Rövid összefoglaló a történelmi sikerről

Egis-Körmend - Naturtex SZTE Szedeák 66-72 (8-20, 22-15, 19-16, 17-21) 

 

GALÉRIA


KÖRMEND: Petty 20/6, Smith 9, Ferencz 10/6, Allen 18/3, Csorvási 9. Csere: Németh. Edző: 

SZEGED: Lilov 23/18, Boltics 9, Csirics 21/9, Juhos 4, Sulovics 13/3. Csere: Wirth 2, Révész. Edző: Nikola Lazics 

Győr, Audi Aréna, 1400 néző 

A csalódott csapatok bronzcsatájában alighanem a szegediek voltak kevésbé csalódottak, hiszen számukra az éremszerzés lehetősége klubtörténeti siker. Ennek jegyében kezdődött a mérkőzés, melyre egyszerűen nem tudott felpörögni az első negyedben a Körmend. Bezzeg a szegediek, akik sokkal pontosabban és lelkesebben kosarazva a negyed derekához érve komolyabb előnyt szereztek (6-17). Potocnik mester kétszer is kikérte az idejét, hogy megpróbálja felrázni csapatát, de nem ért el igazán sok sikert. Szegedi oldalon különösen Andrija Csirics villogott, kilenc pontig jutott a veterán hátvéd, csapata pedig húszig (8-20). 

A második tíz perc Juhos szép centerezésével indult, amire Allen gól jó plusz faultos pontjaival válaszolt a Körmend. Ennek ellenére továbbra sem ment Ferenczéknek, sorra hagyták ki helyzeteiket. A Szeged ennél jobban bánt a lehetőségeivel, ugyanakkor mintha ők is beragadtak volna kicsit. Így aztán megmerevedtek a frontvonalak (11-24). 

Sokáig nem csökkent és nem is nőtt a különbség, aztán az utolsó három percben a Körmend lépésről lépésre kezdte eltüntetni a különbséget. Az utolsó percre fordulva már csak öt pont volt az előnyük (28-33). A negyedet Parish Petty kettese zárta (30-35). 

A fordulás után sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, igazából egyik csapatnál sem voltak hullámvölgyek. A Körmend folyamatosan ott loholt a Szeged nyakán, de a vezetést nem tudták átvenni. Aztán két és fél perccel a vége előtt két kihagyott szegedi helyzet megbosszulta magát, s a Körmend újra egészen szorossá tudta tenni az állást (44-46). És a legnagyobb bajban ismét érkezett Andrija Csirics, triplája után kicsit megnyugodhattak a szegediek. Sőt, Sulovics kettese Potocnik mestert ösztönözte időkérésre. A dorgálás ezúttal látványosan hatott, mert a negyed végéig hátralévő időben két pontra felzárkózott a csapata (49-51). 

A körmendiek először a meccsen azonnal megszerezték a vezetést, Terry Allen hármasával egyetlen ponttal jártak előrébb a Szegednél. Lilov kettesével azonnal visszavették az előnyt a Tisza-partiak, amire Allen egy bedobott büntetővel válaszolt. Izgalmassá és hajtóssá vált a meccs, szó sem volt már csalódottak csatájáról, itt bizony mindkét gárda nagyon akarta a sikert. 

A fáradtság miatt egyre inkább egyéni megoldásokkal próbálkoztak a csapatok, eleinte a Körmend volt ebben a szerencsésebb (55-53). Ráadásul a Szegeben két kulcsembernek, Csiricsnek és Bolticsnak is négy faultja volt, azaz nem védekezhettek olyan keményen. No de ott volt Lilov, aki a legjobbkor talált be kintről. De hogy ne unatkozzunk, Ferencz Csaba varázsolt be egy hármast, így újra a vasiak jártak előrébb (59-56). Időközben Juhos Levente is a kipontozódás szélére jutott, tovább szaporítva a szegedi gondokat. De a szegediek ezen az estén nagyon nem akartak kikapni, s előbb Sulic triplájával utolérték a Körmendet, majd Lilovéval már néggyel jártak előrébb (61-65). Smith három büntetője után újabb Lilov-hármas érkezett, az utolsó két percnek így a Szeged vághatott neki előnnyel (64-68). 

Csorvási centerezése két pontot ért a Körmendnek, pontosan úgy, ahogyan Csirics büntetőzése. Így a vasiaknak hetven másodpercük maradt a fordításra. Ám ekkor eladták a labdát, s Lilov harcolt ki két büntetődobást. A bolgár irányító nem tette meg azt a szívességet Ferenczéknek, hogy hibázik, így jött a Körmend utolsó időkérése 43 másodperccel a vége előtt. Petty és Allen dobása is kimaradt, így a Szeged történetének legjobb eredményét elérve harmadik lett a kupában. 

Nikola Lazics: Gratulálok a csapatomnak, remekül játszottunk ezen a tornán. Fáradtak vagyunk, de boldogok vagyunk a bronzéremmel. Szeretném megköszönni a szolnoki szurkolóknak a biztatást, nagyon sokat segítettek nekünk. 

Ferencz Csaba: Nagyon rossz felfogással kezdtük a meccset, ilyen hozzáállással, amit néhány játékos mutatott, nem lehet elkezdeni egy meccset sem. Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. 

Statisztika: 

http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_cup_7   

Fotó: 

Rébay Viktor 

Forrás: mkosz.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex