Molnár Csabát köszöntjük!

Ma ünnepli hatvanadik születésnapját a Naturtex-SZTE-Szedeák alapító tagja, korábbi edője, Molnár Csaba: a korábbi élvonalbeli játékos életében továbbra is meghatározó szerepet játszik a kosárlabda, a kerek évfordulót pedig Balatonakarattyán, egy régi családi nyaralóban ünnepli.

- Az ember a kerek évek alkalmával elmélkedhet, mit ért el élete addigi szakaszában. Ön mire büszke a leginkább, legyen szó magánéleti, vagy sportszakmai kérdésekről?

- Magánemberként nagyon tartalmas családi életet élek, négy gyermeket fel tudtunk nevelni. Szakmai részt tekintve pedig a Szedeák megalapítására, és a klubban végzett munkámra. Reális cél volt, hogy A csoportos csapat legyen Szegeden, ez a lehetőségekhez képest jól is megy, ezzel sikerült elérni a célokat.

- Már nem dolgozik edzőként, nem hiányzik a kispad? Milyen szerepet tölt be a mindennapjaiban a kosárlabda az edzői feladatok hiányában?

- Konkrétan edzői feladatom ugyan nincs, de a kosárlabdában továbbra is benne vagyok, szeretem, amit csinálok. Megyei utánpótlás referensként dolgozom, járom a Csongrád megyei klubok utánpótlás-csapatainak edzéseit. Mindegyik egyesület edzésére elmentem, próbálom segíteni az ott dolgozó edzők munkáját.

- Másabb, nehezebb a munka ma az utánpótlásban, mint mikor Ön dolgozott benne? Megannyi szegedi sikeres játékost kinevelt, volt valami titka?

- Kétfelé bontható a dolog: a gyerekek mentalitását tekintve sokkal könnyebb volt régebben, kevesebb volt az elszívó erő, mint most. Kevesebb volt a fegyelmezés, e mellett a szülők beleszólása is mostanára nagyobb mértékű lett. Szakmai szempontból sokkal nehezebb a mostani edzők dolga, a TAO bevezetésével viszont a financiális háttér rendeződött, e miatt sokkal könnyebb. Ha egy egyesület meg akar tartani egy edzőt, akkor meg tudja, ha csak a financiális részén múlik.

- Ha már a szülők szóba kerültek: az új szezon első mérkőzése mindjárt érdekes lehet Önnek, mint szülő, hiszen az egyik gyermeke, a Debrecenben kosarazó András ezúttal a Szedeák ellenfelénél fog játszani. Hogy tudja kezelni ezt a helyzetet?

- Mindig érdekes, mikor ellenfélként jön a Szedeákhoz bármelyik fiam. Előfordult, hogy mind a három fiam másik egyesületben játszott. Éppen ezért már hozzászoktam, alapvetően higgadtan, reálisan próbálom végignézni az egészet. Nem szoktam magam elragadtatni magam egyik oldal felé sem.

- Ha magyar férfi kosárlabda, akkor nem lehet megkerülni a férfi válogatottat: Stojan Ivkovic csapata 19 év után ott lesz az Európa-bajnokságon Romániában, mit vár a válogatottól?

- Nem csak nekem, hanem a szövetségi kapitánynak is komoly problémát jelent ennek a kérdésnek a megválaszolása. Van két olyan játékos, akinek az ott léte vagy nem ott léte befolyásolhatja a csapat szereplését. Az egyik Hanga Ádám, én úgy gondolom, ha ő nem lesz, akkor minimálisra csökken az egyébként sem túl nagy esélyünk. A másik pedig a honosított amerikai irányító, DeAndre Kane – ha egyikük sem lesz ott, a csoportból való továbbjutás csoda lenne. A románokon kívül egy győzelem már szép teljesítmény lenne, de sosem lehet tudni, bízom benne, hogy megoldódnak ezek a problémák, és akkor van esélyünk.

- Visszatérve Szegedre, az új idényben is ott lesz a lelátón, és szurkol a szegedi sikerért?

- Természetesen ott leszek! Attól függetlenül, hogy most direktben nincs közöm a klubhoz, amikor tehetem, kimegyek a Szedeák mérkőzéseire. Mondhatom, a Szedeák az ötödik gyermekem.

 

Forrás: szegedma.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex