Juhos Levi: "Kemény terhelés lesz, de ez legyen a legnagyobb problémánk..."

Csak a hajrában maradt alul az otthonában hibátlan Falco vendégeként a hétvégén a Naturtex-SZTE-Szedeák: Nikola Lazic csapatának azonban nincs sok ideje keseregni, hiszen csütörtökön már a Magyar Kupa nyolcas döntőjében szerepel Győrben, ahol Juhos Levente szerint nagy eredmény lenne, ha éremért játszhatnának.

Mindössze öt ponttal kapott ki a Naturtex-SZTE-Szedeák a hazai közönsége előtt ezzel a sikerrel már mind a tíz meccsét megnyerő Falco-Vulcano Energia KC Szombathelytől. A szegediek a harmadik negyed végén még vezettek is, azonban az utolsó tíz percet jobban nyitotta a Falco, amely így vissza tudott vágni a bajnokság elején, a Tisza partján elszenvedett vereségéért.

“Szoros meccset tudtunk játszani, néha ugyan elléptek tíz ponttal, de sikerült visszajönnünk. Nem a leglátványosabb kosárlabda volt, de ez feküdt nekünk, amit néhol ki is tudtunk használni, de a végére nem volt meg az a plusz, mint mondjuk Kaposváron, ami szükséges egy idegenbeli győzelemhez. Még nem a legegészségesebb csapat volt a pályán nálunk, én majd meg haltam a pályán, Bán Tibi is sok fájdalommal játszott. Jó meccset játszottunk, küzdöttünk, amíg csak lehetett” – összegezte a hétvégi találkozót Juhos Levente, a Szedeák játékosa.

A találkozót követően a szegediek mestere az eladott labdákat emelte ki, mint a vereség egyik okát: szó se róla, 15 eladott labdával idegenben nehéz meccset nyerni, ezt pedig jól használta ki a Falco, amely fehérorosz játékosának, Aliaksandar Pustahvarnak vezérletével ezt a meccset is behúzta az Arena Savariában.

“Rosszkor jöttek az eladott labdáink, a meccs elején és végén jelentkezett ez nálunk. Hullámzó volt a játékunk, volt, amikor nagyon jól járt a labda, megtaláltuk a helyzeteket, de volt, amikor dobáltuk jobbra-balra a labdát” – tért ki a játék ezen elemére a Szedeák erőcsatára, aki most térhetett vissza a csapatba sérülését követően: ennek kapcsán elmondta, a találkozó végére már nagyon rossz állapotban volt a bokája, ami még közel sem 100%-os, de bízik benne, hogy napról-napra javulni fog. Juhos Leventének azonban nincs sok ideje a teljes rehabilitációra, hiszen csütörtökön már újra pályán a Szedeák: a Magyar Kupa nyolcas döntőjében 13 órától a Pécs lesz az ellenfelük – amennyiben pedig sikerülne túljutni a baranyai csapaton, akkor újabb két találkozó várna a csapatra, amely így három nap alatt három meccset játszana, ez nem biztos, hogy kedvez a szűk kerettel bíró szegedieknek. “Ez legyen mindig a legnagyobb bajunk, hogy kupadöntőben játszunk. Nem a legjobb időpontban jön ez nekünk, jó ideje nem tudtunk rendesen edzeni, de ez egy olyan lehetőség, amivel szeretnénk élni. Nem a legnehezebb ellenfelet kaptuk, de egy kiélezett meccs lesz, ahol reális esélyünk van a négybe jutásra a Pécs ellen. Ha éremért játszhatunk, az már egy gyönyörű siker lenne – így is készülünk erre” – tekintett a rájuk váró feladatokra a szegediek nyolcasa.

szedeak-pecs017kf

A két csapat ebben a bajnokságban kétszer már találkozott egymással: Pécsett hét ponttal nyert Csirke Ferenc együttese, ezért a vereségért azonban alaposan visszavágott a Szedeák, amely az újszegedi sportcsarnokban kiütötte negyeddöntős ellenfelét, hiszen egy 39 pontos sikerrel vágott vissza a korábbi vereségért. Utóbbi meccs mindössze három héttel volt korábban, mint a két csapat kupadöntős mérkőzése: kérdés, az a találkozó kinek a fejében marad meg jobban majd az ezúttal Győrben rendezett kupadöntőben.

“Az első meccsen ők nyertek, még ha nem is akkora fölénnyel, mint mi Szegeden. Egy jó dobóteljesítménnyel, összeállt védekezéssel tudtunk ellenük ilyen simán nyerni, remélhetőleg ez az ő fejükben marad benne, mi pedig új meccsre tudunk koncentrálni. Biztos, hogy nem lesz könnyű meccs, főleg semleges pályán, érdekes időpontban. Megpróbálunk mindent megtenni, amire futja majd. Sok eladott labdánk volt a Falco ellen, mostanában sok támadólepattanót engedünk, ebben erős a Pécs is, nem szabad hagynunk, hogy leszedegesse a centerük ezeket a labdákat. Az irányítókra is figyelni kell, tíz asszisztokat tudnak kiosztani, és nekünk be kell dobni mindent, ilyen könnyű a kosárlabda” – latolgatott Juhos Levente.

Amennyiben ismét sikerülne legyőznie a Pécset a Szedeáknak, akkor egy igen pikáns elődöntőt játszhatna, már amennyiben nem borul a papírforma: a sorsolás értelmében Andrija Ciricék a Szolnok-Kaposvár mérkőzés győztesével találkoznának az elődöntőben, így az a címvédő is következhet a Naturtexnek, amelyet egy emlékezetes mérkőzésen szintén legyőzött az idei bajnokság során.

“Szép mérkőzés lenne, őket főképp fűtené a Szegeden elszenvedett vereségük. Legyünk túl a csütörtökön, aztán nézzük meg, hogy milyen állapotban vagyunk – nem a leghosszabb a rotációnk, 40 percet játszani három nap alatt háromszor az egy kemény terhelés lesz, de ez legyen a legnagyobb problémánk” – zárta Juhos Levente.

 

Forrás: szegedma.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex