Csodás Szedeák-siker Pécsett

Nikola Lazics csapatának sikerét semmi nem veszélyeztette idegenben a férfi kosárlabda NB I A csoportjában.

Pécs-Naturtex-SZTE-Szedeák 85-103 (22-30, 25-29, 17-24, 21-20)
Férfi kosárlabda NB I A csoport, középszakasz, középház, 7. forduló. Pécs, vezette: Benczur, Jakab, Balog.
Pécs: Nelson 11/3, Pahlmblad 19/3, Bíró 6/6, BUDIMIR 24/9, HORTI 18. Csere: Halász 7, Sztojanovics, Harazin. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Naturtex-SZTE-Szedeák: JEREMINOV 19/15, MOLNÁR A. 13, Csirics 11/3, Sztefanovics 7/3, BALABAN 32. Csere: Kuntics 14/6, Mike 5/3, Molnár B., Révész 2. Vezetőedző: Nikola Lazics.  
 
Igazi rangadóval, akcióval, fellépővel és értékes nyereményekkel várta a szurkolókat a Pécs az ünnepek előtt. Tétje is volt éppenséggel a találkozónak, hazai győzelem esetén a Pécs már biztosan legalább a 7. helyről várta volna a rájátszást, míg a vendégeknek mindenképpen kell az idegenbeli bravúr, hogy életben tartsák play-off-reményeiket. A szegediek csatasorából hiányzott a csapatkapitány, Kiss Zsolt, pécsi oldalon pedig egy visszatérővel gazdagodott a kispad, Bödör Bence térdsérüléséből felépülve immár mezben foglalt helyet a padon - áll a pvsk-panthers.hu tudósításában.
 
Erősen kezdett a PVSK, Bíró tripláját Pahlmblad ziccere követte és az első két percben nem kaptak kosarat Csirke Ferenc tanítványai. Aztán belelendültek a vendégek, kiegyenlítettek, sőt rövid idő után előnyhöz is jutottak. Immár megszokott módon izgalmas kis párharc kerekedett. A negyed vége felé szaporodtak a hibák pécsi oldalon, a sok csere ellenére sem tudták befoltozni a védekezésbeli lyukakat. Szórták a triplákat Jereminovék, 30 pontot kapott a Pécs az első negyedben, ami nem fordul elő gyakran hazai pályán Csirke Ferenc csapatával.
 
Tíz pontra növelte előnyét a Szedeák, hiába jött Budimirtől is egy hármas, Sztefanovics szintén távolival válaszolt. Minden erőfeszítés ellenére sem tudott átlendülni a holtponton a hazai csapat, a 13. percben 28-41-es állásnál időt kért a pécsiek mestere. Balaban azonban, ha kellett, négy emberen is átvergődött azért, hogy kosarat szerezzen. Jól játszottak Ciricék, nem a nyuszi hozta a pontokat vendégoldalon sem. Aztán jött az egész pályás letámadás, ami úgy tűnt, most is beválhat Jereminovék ellen. Az utolsó 16 másodperccel a szünet előtt a vendégek gazdálkodhattak, Jereminov nem engedte ki a labdát a kezéből, míg Halász el nem használta az utolsó „büntetőmentes" faultot is. Újabb időkérés után Balabanra bízták a befejezést, a center pedig ismét tarthatatlan volt, a szünetben 59-47-re vezetett a Naturtex-SZTE-Szedeák.
 
Rendezte sorait a szünetben a Pécs, magasabb fordulatszámon pörögtek Budimirék a térfélcsere után. Csirics vállára vette csapatát, de ez nem törte meg a hazaiakat, Pahlmblad triplájával már öt pontra is felzárkóztak. Aztán ismét jöttek a hibák, no és Jött Balaban és Jereminov is. 58-71-nél Csirke Ferenc időt kért, de a megbeszélés után sem a pécsi mester tervei szerint alakult a folytatás. Büntettek Balabanék, a 27. percben már húsz ponttal vezettek a vendégek. Budimir és Pahlmblad kosarai nagyon kellettek, de mindaddig, amíg Jereminovékat nem tudtuk hibára kényszeríteni, kevés volt kettejük jó teljesítménye.
 
64-83-ról vágott neki az utolsó felvonásnak a két gárda. Továbbra is Jereminovék akarata érvényesült a parketten, távolodtak a szegediek. A 100. pontért meg kellett küzdeniük Kunticséknak, de volt idejük bőven kosarat szerezni. Hortiék küzdöttek a becsületükért, a szurkolók pedig kitartottak csapatunk mellett, de ma böjt volt a javából, kínzó kosár- és izgalom-megvonással. Balaban bedobta a századikat, Kuntic kosarával már 103 volt, míg Budimir zsákolásával is csak 83 állt a PVSK neve mellett, amihez Halász még hozzátett két pontot a lefújás előtt.
 
- Szívből gratulálok a fiúknak! A csapat nagyon jól reagált az Alba elleni vereség után, és most nyújtotta a legjobb játékát a középszakaszban. Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, a fiatalok, Mike Janó és Révész Ádám játéka is kulcsfontosságú volt a győzelem kivívásában. Szinte végig jó ritmusban játszottunk, jól védekeztünk és sok könnyű kosarat tudtunk dobni. A harmadik negyed elején volt egy apró megingásunk, de a kritikus pillanatokban is koncentráltak voltunk, ismét nagy előnyre tettünk szert, és megérdemelten nyertünk - nyilatkozta a csapat Facebook-oldalának Nikola Lazics vezetőedző.
 
Forrás: delmagyar.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex