Demeter Attila: Mindig megtiszteltetés pályára lépni

Fiatal játékosunkat, Demeter Attilát a legutóbbi Alba elleni hazai mérkőzésen nem láthattuk… De merre is járt ő?

Azt csiripelték a madarak, hogy az elmúlt hetet Nyíregyházán töltötted. Mesélj, mi is történt veled a Nyírségben?

                Egy U18-as nemzetközi kosárlabda tornán vettem részt, ahol az elsődleges cél a nyári Európa-bajnokságra való felkészülés, összeszokás volt. A román, az osztrák és a szlovák csapattal mértük össze tudásunkat 4 nap edzőtábor után. Nem könnyű ilyenkor, mert egy új csapatba csöppenünk bele, mindenki más játékot hoz magával a saját klubjától, és rövid időnk van valamennyire összeszokni, együtt játszani. De szerencsére nagyon jó barátok vagyunk, így jó hangulatban egy közös célért tudtunk dolgozni, küzdeni az elmúlt pár napban.

 

 

Milyen eredménnyel zártátok a hetet? Hogy sikerültek a meccsek, illetve hogyan értékeled saját teljesítményedet?

                A 4 napos rövid felkészülés, és a közös munka meghozta a gyümölcsét, ugyanis a háromból kettő meccsen (osztrákok, majd szlovákok ellen) sikerült győzelmet aratni, megnyerve ezzel a tornát. A tornagyőzelem mellett külön megtiszteltetés és öröm, hogy All Star 5-be kerültem, ami azt jelenti, hogy a torna legjobb 5 játékosa közé beválasztottak. A csapat szempontjából és egyénileg is nagyon hasznosnak érzem a tornát. Összeszokottabb lett a csapat és egyénileg is sokat fejlődtem. Ezen kívül fontosnak tartom azt is, hogy láttam, milyen vagyok a nemzetközi mezőnyben, és hogy miben kell sokat fejlődnöm. Mindig mindenben van hova fejlődni, de kiemelném a védekezést, amin különösen van mit dolgozni még.

Hozzátenném még, hogy köszönöm a csapattársaimnak és a szakmai stábnak ezt az újabb élményt, sikert és az együtt eltöltött napokat.

 

 

A NB I. A csoportos felnőtt csapatban is kaptál már játéklehetőséget. Más érzés ilyenkor pályára lépni?

                Hasonló érzéssel tölt el az is mikor az NB I. A-ban kapok lehetőséget, viszont a magyar címeres mez felhúzása mindig egy plusz löketet, plusz motivációt ad számomra. Mindig megtiszteltetés pályára lépni, akár a Szedeák, akár a válogatott színeiben, hiszen ez egyfajta bizalom az edzőtől.

 

Az elkövetkező időben se fogsz unatkozni, elég sűrű a program, hiszen szerdán lesz egy fontos felnőtt mérkőzés a Körmend ellen, hétvégén pedig (április 10-12.) az U21-es országos döntőn szerepeltek Debrecenben. Mit vársz ettől a héttől? Hogyan készülsz rá?

                Így van, nagyon remélem, hogy megnyerjük a Körmend elleni meccset. Büszke vagyok a csapatunk eddigi bravúros teljesítményére, hiszen minden körülmény között harcolunk, és igyekszünk megállni a helyünket. Az U21-es döntőt nagyon várom már, és remélem, hogy meg tudjuk nyerni. Most pihenek egy napot, de azután kezdődik újra a munka. Az U21-es csapattal készülünk, edzünk is majd, illetve fejben is hangolódunk már a hétvégére.

 

A kosármeccsek mellett egy másik komoly kihívás is közeledik, mégpedig az érettségi. Hogyan tudod összeegyeztetni a tanulást az élsporttal?

                Nagyon nehéz összehangolni a kettőt, de támogat mindenki. A családom, tanáraim 100%-osan segítenek mindenben, amiben csak tudnak. Nélkülük nem is bírnék így helyt állni! De persze minden szabadidőmben próbálok az érettségire készülni, és a tanulmányaim során is a legtöbbet kihozni magamból.

Mik a terveid a jövőre nézve?

                Szegedre és Pécsre adtam be jogi egyetemre a jelentkezésemet, mivel a kosárlabda mellett azért fontosnak tartom azt is, hogy legyen egy állásom majd, amivel el tudom tartani a jövőben a családomat is.

A kosárlabdát tekintve pedig szeretnék most az U21-es csapattal, illetve az A csoportos bajnokságban is jó teljesítményt nyújtva a lehető legjobb helyezést elérni, emellett már nagyon várom a válogatottal a nyáron Ausztriában megrendezésre kerülő EB-t. Későbbiekben pedig szeretnék minél jobb bajnokságban játszani, ez is egy célom.

 

Ritkán van szabadidőd, de ha mégis van rá lehetőség, hogyan kapcsolódsz ki, mivel töltődsz fel?

                Szeretek a barátaimmal találkozni és a családommal lenni amennyit csak lehet. Feltöltődés mindig velük lenni, és tudni, hogy mindenben támogatnak! Nyáron pedig a kosárlabda mellett egy másik sportnak, a strandröplabdának is hódolok. Nyílván az élsport lemondásokkal jár, de úgy érzem sikerül azért megtalálni az egyensúlyt, és mindenre elég időt szakítani.

Köszönjük szépen Attilának az interjút, és további hasonló sikereket, szép eredményeket kívánunk neki!

Írta: 

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex