Egy délelőtt a kicsikkel...

Hat új, állítható magasságú palánkkal gazdagodott a Bonifert Domonkos Általános Iskola tornaterme: csütörtökön délelőtt a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosainak segítségével a kicsik is zsákolhattak az új palánkokon. 

Nagy tapsvihar fogadta a szerdán este a MAFC-ot legyőző, ezzel bentmaradását bebiztosító Naturtex-SZTE-Szedeák játékosait csütörtökön a Bonifert Domonkos Általános Iskola tornatermében: a kosarasok mellett a szakmai stáb is ellátogatott az intézménybe, ahol hat új, állítható magasságú palánkot adtak át. A klub által finanszírozott, mintegy 2,5 millió forintos beruházás keretében elkészült fejlesztés a tervek szerint a jövőben egy eredményjelzővel bővülhet, így mint azt Maronka Zsolt, a Szedeák Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, elsősorban a kisebb korosztályok számára nyújthat majd remek lehetőséget az edzésre az új palánkokkal ellátott terem, e mellett pedig utánpótlás-mérkőzések helyszínéül is szolgálhat majd.

Az első dobást Husztáné Gyursánszki Erzsébet, az iskola igazgató ejtette meg – közelije pontos is volt, nagy örömet kiváltva ezzel a gyerekekből. Milenko Topic, a Szedák korábbi világbajnok másodedzője ragadott labdát ezt követően, azonban ő az első dobást kihagyta, de végül ő is felavatta az új palánkot. Ezt követően az iskola ifjú kosarasai a szegedi klub játékosaival közösen pattogtathattak, majd segítségükkel zsákolhattak is, végül pedig egy egymás elleni játék zárta a közösen töltött programot. 

 

Széles és színes palettát kínál a Bonifert Domonkos Általános Iskola

2010-ben vette fel Bonifert Domonkos nevét a makkosházi általános iskola: az intézményben emelt szintű matematika, első osztálytól informatika oktatás zajlik, e mellett pedig évtizedek óta nagy hangsúlyt fektetnek a sportra is: számtalan sportágban próbálhatják ki magukat a gyerekek, elsősorban a labdajátékokat űzhetik a fiatalok, ami nagyon jó közösségfejlesztésre ad lehetőséget mind az osztály, mind a csapaton belül.

szedeak_bonifert_domonkos_iskola17_gs

 

„Igyekszünk felkarolni a kosárlabdát, de e mellett a kézilabda versenyszerűen megy, mot igyekszünk a röplabdát is behozni. Természetesen ehhez megfelelő edzők és testnevelő tanárok kellenek, akikhez ezek a sportágak közel állnak. Az egészséges életmódot is előnyben részesítjük, itt nálunk az a fontos, hogy mozogjanak a gyerekek, mert a heti öt testnevelés órát a padon is el lehet tölteni. Fontos még nálunk a természetismeret, sok versenyt nyertek a gyerekeink ebben a körben, országos versenyen lettek hetedikek az ötödik osztályosaink, erre nagyon büszkék vagyunk. E mellett a nyelvi versenyen is jól szerepeltek, magyar és angol nyelvből is. Iskolánkban órarend szerint egy idegen nyelvet oktatunk, de szakkör szintjén lehetőség van a német nyelv elsajátítására is. Két osztályt tervezünk indítani a következő tanévben, ez a két osztály két általános tantervű osztály lesz, de lehetőség van az emelt szintű matematika tanulására, sőt, hetedik osztálytól emelt szintű idegen nyelvre, és német valamint francia nyelvre is van lehetőség” – fogalmazott Husztáné Gyursánszki Erzsébet, a Bonifert Domonkos Általános Iskola igazgatója portálunknak. Hozzátette, bíznak benne, hogy idén el tud indulni az épület felújítása egy városi pályázat keretein belül, így nem csak a parketta és ablakcserén átesett, valamint immáron új palánkokkal felszerelt tornaterem, hanem az iskola többi része is felújulhat.

Az intézmény vezetője kifejtette, távlati terveikben az szerepel, hogy minden évfolyamban két osztályuk legyen, azaz egy 16 osztályos iskolát alakíthassanak ki. Városi szinten jó utánpótlást ad az iskola a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumnak, de a többi középfokú intézményben is jól szerepelnek az intézmény tanulói. Husztáné Gyursánszki Erzsébet elmondta, a náluk végzett gyerekek háromnegyede 80%-a érettségit adó középiskolában folytatja tanulmányait. „Jó logikai gondolkodást próbálunk a gyerekeknél kialakítani azzal, hogy programozni tanítjuk őket, ez sokban tud segíteni a tanulásban is számukra. A demográfiai mélypont nálunk is érzékelhető volt, azóta a két osztály mindenhol megvan. Az 1980-as években több mint ezer gyermek tanult nálunk, akkor hét osztály volt minden évfolyamban” – fogalmazott az igazgató.

Husztáné Gyursánszki Erzsébet elmondta, délután is sok szakkörrel várják a gyerekeket, tehetséggondozást és kézműves foglalkozást is kínálnak a tanulóknak. „Délután is van még sportfoglalkozás, annak ellenére, hogy öt testnevelés óra van. Az asztaliteniszt is preferáljuk, illetve a testnevelés óra keretein belül néptáncra és társastáncra is nyílik lehetőség, ezekből is szintén versenyekre járnak diákjaink. A szülők számára próbálunk sok lehetőséget adni, amivel itt tudjuk tartani a gyerekeket. Hatalmas udvarunk van, a város szerintem legnagyobb udvarával mi rendelkezünk” – zárta a Bonifert Domonkos Általános Iskola igazgatója.

szedeak_bonifert_domonkos_iskola01_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola02_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola03_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola04_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola05_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola06_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola07_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola08_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola09_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola10_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola11_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola12_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola13_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola14_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola15_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola16_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola17_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola18_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola19_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola20_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola21_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola22_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola23_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola24_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola25_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola26_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola27_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola28_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola29_gs
szedeak_bonifert_domonkos_iskola30_gs
 
Forrás: szegedma.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex