Felszabadult meccs lehet a Jászberényi

A középszakaszban aratott három győzelemmel már megvan a bennmaradás, teher nélkül kosárlabdázhatnak tovább a szegediek.

A férfi kosárlabda NB I/A alsóházában a középszakasz 3. fordulója két kérdésre is választ adott: MAFC elleni sikerével meghosszabbította élvonalbeli tagságát a Naturtex-SZTE-Szedeák, míg biztossá vált, hogy a Nyíregyháza play-outra kényszerül. Azt még nem tudni, hogy a nyírségiek kivel mérkőznek meg a két nyert összecsapásig tartó párharcban, hiszen bár a MAFC két győzelemmel többet számlál, mint üldözője, a Jászberény, a jászságiak utóbbi két találkozójukat megnyerték, és még nem adták fel a reményt, hogy el tudják kerülni az osztályozót. Ehhez persze vasárnap a mieinket is két vállra kellene fektetniük egy olyan derbin, aminek tehát már csak a vendéglátók számára van tétje. 

 

A Szeged és a Jászberény 2015/16-os bajnoki találkozóin eddig rendre hazai diadalok születtek: a mieink ősszel 91-67-re nyertek az alapszakaszban, majd január végén – erősen tartalékosan – 86-77-re kaptak ki. A középszakasz nyitányán 110-104-re verte riválisát a Szedeák az újszegedi arénában. A Lazic-legénység most megszakítaná ezt a sorozatot, ám nem lesz könnyű dolga.

Erős és veszélyes együttes a berényi gárda, melyben három jól képzett, gyors amerikai, az irányító-hátvéd Mike Caffey és Travis Cohn, valamint a center Garrick Sherman (utóbbi 19,13 pontos átlagával és 30,06-os VAL-átlaggal két mutatót tekintve is a legjobbnak bizonyult az alapszakaszban a teljes mezőnyt tekintve!) mellett ott pattogtat a szerb erőcsatár Rastko Dramicanin, illetve honfitársa, a technikás játékmester, Miljan Rakic. Az öt légióson kívül olyan kitűnő magyar kosarasokkal rendelkeznek mint a valamikori szedeákos Horváth Ákos vagy az exszolnoki Soós Gábor és Cseh György.

“Ugyanúgy kell folytatnunk a bajnokságot, mint ahogy az előző hetekben játszottunk, attól függetlenül, a MAFC elleni győzelmünkkel matematikailag is bennmaradtunk. Van még három meccsünk, ezeken olyan játékosoknak szeretnék több lehetőséget adni, akik eddig kevesebb szóhoz jutottak, akár a sérülésük miatt is, mint Vágvölgyi Ákos, Révész Ádám vagy Mike János. Nyomás nélkül kosarazhatunk ezeken a meccseken, ettől függetlenül jó eredményt szeretnénk elérni. Kellemesebb helyzetben vagyunk, mint a MAFC vagy a Jászberény. Kevesen mondták volna másfél-két hónappal ez előtt, hogy ilyen simán biztosítjuk be a tagságunkat az A csoportban, de azóta sokat javult a helyzetünk. Korábban rengeteg problémával küzdöttünk, ám szerencsére az utóbbi meccseken másképp játszottunk, végre összeállt a csapatunk. Olyan játékosok érkeztek hozzánk szezon közben, akik ugyan jó képességűek, de fizikálisan volt lemaradásuk, ennek behozásához pedig idő kellett. Most látszik, hogy bár nem értünk el nagy eredményt, de jobbak is lehettünk volna idén, ha nincs ennyi sérülés, betegség. Az új amerikai irányító, Anthony Tucker hétről hétre bizonyítja, hogy nagyon jó játékos. Juhos Levente betegsége, majd sérülése után szintén egyre jobb ritmusban játszik. Gratulálok a fiúknak, mert komolyan vették a feladatot, és szép eredményt produkáltak, ahhoz képest, hogy mennyi gonddal küszködtünk” – mondta portálunknak Nikola Lazicvezetőedző.

 

Forrás: szegedma.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex