Sopron elleni győzelem!

Gyakorlatilag végig vezetve, hazai pályán is legyőzte a Sopront a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Hirtelen új játékosokat is véltek felfedezni a szurkolók a szerda esti Szedeák-Sopron meccsen a hazaiaknál, a négy légiós egyaránt beszőkítette a haját, így végül a bombameglepetés elmaradt, ugyanazok futottak ki a pályára a Naturtexnél, akik eddig játszottak – és Wirth Ádám betegsége sem jött rendbe.

Nenad Sulovic majd Juhos Levente szerzett egy-egy kosarat, a vendégektől Ruják András egy triplával nyitotta a meccset. Agresszívabban kezdett a Szedeák, amely hamar tízpontos előnyt épített ki Sulovic újabb pontjai után – a negyed második felében azonban a Sopron változtatni tudott, és gyors kosarakkal négy pontra megközelítette a Tisza-partiakat. Ugyan a szegediek centerének kettő plusz egyes akciójával kezdődött a második negyed, viszont ekkor lefagyott a Szedeák, és a Sopron egy 10-0-s futással először vezetett a meccsen, így időt kellett kérnie Nikola Lazicnak. (26-27) Nem tudta meglovagolni ezt a szituációt a Sopron, Andrija Ciric tripláival vissza tudta venni a vezetést a Szedeák, és a nagyszünetre is hat ponttal vezetett.

A fordulás után hamar kialakult ismét a tízpontos különbség, Spica többször is hibázott, amit okosan használt ki a Szedeák, így a harmadik negyed felénél már 13 ponttal vezetett a hazai együttes, ekkor időt kért Dragan Aleksic. (55-42) Dobópárbaj kezdődött ezt követően, sorra jöttek a triplák mindkét oldalon, ebből sem jött ki jól a Hűség városának csapata, így magabiztos előnnyel várhatták az utolsó tíz percet Juhos Leventéék. A vendégek ugyan egy pillanatra sem adták fel, de igazán közel nem engedte magához a Szedeák ellenfelét – egészen az utolsó percig, amikor Mills triplájával csak két pont lett a csapatok között, ám mivel Ivan Lilov mindkét büntetőjét bedobta, nem maradt sok izgalom a legvégére – a Sopron ugyan még el tudott dobni egy hármast, de Mills ezúttal nem volt pontos, így ha nem is túl szép meccsen, de fontos sikert aratott a Naturtex-SZTE-Szedeák, amelynek ezzel tovább élnek a rájátszást illető álmai.

Ez irányba minden bizonnyal rengeteget fog nyomni a latban a következő, szombaton esedékes Kecskemét elleni idegenbeli mérkőzés, hiszen azonos mérleggel várhatják ezt a meccset a felek, így aki nyer, nagy lépést tesz majd a nyolc közé jutáshoz.

Ami a statisztikát illeti

Nagyjából hasonló százalékkal célzott mindkét csapat a mezőnyből, a büntetőket illetően azonban komoly különbség mutatkozott, hiszen a Szedeák csak egy, míg a Sopron összesen öt alkalommal is hibázott a vonalról. A lepattanócsata is szoros volt, egy támadólepattanóval többet szedett a Sopronnál a szegedi együttes, így nyerte a pattanókat 30-29-re, ráadásul a vendégek még ha kettővel is, de többször adták el a labdát a Szedeákhoz képest. Az egyéni teljesítményekre rátérve, a szegediek és a mezőny legjobbja Nenad Sulovic volt: a center 17 pontot szerzett mintegy 30 perce alatt, egyetlen dobása maradt ki a 11 kísérletből, volt öt lepattanója, három szerzett labdája, két gólpassza és négy kiharcolt faultja, valamint csak egyszer adta el a labdát. Nem sokkal maradt el mögötte a 10 pontos, 13 gólpasszos dupla-duplát szállító Marko Boltic: az irányító végigjátszotta a meccset, volt még három lepattanója és ugyanennyi szerzett labdája – igaz, hétszer el is adta a játékszert, de hét faultot is kiharcolt. Ivan Lilov két percet pihent, a szintén szőke hajjal játszó bolgár légiós 16 pontot dobott, két-két lepattanója és szerzett labdája mellett ugyanennyi asszisztot is írhatunk fel nála – egyúttal nyolc alkalommal is csak szabálytalanul tudták őt megállítani, ami a legtöbb volt a mezőny tagjai közül. Andrija Ciric a legponterősebb játékos volt: a pályán 36 percet töltött csapatkapitány 5 triplával is megbüntette a Sopront, hat lepattanója és egy szerzett labdája is volt, e mellett háromszor adta el azt. Juhos Levente 27 percet kapott, ami alatt 6 pontot és hét lepattanót és két gólpasszt szerzett, igaz, volt öt eladott labdája is. A cserék közül mindenki két pontot szerzett: Bán Tibor 10, Révész Ádám 8, Filipovics Márkó majd 9, míg Vágvölgyi Ákos bő másfél percet kapott Nikola Lazictól. A Sopronból igazán Mills emelkedett ki, aki egy tízpontos, tíz lepattanós dupla-duplát ért el.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, középszakasz, középház, 6. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Sopron KC 78-74 (23-17, 18-18, 26-20, 11-19)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Cziffra Csaba, Török Róbert, Gorka Szabolcs (Hartyáni Zsolt).
Szedeák: BOLTIC 10, LILOV 16/3, CIRIC 21/15, Juhos 6, SULOVIC 17. Csere: Filipovics 2, Révész 2, Vágvölgyi 2, Bán 2. Vezetőedző: Nikola Lazic.
Sopron: MILLS 10/3, Dénes 3, Ruják 10/6, Takács 9/3, Spica 11. Csere: Dufault 5/3, Johnson 12/6, Myles 8, Tóth G. 6. Vezetőedző: Dragan Aleksic.

Nikola Lazic: 

“Mindkét csapatnak fontos meccs volt. Harcos találkozón az első félidőben gondjaink akadtak a támadólepattanókkal, de a szünet után feljavult a védekezésünk. Fontos győzelmet arattunk, a következő két mérkőzésen mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk.”

Vágvölgyi Ákos: 

“Nagyon jól kezdtünk, fontos meccs volt nekünk. A kecskeméti lesz talán az év meccse számunkra. Próbáltam produktív lenni, amíg a pályán voltam, szerencsére ez most jól sikerült.”

Dragan Aleksic: 

“Gratulálok a Szegednek! Az egész évet hasonló ritmusban játszák, ugyanazt a támadójátékot hozták, mi pedig rosszul kezdtünk, védekezésben sokat hibáztunk, mínusz tízről kellett visszajönnünk. Talán túl nagy volt a nyomás rajtunk, ez is vezetett ahhoz, hogy majdnem húsz eladott labdánk volt, és sok büntetőt is elrontottunk, egy idegenbeli győzelemhez ennél több kell. Sok szerencsét a Szegednek!”

Takács Norbert: 

“A Szeged agresszívabb volt, mi sajnos puhák voltunk az elején, ebből tízpontos hátrány kerekedett. Próbáltuk felvenni ezt a ritmust, de a végére kicsit el is fáradtunk. Nem az első olyan meccsünk, ahol mínusz tízről indulunk, gratulálok a Szegednek!”

szedeak-sopron001kf
szedeak-sopron002kf
szedeak-sopron003kf
szedeak-sopron004kf
szedeak-sopron005kf
szedeak-sopron006kf
szedeak-sopron007kf
szedeak-sopron008kf
szedeak-sopron009kf
szedeak-sopron010kf
szedeak-sopron011kf
szedeak-sopron012kf
szedeak-sopron013kf
szedeak-sopron014kf
szedeak-sopron015kf
szedeak-sopron016kf
szedeak-sopron017kf
szedeak-sopron018kf
szedeak-sopron019kf
szedeak-sopron020kf
szedeak-sopron021kf
szedeak-sopron022kf
szedeak-sopron023kf
szedeak-sopron024kf
szedeak-sopron025kf
szedeak-sopron026kf
szedeak-sopron027kf
szedeak-sopron028kf
szedeak-sopron029kf
szedeak-sopron030kf

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 78-74 (23-17, 18-18, 26-20, 11-19)

40′ Mills kihagyja a hármast, Bolticé a lepattanó – ezzel végleg eldől, idehaza is legyőzi a Sopront a Szedeák!

40′ Végül helybenhagyják, marad a hármas, és jöhetnek Lilov büntetői, ha bedobja mindkettőt, eldől a meccs – meg is teszi, 78-74. Az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodik a Sopron, még időt kérnek a vendégek, tíz másodperc van vissza.

40′ Odaütnek Lilovnak, be kell dobnia mindkettőt, és akkor nincs kérdés. Előtte még megnézik, hogy Mills kosara tényleg hármas volt-e.

40′ Ciric hármasa kiszédül, Spica egy ziccert dob, 76-71. Innen azért nehéz elrontani: Juhos triplája rövid a sarokból, Mills-é viszont pontos, 76-74.

39′ Spica egy könnyű közelivel, 73-67. Boltic állhat a vonalra Johnson faultja után: nem ront, bent mindkettő, 75-67. Johson floatere is lejön, aki most már nem ússza meg a technikait – a szövetségi kapitány úgy véli, ezzel eldőlt, elindul haza. Lilov bedobja a büntetőt, 76-67. A bolgár hármasa rövid, a lerohanásból Mills dobhat ziccert, 76-69.

38′ Spica teszi arrébb Bolticot, viszont technikait fújnak – szerencésre Johson kihagyja az ajándékot. Spica közelije is lejön. LILOV EGYKEZES ZSÁKOLÁSA! Ez igen, 73-65, na most van időkérés, a Sopronnál!

37′ Takács hármasa beszédül – 71-65. Elsőre bemutatják az időkérést, csakhogy senki nem kért, miközben Aleksic a játéktéren parolázik az egyik játékvezetővel, de nincs technikai.

37′ Nem jó Dénes triplája a sarokból – fogynak a Sopron reményei. Ciricnél lépéshibát fújnak, kicsit lázad a csarnok.

szedeak-sopron013kf

36′ Vágvölgyit küldi be Nikola Lazic Ivan Lilov helyett. Labdaszerzés után rögtön be is ejti a ziccert Vágvölgyi, 71-63.

35′ Mills megint lépéshiba, elképesztően dühös a légiós. Johnson egy triplával, 69-63 – még szoros lehet a vége.

34′ Spica harcol ki faltot Lilovval szemben, majd Johnson eladja a labdát. Ciricnek ütnek aztán oda, marad a labda a Szedeáknál.

34′ Ruják, majd Dénes is elront egy-egy triplát soproni részről, végül Juhos szedi össze a lepattanót, majd Lilov is beleáll egy távoliba a másik oldalon, de nem jó a dobása.

33′ Mills büntetőzhet az előző falt következményeként, és be is dobja a vonalról mindkét büntetőt, 67-60. Sulovic válaszol rá két ponttal, 69-60.

33′ Boltic ront most hármast, majd Ciric faltolja Millst, Lazic mesternek időt kell kérnie.

33′ Dénes közelijével zárkózik a Sopron, 67-57. Filipovics ráadásul oda is üt neki a kísérlet közben, így jöhet a plusz egy is, ami bent van, 67-58.

32′ Lilov harcol ki faltot, majd ront el egy trojkát. Boltic Dénest is besapkázza, második blokkja egymás után! Lilov szerzi meg a labdát, de sajnos Filipovics el is adja.

szedeak-sopron009kf

31′ Boltic is elszórja a labdát, fordulhat a Sopron, Mills szerzi meg a labdát. Boltic aztán betakarja Rujákot, a blokk után lecsorgó labdát pedig Révész kaparintja meg.

31′ Lilov elrontott triplájával indul a záró játékrész, amit egy Takács eladott labda követ soproni oldalon.

III. negyed 67-55 (23-17, 18-18, 26-20)

30′ Takács áll bele egy hármasba, és be is szórja, 65-52. Ciric erre is gyorsan válaszolna szintén egy triplával, de nem megy be, ellenben Rujáké igen a vendégeknél, gyorsan hat pontot elolvaszt hátrányából a Sopron, 65-55. Az utolsó másodpercben azért Boltic dob egy megnyugtató kettest, 67-55, ez a negyed vége.

29′ Johnson beleáll még egy távoliba, de ez most nincs bent, ahogy Lilov trojája sem talál utat a gyűrűbe a másik oldalon.

28′ Ruják rossz középtávolija után ismét fordulhat a Szedeák, Boltic pedig a palánk alól szerez újabb pontokat, 62-46. Johnson egy sikeres triplával hűtené le a kedélyeket, de Ciric kegyetlenül visszadobja, 65-49.

szedeak-sopron003kf

27′ Takács újabb kétpontost szerez a vendégeknél, amire Juhos Levente rögtön válaszol, 60-46.

27′ Az időkérés után Takács értékesít egy középtávolit, 55-44. A túloldalon Juhos passzol Lilovhoz, aki beleáll egy trojkába és bent is van! 58-44.

26′ Boltic találja meg Révészt, aki közelről két pontot szerez, 53-42. A túloldalon Johnson ront középtávolit, Juhos szerez egy védőlepattanót, Ciric pedig kíméletlenül befejezi a támadást, 55-42, soproni időkérés.

26′ Lilov harcol ki két büntetőt, amelyeket értékesít is, 51-41. A túloldalon Révész faltja után Tóth dobhat a vonalról, de ő is csak a másodikat értékesíti, ahogy az a legutóbbi két soproni büntetőzőnél is így volt, 51-42.

25′ Eladott labda itt is ott is, most támadhat a Szedeák. Egészen addig amíg Boltic újfent el nem szórja a játékszert, ezt Johnson meg is bünteti két soproni ponttal, 49-41.

24′ Juhos áll bele egy triplába, de sajnos nincs bent, de Spica is hibázik a másik oldalon. A következő Szedeák támadásnál ismét egy triplakísérlet, ezúttal Boltic az elkövető, de az ő dobása sincs bent. Visszaszerzi azonban Ciric a labdát, majd be is tuszkolja újabb két pontját, 49-39.

23′ Ciric harcol ki előbb egy faltot, majd ront el egy középtávolit, fordulhat a Sopron. Johnson áll bele egy kísérletbe, de nem jó, Sulovicé a lepattanó.

23′ Sulovic játssza vissza az érkező Juhosnak, aki közelről két pontra váltja az asszisztot, 47-38. A túloldalon Sulovic egymás tán két szabálytalanságot is elkövet, Myles büntetőzhet ezek után. Ismét 1/2 a büntetőzési hatékonyság, 47-39.

szedeak-sopron002kf

22′ Sulovic harcol ki újabb soproni faltot, majd Ciric középtávolija jön le a gyűrűről, a lepattanót Myles szedi össze, Juhos pedig begyűjt egy faltot a túloldalon. Mills büntetőzhet, de csak a másodikat dobja be, 45-38.

22′ Myles adja el a labdát, Sulovic szedi össze, majd Myles odaüt Ciricnek, marad a labda a Szedeáknál, Ciric büntetőzhet és be is dobja mindkettőt, 45-37. Spica aztán a következő támadásnál rögtön eladja a labdát, megint jöhet a hazai csapat.

21′ Spica közelijével kezdődik a harmadik játékrész, amire Sulovic Lilov passzából rögtön válaszol, 43-37.

II. negyed 41-35 (23-17, 18-18)

20′ Labdát szerez a Szedeák, de nincs meg Ciric ötödik hármasa. Ruják egy tempóval, 41-35 – öt másodperc a különbség a két órán, de elveszik Boltictól a labdát a játékvezetők. Johson triplája rövid, Boltic egész pályás kísérlete pedig a palánkról jön le – a kinti dobások egyelőre sokat érnek, így a szünetben hat ponttal, 41-35-re vezet a Szedeák.

19′ Szegedi időkérés után Ciric bedobja a negyedik tripláját, 41-33.

szedeak-sopron031kf

18′ Támadóhiba, sok a – tenisznyelven szólva – ki nem kényszerített hiba a Soprontól. Lilov triplája nagyon rövid, de már szól a síp, jöhet három büntető a bolgártól. Nem ront, mindhármat bedobja, 38-33. Megint van egy támadópattanója a Sopronnak, de Myles nem tudja bedobni a sarokból, ahogy Dufault sem.

17′ Kicsit vontatott akció után, de Tóth bepréseli, ráadásul még faultot is kap: jó a büntetője is, 33-31. Bán is dob egy könnyed tempót a sarokból, éppen a triplán belülről, 35-31 – Myles gyorsan válaszol, 35-33.

16′ Spica is odaállhat a vonalra: csak a második jó tőle, 30-28. Boltic hármasa rövid, de Sulovic megküzd a labdáért. CIRIC! A harmadik triplája a kapitánynak, 33-28!

15′ Sulovic most pontosabb, 28-27. Johson odapasszolja Bolticnak, végül Sulovicot ziccerben állítják meg: jöhetnek a center büntetői, mindkettő jó, így elsőként a mezőnyből már tíz pont fölött, 30-27.

14′ Sulovic keresi a helyet, de nem tudja egykézzel feltenni. Spica kettese is lejön, de megint a Soproné a labda, viszont Takács hármasa rövid.

szedeak-sopron027kf

13′ Ruják szed egy támadót és vissza is teszi – ezzel a meccsen először vezet a Sopron, 26-27, időt is kér Nikola Lazic.

12′ Myles fut be, és könnyű ziccert dobhat, 26-21. Boltic a sarokból elindul, de kiperdül a közelije. Johsoné nem, 26-23. Szerzett labda után Johson tenné fel alley-oopra, de elrontják – végül Mills befejezi, 26-25.

11′ Sulovic kettő plusz egyes akciója nyitja a második negyedet: jó a büntetője is, 26-17. Lilov üt oda Spicának, ez is büntető: Spica bedobja mindkettőt, 26-19.

I. negyed 23-17

10′ Dufault szerez egy szép közelit, 21-17. Egy faultot reklamál Johson, megússza a technikait: Boltic viszont bedobja mindkettőt a vonalról, 23-17. Ciric még eldob egy triplát, de ez picit rövid – jól kezdett a Szedeák, ám a Sopron gyorsan váltani tudott.

szedeak-sopron023kf

9′ Cirictől sem jó a hármas, igaz, kissé lehetetlen helyről jött ki. Filipovics dobásába beleblokkolnak, majd visszakerül a labda a Szedeákhoz, pedig ziccerben mehetett volna a Sopron – időt kér a Szedeák.

8′ Cirictől sem jó a hármas, igaz, kissé lehetetlen helyről jött ki. Filipovics dobásába beleblokkolnak, majd visszakerül a labda a Szedeákhoz, pedig ziccerben mehetett volna a Sopron – időt kér a Szedeák.

7′ Mylestól jó a kettes, ráadásul még fault is van: nem ront a vonalról sem, 18-13. Johson szerzett labdája után Tóth egy könnyű közelivel, 18-15 – kimarad a túloldalt Lilov hármasa.

6′ Jön Filipovics és Myles a pályára. Lilov büntetőzhet, csak az egyik jó, 16-5. Johson válaszol egy tempóval, 16-7. Majd labdát is szerez, ami után Dufault dob egy triplát, 16-10 – végül Filipovics egy könnyű ziccerrel, 18-10.

5′ Elsőre faultot fújnak a sporik, végül lépéshiba miatt jöhet a Szedeák. Elég szellős a Sopron palánk alatti védekezése, Boltic könnyedén találja meg Sulovicot, akitől jó a horog, 15-5. Kimarad Mills floatere.

4′ Dufault és Johson áll be a Sopronhoz. Utóbbi rögtön egy hármast dobna, de rövid, ahogy Ciric tízméteres trojkája is.

4′ Ciric szerzi az első szegedi hármast a meccsen, 11-5. Ruják is kintről próbálkozik, de ez nem jó, viszont maradhat a Sopronnál: Lilov azonban megszerzi és egy könnyű ziccert dob, 13-5 – időt kér a Sopron!

szedeak-sopron019kf

3′ Rövid Dénes hármasa, azonban Spica szed egy támadót, 6-5. Boltic most egyedül oldja meg, és bekígyózik a palánk alá, 8-5.

2′ Ruják egy triplával szerzi a Sopron első pontjait, 4-3. Sulovic egy középtávolival Boltic passza után, 6-3.

1′ Labdát szerez Juhos, majd Ciric engedi el kintről, de Juhosé a pattanó, aki ha másodjára is, de visszateszi, 4-0.

1′Elhozza a Sopron a feldobást, az első pont azonban Nenad Sulovicé, 2-0.

17.54 – Zajlik a bemutatás, a Sopronban ott van a korábbi szegedi, Lakosa Zsolt is – míg a lelátón ezúttal is helyet foglal Stojan Ivkovic szövetségi kapitány, aki a kecskeméti vezetőedző, Forray Gábor társaságában nézi meg a mai meccset: valószínűleg nem véletlen, hiszen szombaton éppen Kecskemétre látogat a Szedeák, és várhatóan a két csapat küzd majd meg a nyolcadik helyért, azonban ahhoz, hogy ne szakadjon le a Szedeák, ma mindenképpen le kell győznie a Sopront.

17.37 – Ami pedig a keretet illeti: Juhos Levente ott van a többiekkel, Wirth Ádám azonban csak civilként foglal helyet a kispadon, így rá ma sem számíthat Nikola Lazic, a többiek bevethetőek a Szedeákban.

17.28 – Köszöntjük olvasóinkat, folytatódik a Szedeák harca a rájátszásért, az ellen a Sopron ellen kezdik meg a középszakasz második felét Marko Bolticék, akiket idegenben sikerült legyőzni. Ha már Boltic: nem csak ő, de mind a négy légiós kiszőkített hajjal lép ma pályára, nem csak a szerelés lesz tehát egyforma, hanem a frizura is.

 

Forrás: szegedma.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex