Társak és ellenfelek - Milenko Topic

 

Milenko Topic, a Naturtex-SZTE-Szedeák új másodedzője játékos karrierje során három nagy torna döntőjében szerepelt a jugoszláv válogatottal. Az alábbiakban felelevenítjük, hogy az atlantai, a barcelonai és az athéni fináléban kik voltak Milenko harcostársai, továbbá, hogy kik voltak a riválisok az aranyéremért vívott csatákban.

Sztárparádé következik!    

 

1996. augusztus 3-án, Atlantában az NBA-sztárokkal felálló amerikai válogatott Jugoszláviával mérkőzött meg az olimpiai aranyéremért. A második félidő 7. percében a hazaiak még csak 51-50-re vezettek, ám a végére felőrölték az egyre jobban fáradó jugoszláv együttest és 95-69-re nyertek. Az atlantai finálé csapatai az alábbi összetételben játszottak:

Jugoszlávia: Djordjevic 13/3, Danilovic 9, Bodiroga 13, Paspalj 19/3, Divac 4. Csere: Tomasevic 1, Rebraca 4, Obradovic 6/3, Loncar, Topic. Szövetségi kapitány: Zeljko Obradovic.

USA: Payton 2, Miller 20/9, Pippen 4, K. Malone, Olajuwon 5. Csere: Barkley 8, Robinson 28, Stockton 4, A. Hardaway 17/3, Richmond 5/3, O’Neal 2. Szövetségi kapitány: Lenny Wilkens.

 

1997. július 6-án a jugoszláv válogatott 61-49-re verte az olaszokat az Európa-bajnokság barcelonai döntőjében. A két válogatott összeállítása a következő volt:

Jugoszlávia: Djordjevic 8, Danilovic 10/3, Bodiroga 14, Rebraca 12, Savic 4. Csere: Bulatovic 6, Obradovic, Loncar 2, Tomasevic 2, Topic 3/3. Szövetségi kapitány: Zeljko Obradovic.

Olaszország: Bonora 2, Myers 17/9, Pittis 3, Fucka 12/6, Gay. Csere: Marconato 3, Coldebella 2, Frosini 4, Moretti, Abbio 6, Galanda. Szövetségi kapitány: Ettore Messina.

 

Az 1998-as világbajnokság döntőjét Jugoszlávia és Oroszország részvételével augusztus 9-én rendezték Athénban. A drámai végjátékból déli szomszédaink kerültek ki győztesen, és 64-62-es sikerükkel megszerezték Jugoszlávia negyedik világbajnoki címét. A fináléban Milenko Topic a plávik harmadik legponterősebb játékosának bizonyult (a fotó az athéni eredményhirdetésen készült). Íme a vb-döntő jegyzőkönyve:

Jugoszlávia: Obradovic 7/3, Beric 2, Bodiroga 11, Rebraca 16, Tomasevic 7. Csere: Djordjevic 7/3, Topic 9/6, Scepanovic 5/3. Szövetségi kapitány: Zeljko Obradovic.

Oroszország: Karasev 9, Babkov 4, Kisurin 3, Mikhailov 9, Panov 14. Csere: Domani 4/3, Kudelin 14/6, Nosov 5, Z. Pashutin. Szövetségi kapitány: Sergei Belov.

 

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex