Csütörtöki sajtótájékoztató

Hamarosan elrajtol a férfi kosárlabda NB I/A csoportos szezonja: a Naturtex-SZTE-Szedeák első mérkőzését jövő pénteken, a Körmend ellen játssza az újszegedi sportcsarnokban. A klub sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy megállapodást kötöttek a Szegedi Tudományegyetem sportorvostani tanszékével is.

Csütörtökön, két nappal az első és egyetlen hazai edzőmérkőzés, valamint nyolc nappal a szezonrajt előtt sajtótájékoztatót tartott a Naturtex-SZTE-Szedeák: a csapaton múlt héten végigsöpört vírus még nem múlt el teljesen, ugyanis Nikola Lazic vezetőedző még mindig magas lázzal küszködött.

A Szedeák tulajdonosa, Gellért Ákos elmondta: minden évben úgy indulnak el, hogy sikerül jobbat nyújtaniuk, ám a realitások ezt sokszor felülírják.

„Mint minden egyéb sportágnál, itt is a szabad játékos-áramlás, a pénzügyi keretek meghatározzák egy csapat lehetőségeit, Szeged soha nem volt a leggazdagabb csapat. A rájátszás közelében szeretnénk végezni, azt szeretném, hogyha a fiatal játékosaink minél több időt töltsön a pályán, és a közönség értékelje a teljesítményt, látogassa a mérkőzéseinket. Az nagyon jó lenne, ha az itthoni meccseket a mezőny kétharmada ellen esélyesként lépne pályára. Eddig minden évben kihozta a csapat azt, ami benne van, ha ez megmarad, akkor ez egy pozitív dolog” – fogalmazott Gellért Ákos.

Kardos Péter, a klub elnöke kifejtette: izgatottan várják a szezonrajtot, meglátása szerint az első két-három fordulóban már látható lesz, hogy milyenek az ellenfelek, hiszen mindig sokat változnak a keretek a magyar bajnokságban.

szedeak_szezonnyito_sajttaj06_gs

A klub kötött egy megállapodást a Szegedi Tudományegyetem sportorvostani tanszékével, amelyről Török László elmondta: a tanszék teljes mellszélességgel támogatni fogja a csapatot.

„Szeged szerencsére jól áll az élsporttal, de eddig nem volt mögötte a tudományos háttér. Nemzetközi tendencia, hogy az élsportban egyre több tudományos hátteret vonnak be, ezt szeretnénk erősíteni, illetve a sérülések esetén is tudunk segíteni” – fogalmazott a nemrégen megalakult tanszék vezetője. Csonka Csaba, az SZTE sportért felelős egyetemi megbízottja hozzátette, céljuk, hogy egy első osztályú csapatot tudjanak támogatni, illetve szeretnék, hogy minél több hallgató státuszú sportoló legyen a Szedeák keretében. „Hiszek abban, hogy a sport nemesebbé tesz, az ép testben ép lélek szlogen nem elcsépelt, így azt várom, hogy példát mutasson a klub a közönségnek és a szegedieknek, hogy a tanulás és a tudás az kéz a kézben együtt jár” – mondta Csonka Csaba.

Bonifert Domonkos, a szegedi klub ügyvezetője úgy fogalmazott, üdvözlendő az a megállapodás, amit kötöttek a tanszékkel, és sokat profitálhatnak ebből.

„Nagy lelkesedéssel várom a szezonkezdetet, el fog telni egy kis időszak, mire tisztábban látjuk az erőviszonyokat. Én is azt szeretném, hogy a fiataljaink minél több lehetőséghez jutnának, a húzóembereink pedig stabil, sérülésmentes játékot tudnának nyújtani” – nyilatkozta az eseményen az ügyvezető.

A csapat másodedzője, Milenko Topic elmondta, elsősorban sérülésmentes szezonban reménykednek, hiszen az előző idényben rengeteg sérülés hátráltatta a szegediek idényét, és mivel az új játékosok többsége később érkezett, így mindenképpen időre lesz szüksége a szakmai stábnak ahhoz, hogy megfelelően összeálljanak, ebben azonban segítségükre lehet, hogy az első mérkőzést követően csak két héttel később lépnek újból pályára.

A Szedeák jövő pénteken kezdi meg a 2016/17-es bajnokságot a Körmend elleni hazai mérkőzéssel, amelyet a diákok ingyen tekinthetnek majd meg – ezt követően azonban két hét szünet következik a szegediek számára, mivel a 3×3-as világbajnokságra a Pécs és a Kecskemét is ad játékosokat, így ezeket a meccseket majd decemberben és januárban pótolja a Naturtex, így az első meccset követően rögtön kéthetes szünet következik a Szedeák számára.

 

Forrás: szegedma.hu

Naturtex

A Naturtex Kft. több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérésére a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden ember más, egyedi elvárásokat támaszt az alapanyagokkal vagy a színvilággal szemben, mi pedig igyekszünk minden felvetődő igényre, kívánságra, problémára megoldást kínálni. Szerencsére az utóbbi pár évben mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kényelmét maximálisan szolgáló ágyneműket és egyéb lakástextileket használjon. A Naturtex Kft. széles kínálatában egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb termékeket, legyen szó akár ágyneműgarnitúrákról, hálószobai kiegészítőkről vagy éppen fürdőszobai textíliákról.

Termékskálánk ugyanis igen széles körű. A saját gyártású paplanok és párnák alkotják szortimentünk legnagyobb részét, ám ezen kívül többek között ágyneműhuzatokat, ágytakarókat, illetve frottír termékeket is kínálunk.

Naturtex

A Naturtex bármely terméke tökéletes választás lehet mindazok számára, akik minőségi nászajándékkal szeretnék meglepni a nagy napon az ifjú párt!

Naturtex