású játékosokat igazolunk, mert a pénztárcánk ezt nem teszi lehetővé. Inkább csapatembereket keresünk, akikhez megpróbáljuk felhozni a magyarok teljesítményét. A fiatalok közül az U20-as meccseken is szépen játszott Révész ÁdámBonifert Bendegúz és Vágvölgyi Ákos, remélhetőleg ők hamarosan markánsabb teljesítménnyel hozzá tudnak járulni” – fogalmazott portálunknak a Tisza-parti együttes ügyvezetője.

szedeak_falco74_gs

Nikola Lazic együttesébe érkezett egy bolgár válogatott játékos is: a legtöbb légiós az Egyesült Államokból, valamint Szerbiából szerepelt a Szedeákban, most azonban Ivan Lilov személyében új nemzetiség is képviselteti magát.

„A szerbek mellett Lilov is a balkáni nyelvterületről érkezett, abszolút értik egymás kommunikációját, ráadásul Bulgáriában Sulovic-al játszott is együtt. Ha ezt sikerül összegyúrni, és az edző is megtalálja velük a hangot, akkor egy jó, szerethető csapatunk lehet, extra játékosok nélkül. Ő elég korán elkerült Bulgáriából, több országban megfordult, abszolút felvette az európai ritmust és kommunikációt” – tért ki Ivan Lilovra és a várható teljesítményre Bonifert Domonkos.

Ami a légiósok családi állapotát illeti: Nenad Sulovic és Ivan Lilov is családos emberként érkezett Szegedre, Andrija Ciric két gyermek édesapja, az irányító Marko Bolticnak és párjának még nincs közös gyermeke.

„Ez sem rossz, amikor családostól jön a játékos, mert akkor nehezebben megy bele az éjszakába. Viszont van egy olyan olvasata, hogy nem mindegy, milyen lakásba kerül, nem mindegy az elhelyezkedése, felszereltsége, de nincs olyan, mint más csapatoknál, ahol az amerikai játékosok szeretnek szórakozni. Jono Levy két és fél szezont volt nálunk, Ledon Green is hosszabb időt töltött nálunk, de valójában ők oda mennek, ahol ötszáz dollárral többet fizetnek” – zárta Bonifert Domonkos.

 

Forrás: szegedma.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex