Lassan visszatérnek a sérültek

szedeak-jaszbereny06kf

Nem indult könnyen a Naturtex-SZTE-Szedeák idénye, a centergondok mellett a gárda több játékosa is sérülésekkel bajlódott, azonban hamarosan játszhat majd Jozo Brkic és Vágvölgyi Ákos is: a keret várható alakulásáról is kérdeztük Bonifert Domonkost, a csapat ügyvezetőjét.

Kényszerű lépéseket kellett megtennie a Naturtex-SZTE-Szedeáknak a bajnokság kezdetén: a nyáron igazolt center, Jozo Brkic oldalszalag-szakadást szenvedett a térdében, azonban a pótlására igazolt Vladimir Tica hátsérülése is kiújult, így mindenképpen szüksége volt Nikola Lazic együttesének egy centerre: a Hollandiából igazolt Ryan Watkins kiválóan mutatkozott be a Jászberény ellen, ahol összehozott egy dupla-duplát, a legutóbbi meccsen, a Sopron elleni idegenbeli találkozón pedig a Szedeák legeredményesebb játékosának bizonyult – igaz, ehhez 16 pont is elég volt, miután a szegediek csupán 51 pontig jutottak a tavalyi negyedik vendégeként.

„Brkic már gyakorlatilag újrakezdte a munkát, ő velünk marad, míg Ryan Watkinsszal egy hónapos szerződést kötöttünk. Amiért Watkinst hoztuk, azt eddig teljesítette, de úgy néz ki, hogy nekünk Brkic az első számú centerünk, arra várunk, hogy ő 100%-os állapotba kerüljön, és nem is akarjuk ezt siettetni. Watkinsnak november nyolcadikáig van szerződése, addig biztos, hogy ő is velünk lesz” – mondta el portálunknak a két center jövőjével kapcsolatban Bonifert Domonkos, a Szedeák ügyvezetője. 

szedeak-jaszbereny18kf_armelin

Ahogy azt Bonifert Domonkos hozzátette, a másik nyáron igazolt kosarassal, Chip Armelinnelmegállapodtak, ő a szezon végéig a szegedieket erősítheti kontraktusa értelmében. A régóta sérült Vágvölgyi Ákost már láthattuk a csapat keretében a Kecskemét ellen: a fiatal játékos is már teljes értékű munkát végez, együtt csinálja a bemelegítéseket a többiekkel, de a Szedeák stábja nem szeretne vele kapcsolatban elkapkodni semmit sem, hiszen egy nagyon értékes játékosról van szó Bonifert Domonkos elmondása szerint. „Inkább tartson hat héttel tovább a rehabilitációja, mint hogy újra megsérüljön. November végén, decemberben már biztosan a segítségünkre lehet, de a tervek szerint akkor még elsősorban az U20-as csapatban kap lehetőséget, hogy visszarendeződjenek a dolgai, visszarázódjon kicsit, és utána lehet rá számítani a felnőtteknél” – fogalmazott a Szedeák ügyvezetője. 

A Naturtex-SZTE-Szedeákra a következő fordulóban sem vár könnyű mérkőzés, hiszen a tavalyi bronzérmes Paks otthonában lépnek parkettre Kiss Zsolték szombaton este, amivel kapcsolatban a szegediek ügyvezetője úgy fogalmazott: bár más súlycsoportot képvisel a Paks, hiszen öt, kimondottan jó képességű légióssal állhatnak fel az atomvárosiak, mint például a bosnyák válogatott, Eb-t is megjárt játékos, de szeretnék megnehezíteni a nagyobb költségvetéssel rendelkező paksiak dolgát. „Utána viszont jönnek azok a meccsek, ahol nekünk muszáj jól teljesíteni, gondolok itt a Nyíregyházára, a Zalaegerszegre. Azt gondolom, ők a mi fajsúlyunk” – tette hozzá Bonifert Domonkos.

A Szedeák programjával kapcsolatos hír, hogy bár a következő hazai mérkőzés november elsejére volt kiírva a Nyíregyháza ellen, azonban ezt végül egy nappal előrébb hozták, így október 31-én találkozik majd a két csapat az újszegedi sportcsarnokban.

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex