Sporttudományi Konferencián a Szedeák

A Gál Ferenc Főiskolán tartott konferencián beszélt az egyetem és a sport kapcsolatáról a Naturtex-SZTE-Szedeák két kosarasa, Chip Armelin és Juhos Levente.

Egy élsportoló számára mindig külön kihívást jelent az, amikor a sportot a tanulmányaival kell egyeztetnie: erről tartottak konferenciát a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán, amellyel kapcsolatban két szegedi játékos, Chip Armelin és Juhos Leventemondták el tapasztalataikat, hiszen mindketten játszottak az amerikai egyetemi bajnokságban, miközben tanulmányaikat is folytatták: a Hazai sporttudományi felsőoktatás erősítése nemzetközi jó gyakorlatok alapján elnevezésű pályázat záró konferenciáján beszéltek a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosai.

Chip Armelin, a Szedeákhoz nyáron szerződött játékos egy videót mutatott be, ahol a korábbi egyetemi csapatával, The University of Southern Mississippi színeiben 24 pontos hátrányból megnyert mérkőzés felvételével szemléltette, hogy milyen volt Amerikában egy egyetemi mérkőzés. Az üzleti diplomával rendelkező Armelin ezen a meccsen 15 pontot szerzett és úgy fogalmazott, még most is őrjítő volt nézni ezeket a képsorokat számára, hiszen sok nehézségen mentek keresztül abban az évben.

A sportos családból származó (édesanyja szintén kosarazott, míg édesapja amerikai futballozott) Chip Armelin már korán, öt évesen elkezdett sportolni, és sok egyéb sportág mellett végül azért döntött a kosárlabda mellett, mert ezt élvezte a legjobban – mind e mellett a sport mindig is fontos szerepet játszott az életében, mert egy remek motivációs eszköz is volt a számára. A tanulást sem hanyagolta Chip Armelin, aki megszerezte a diplomát az egyetemen, amit leginkább az üzleti szemlélet elsajátítása miatt tartott fontosnak.

szedeak_kormend12_gs

Juhos Levente két évet töltött el az államokban, erről az időszakról elmondta: az edzésekhez igazított órarenddel zajlott a tanítás, illetve minden nap volt külön sport órája, amikor egyénre szabott feladatokat végeztek. “Nem ütközött a két dolog, a tanulás és a sport. Külön tutorok segítettek nekünk, az edzők és a tanárok is segítettek mindenben, ha nem értettünk valamit, szóval jól megszervezett az egész” – fejtette ki Juhos Levente, aki jelenleg is az egyetemi padsorokat “koptatja”, még ha átvitt értelemben is, hiszen távoktatásban a Szegedi Egyetem Gazdaságtudományi kar hallgatója, ugyanakkor nem lát nagy különbségeket abban, hogy itthon nehezebb lenne összeegyeztetni a tanulást és a sportot.

Bár nehezen összehasonlítható sportolói szempontból a két ország egyetemi sportja, de ahogy arra Juhos Levente is kitért: az USA-ban aki a középiskola elvégzése után tovább szeretne sportolni, annak egyetemre kell járnia, ezért muszáj tanulnia. 

Bonifert Domonkos, a csapat ügyvezetője a szegedi egyetemmel kapcsolatos együttműködésükről elmondta: névadó szponzorként az SZTE azzal is támogatja a csapatot, hogy az ide felvételt nyert játékosok egyéni tan- és vizsgarendjét engedélyezi, illetve a tandíjas képzések egy részét megfelelő teljesítmény esetén beszáll a finanszírozásba. Ahogy arra az ügyvezető kitért, az elmúlt húsz évben a csapatnál megfordult magyar játékosok 90%-a szerzett diplomát, ennek nagy részét pedig a szegedi egyetemen tette. 

A Szedeák ügyvezetője Armelin idecsábításának körülményeiről kifejtette: egy amerikai ügynökséggel kapcsolatban lévő magyar ügynökségen keresztül találtak rá, és végül a tárgyalások után első európai szerződését köthette a Szedeákkal Chip Armelin.

Forrás: szegedma.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex