Kosárlabda: a play-offért száll harcba a Szedeák

Befejeződtek a férfi kosárlabda NB I/A csoportjában az alapszakasz küzdelmei, a Naturtex-SZTE Szedeák története legjobb eredményét produkálva, 12 győzelemmel és 12 vereséggel a hetedik helyen zárt a bajnokság első szakaszát. A gárda csapatkapitányát, Kiss Zsoltot kértük fel egy értékelésre, valamint latolgattuk a csapat középszakaszbeli esélyeit.

A 24 meccs utáni hetedik hely a Szedeák történetének legnagyobb eredménye az alapszakaszban, Nikola Lazic együttese 12 győzelmet gyűjtött be, ennek köszönhetően megelőzték például a patinás Albacomp együttesét is. A csapat az utolsó négy helyen végzett együttest oda-vissza megverte, külön kiemelendő a négy idegenben aratott siker, valamint akkor még talán nem is lehetett gondolni, hogy mennyire fontos győzelem volt az újszegedi sportcsarnokban a Falco, vagy a Kaposvár legyőzése. 

„Ismételni tudom önmagam, valóban nem számítottunk erre a felkészülés kezdetekor. Aztán szerintem kicsit Nikolának is kisimultak a ráncai, amikor megtaláltuk a három légiósunkat, valamint Molnár Andris is csatlakozott hozzánk, talán már egy kicsit optimistábban várhattuk ezt követően a bajnokságot, de azt nem gondoltuk, hogy ugyanannyi győzelemmel és vereséggel zárunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, de nem gondoljuk úgy, hogy ezzel véget is ért az évad, nagyon keményen fogunk játszani azért, hogy hátha sikerül a play-offot elérnünk. Az is egy nagy erény volt, hogy az alsóházba került négy csapatot oda-vissza meg tudtuk verni. Idegenből is el tudtuk hozni olyan győzelmeket, ami sokat jelentett a végelszámolásnál, ezt mindenképp pozitív dolognak tartom” – fogalmazott a Szedeák csapatkapitánya, Kiss Zsolt.

A felsőház tagjait leszámítva csak a Falconak van jobb hazai mérlege az alapszakaszt követően a Szedeáknál, amely nyolc mérkőzését is megnyerte hazai környezetben, az első három helyezett Paks, Kecskemét, Sopron hármas mellett csak az Albacomp tudott nyerni az újszegedi sportcsarnokban. „Nem mindig tudtuk, hogy kik lesznek a közvetlen riválisok, de utólag értékelve az is rengeteget számított, hogy egy Körmendet meg tudtunk itthon verni, vagy egy Falcót, Pécset, akikkel itt a középházban újra találkozni fogunk, focinyelven szólva ezek hatpontos meccsek voltak. Nagyon örülnék neki, ha ez a folytatásban is így maradna, mert azt hiszem, azt megmutattuk, hogy nagyon nagy szíve van a csapatunknak, az utolsó, Pécs elleni meccsünkön is mínusz 15-ről sikerült fordítani, Jászberényben pedig mínusz 22-ről. Ilyenkor ez sokszor azon múlik, hogy hiszünk-e önmagunkban, illetve egymásban” – nyilatkozta portálunknak a cséká.

szedeak-kormend_mj54

A Szedeák számára több szoros derbi is az utolsó momentumokban dőlt el, amely szinte rendre Balabanék sikerét jelentette. Ezek körül a legemlékezetesebb kétség kívül Branko Jereminov két, másodpercekkel a meccs vége előtt távolról eleresztett hármasa volt, amely Zalaegerszegen és a Pécs ellen is győzelmet jelentett, amelyhez kétség kívül szerencse is kellett, de a Szedeák mindkét alkalommal keményen megdolgozott a győzelemért. „Azzal nagyon egyetértek, hogy aki tesz érte, annak van szerencséje, mert valóban Jereminovnak ebben a két utolsó másodperces triplájában van egy kis mázli, ha mindig meg tudná dobni, akkor egész meccsen ezt csinálná. Ezért azonban sokat is tettünk, illetve nem árulok el azzal nagy titkot, ha elmondom, hogy remekül dobja edzéseken is ezeket a szituációkat, szokta ezeket a távoli három pontosokat gyakorolni. Nem akarok elfogult lenni, de elképesztő, hogy milyen hatékonysággal képes ezt csinálni” – mondta el Kiss Zsolt, aki hozzátette, az Albacomp elleni hazai meccsel van egy kis hiányérzete, de ott nem volt reális esélye a győzelemre a Szedeáknak, ott irányított a fehérvári csapat. 

A cséká szerint az idegenben elveszített találkozók közül a Kecskemét elleni meccskivételével a többi meccset gyakorlatilag simán elvesztették, a Bács megyeiek ellen azonban csak az utolsó két perc döntött, viszont a mérleg másik oldala jóval gazdagabb Kiss Zsolt szerint a már említett utolsó másodperces győzelmekkel, vagy a jászberényi nagy fordítással, így a kosaras úgy véli, nagyjából reális, amit kihoztak a találkozókból.

Szükség lesz a rotációra a középszakaszban

A szezon korábbi részében Vágvölgyi Ákos, míg szombaton Mike János tudott hozzátenni a fiatalok közül az együttes játékába, tekintve, hogy a Szedeákra egy nagyon sűrű időszak vár, szükség is lesz arra, hogy a csapat fiataljai is jó teljesítményt nyújtsanak, hiszen a középház küzdelmei kicsivel kevesebb, mint egy hónap alatt lezajlanak, négy hét alatt nyolc mérkőzést fog játszani a szegedi együttes. „Molnár Andris és én is nagyon komoly faultproblémákkal küszködtünk szombaton, a 18. percben 4-4 faulttal álltunk mindketten. Mike János nagyon jól szállt be, nyolc pontot szerzett, egy kicsit sem tört meg a csapat lendülete. Ezek lehet, hogy apró momentumoknak tűnnek, de nagyon fontosak, mert elég erőltetett menet vár ránk, amit nem biztos, hogy 6-7 ember végig fog bírni, kell az, hogy tudjunk cserélni, rotálni. Sajnos Vágvölgyi Ákos valószínűleg nem léphet pályára már ebben a szezonban, ami nagy érvágás, hiszen sokáig kezdő emberként számított rá Nikola, sok időt töltött a pályán. Ilyen tekintetben picit nehéz helyzetben vagyunk, de lehet, hogy éppen Mike Janó fog felnőni a feladathoz” – tekintett a közeljövőre Kiss Zsolt. A cséká hozzátette, a tréner, Nikola Lazic maximalista ember, nagyon röviden értékelt szombaton, a mester gratulációja mellett rögtön megjegyezte, hogy ezzel nincs még nincs vége a bajnokságnak. 

A középházban a Szedeák a Falcóval, a Péccsel, az Albacomppal és a Körmenddel mérkőzik meg oda-vissza alapon, a csapatok pedig viszik tovább magukkal az eddig elért eredményeiket. Ahhoz, hogy a play-offba jusson a szegedi csapat, két riválisát kell majd megelőznie a középszakasz alatt, az első találkozóra a szezonban másodjára edzőváltáson átesett Albacomp otthonában kerül majd sor szombaton. „Biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Ha azt nézzük, hogy a Falco botladozott az alapszakasz végén, és bár nagyon úgy tűnt, hogy ők a felsőházban végeznek, de onnan kicsúsztak. Tizenöt győzelmük van, és nagyon-nagyon meg lennék lepődve, ha a Falcónak bármi problémája lenne a középszakaszban. Én azt is megkockáztatom, hogy ők lesznek majd a középház első helyezettje, mert nagy előnyük van, abban biztos vagyok, hogy ők play-offba jutnak. A Pécs nagyon masszív csapat, ezt láthattuk most szombaton is itt, a dobogósok is csak szerencsével tudtak nyerni Pécsen, ott nyerni az bravúr kategória. Az Albával kezdünk, nyilván mindenkiben felmerül, hogy ők beleszaladtak egy olyan vereségbe, amit nem vártak, nem úgy szerepelnek, ahogy az elmúlt években. Amikor ott jártunk, akkor el kell ismerni, hogy nagyon megvertek bennünket, átszaladtak rajtunk, óva intenék mindenkit attól, aki Fehérváron egy könnyű győzelmet jósol nekünk, mert nagyon nehéz meccs lesz, ráadásul most edzőt is váltottak, ami sokszor felráz egy csapatot. Még ott van a Körmend, aki bármikor képes olyan dobóformát kifogni, hogy bárhol nyerjen. Nehéz dolgunk lesz, mi hiszünk benne, nem feltartott kézzel lépünk pályára egyik meccsen sem, de ez igazán nehéz feladat lesz” – mondta el véleményét a középszakaszbeli riválisokról Kiss Zsolt.

Nyolc mérkőzés alatt dől el, hogy sikerül-e a Naturtex-SZTE Szedeáknak a play-offba küzdenie magát a középszakasz alatt, amelyben minden meccs roppant fontos lesz, tekintve, hogy a Falcót leszámítva szinte azonos mérleggel érkeztek az alapszakaszt követően a csapatok. Az első találkozóra tehát szombaton 18 órától kerül sor, amikor ahhoz a TLI-Alba Fehérvárhoz utazik Nikola Lazic együttese, amelytől mindkét idei mérkőzésén vereséget szenvedett, és soha nem győzött még le az A-csoportban.

A Szedeák programja a középszakaszban:

1. forduló: TLI-Alba Fehérvár-Naturtex-SZTE Szedeák, március 14., (szombat) 18:00
2. forduló: Naturtex-SZTE-Szedeák- PVSK-Pannonpower, március 18. (szerda), 18:00
3. forduló: Egis Körmend-Naturtex-SZTE Szedeák, március 21. (szombat), 18:00
4. forduló – szabadnap
5. forduló: Naturtex-SZTE Szedeák-Falco-Trend Optika KC, március 29. (vasárnap), 18:00
6. forduló: Naturtex-SZTE Szedeák-TLI-Alba Fehérvár, április 1. (szerda), 18:00
7. forduló: PVSK-Pannonpower-Naturtex-SZTE Szedeák, április 4. (szombat), 18:00
8. forduló: Naturtex-SZTE Szedeák- Egis Körmend, április 8. (szerda), 18:00
9. forduló – szabadnap
10. forduló: Falco-Trend Optika KC-Naturtex-SZTE Szedeák, április 18. (szombat), 18:00

Forrás: http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/03/kosarlabda-a-play-offert-szall-har...


Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex