Győzött a ZTE

Hazai bajnokit játszott a Naturtex-SZTE-Szedeák: Nikola Lazics csapata a Zalaegerszeg ellen maradt alul a férfi kosárlabda NB I A csoportjában.

Naturtex-SZTE-Szedeák-Zalaegerszeg 73-86 (20-32, 14-8, 21-18, 18-28)
Férfi kosárlabda NB I A csoport, 17. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Cziffra, Pozsonyi, Balogh Gy.
Naturtex-SZTE-Szedeák: BOLTICS 15, LILOV 25/15, Bán, CSIRICS 22/3, Révész 6. Csere: Wirth 5/3, Vágvölgyi. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Zalaegerszeg: Ubilla 14/6, NORFLEET 20/9, Benke 17/6, Szabó Zs. 16/12, Drungilas 7. Csere: Mohácsi 11/9, Wright 1, Kerpel-Fronius, Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás.

IV. negyed
Csirics dobott egy triplát (58-58). Egerszegi kosárra felelt Boltics (60-60). Továbbra is elképesztő szoros. Benke bevágott egy triplát Bolticsról (60-63). A szegedi támadás kimaradt, Ubilla megvillant, 60-66-nál időt kért a Szedeák. Kosár itt, kosár ott, majd Csirics büntetője is bent 63-68. Norfleet 63-70. Öt és fél perc van hátra. Csirics  vette észre az üresen robogó Wirth Ádámot, aki be is fejezte az akciót 65-70. Kár, hogy Norfleet most indult be (65-73). Csirics a vonalról, megint csak egy büntetőt dobott be (68-73). Szabó Zsolt dobott be egy triplát. Ubilla a bajnokság egyik legjobb játékosa, ezt most is bizonyította egy bravúrkosárral (68-78). Innen szinte lehetetlen fordítani három és fél perc alatt. Lilov, majd Benke. Szabó Zsolt lehetetlen helyről dobott be egy triplát, ezzel el is dőlt minden (70-83). Azért Lilov is bedobott egy hármast. 86-73 lett a találkozó vége. Nyert a Zalaegerszeg, de a tartalékos Szedeákot sem érheti bírálat, amit lehetett, megtettek.

Tartalékos Naturtex kapott ki: Szedeák-Zalaegerszeg 73-86. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA

III. negyed (55-58)
Lilov sikeres közelijével indult a negyed. Drungilastól jött a válasz (36-42). Lilov triplájával háromra zárkózott a Szedeák. Beindult a bolgár hátvéd. Drungilas, majd Révész (41-44). Ez fordulat! Wirth kiegyenlített a sarokból, felébredt a hazai közönség is (44-44)! Az első negyed vége óta 13 és fél perc alatt csak 12 pontot dobott a Zalaegerszeg. Elképesztően szoros és éles lett a meccs, ezt valószínűleg egyik csapat vagy edző sem gondolta az első negyed végén, vagy mondjuk 38-20-as vendégvezetésnél. Mohácsi ellépte, a labda a Szedeáké lett. Négy és fél perc van hátra a negyedből. Norfleet szépen oldotta meg (44-49). Lilov hármasa és Csirics duplája is bement, egyenlített a Szedeák (49-49). Két perc van hátra a negyedből. Technikai a Szegednek, a vendégcsapat bedobta a büntetőt, majd Mohácsitól tripla jött (49-53). Csirics duplája bement. Sportszerűtlen a ZTE-nél, Csirics ezt is bedobta. 53-53-ról lett egy triplával 53-56. Lilov kosarával ért véget a negyed 55-58.

II. negyed (34-40)
Szabó Zsolt közelijével indult a második negyed (20-34). Révész két büntetőt is kihagyott. Ubilla viszont nem tudott hibázni (20-38). Révész javított, a duplájával 22-38 lett. Boltics betörésből talált be. Szerencsével jutott el a labda Lilovhoz, abban viszont nem volt szerencse, ahogyan bevágta (27-38). Időt kért az Egerszeg, de így is szegedi kosár következett Boltics révén (29-38). A ZTE percek óta nem dobott kosarat, de a Szedeák sem áll sokkal jobban támadásban. Kimaradt két egerszegi büntető, Lilov triplával büntetett (32-38). Hat pontmentes egerszegi perc után Ubilla talált be (32-40). Boltics büntetői is bementek, 34-40 a félidő.

Tartalékos Naturtex kapott ki: Szedeák-Zalaegerszeg 73-86. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA

I. negyed (20-32)
Jó hír a szegedieknél, hogy a szezon eddigi részében sérült Mike János is mezt húzott, a Juhos, Sulovics kettős viszont csak civilben van ott a kispadon. A zalaegerszegi Szabó Zsolt hármasával indult a találkozó, erre felelt Révész Ádám (2-3). Ubilla zseniális hát mögötti passzt adott Szabónak, aki be is fejezte az akciót a harmadik percben (4-8). Andrija Csirics faulttal együtt fejezett be egy akciót, majd a büntetőt is bedobta (7-10). Benke kosarára Csirics válaszolt (9-12). Norfleet kosara után időt kért a Szedeák (9-16). Körülbelül negyven egerszegi szurkoló érkezett a meccsre, akik kiváló hangulatot teremtettek az újszegedi sportcsarnokba. Wirth jött be Révész helyére, alacsony szerkezettel próbálkozik a Szedeák. Benke hármasára Lilov büntetőkkel felelt (11-19). Norfleeté is hármat ért, erre Bolticstól jött egy büntető (12-22). Lilov küzdött meg a pontokért a palánk alatt, mindez a nyolcadik percben történt (14-25). Boltics büntetői ellenére tíz pont felett maradt a különbség (16-28). Minden bement ebben a negyedben a vendégeknek, 20-32 a vége.
 

Korábban

Az már eldőlt, hogy a szegedieknél a sérült Juhos Levente és az eltiltott Nenad Sulovics biztosan nem játszik, a szintén sérüléssel bajlódó Bán Tibor viszont legalább a kispadra leülhet. Az ellenfélnél már bevethető a frissen igazolt amerikai Jerrell Wright: a center január 30-án érkezett a csapathoz tíznapos próbajátékra, így számára különösen fontos lesz a meccs. Na meg persze a Szedeáknak is, így biztos, hogy elkél majd a szurkolás az egyre markánsabb hazai közönségtől.

 

Ivan Lilovra és társaira nehéz feladat vár. Fotó: Frank Yvette
Ivan Lilovra és társaira nehéz feladat vár. Fotó: Frank Yvette

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex