105 pontot dobtunk, győztünk Kaposváron!

Idegenben javítottunk, megdöntöttünk a szezoncsúcsot.

Lake kettese nyitotta a meccset, amire Abell tempója, majd Eaddy triplája érkezett válaszként. Sokat nem kellett várni a mi első triplánkra sem, Locke talált be kintről, ezzel kiegyenlítve, 5–5. Koprivica felezett a vonalról, Locke középtávolijával így már nálunk volt az előny, 6–7. Locke újabb két kosarat szerzett, közte pedig volt egy jó védekezésünk, 13–8-ra vezettünk hat perc után. Egy perccel később a teljesen üresen maradt Lake-t találta meg Bognár a palánk alatt, centerünk pontjaival hét volt az előnyünk, 10–17-nél időt kért a Kaposvár.

Újabb támadást védekeztünk ki, feszesek voltunk hátul, Lake büntetőjével pedig kétszámjegyűre nőtt az előnyünk, majd Locke zsákolt egyet, 10–22. Puska büntetői után Locke két hármast is jegyzett, dupla annyi pontnál jártunk, mint ellenfelünk, Koprivica kosara pedig időn túl esett, 28–14-re vezettünk 10 perc után, Locke egymaga 21 pontot jegyzett az első negyedben, mind a nyolc dobása pontos volt.

Woolridge kosara nyitotta a második negyedet, majd Bognár szórt be egy triplát, 33–14 nekünk, amikor ismét időt kértek a hazaiak. Jackson kettő plusz egyére Zsíros válaszolt egy triplával, majd Cohill kosarával lett meg a húszpontos előny, 18–38. Zsírostól jött egy újabb tripla, remekül dobtunk kintről (hétből hat ment be ekkor), és már tíz gólpasszunk is volt. 15 pontra ugyan feljött a Kaposvár a negyed felénél, de a legjobbkor jött Locke újabb távolija, majd Bognár szerzett egy kettest, máris újra húsz pont, 28–48. Locke már az ötödik tripláját jegyezte, de Jackson is bedobott kettőt – 38–51-nél kértünk időt, szűk két perccel a félidő vége előtt. Az első húsz percet Lake közelije zárta, aminek köszönhetően 56–40-re vezettünk a nagyszünetben.

Locke és Lake kosaraival kezdődött a második félidő, majd egy kaposvári triplára Woolridge válaszolt betörése után, 43–62. Három könnyű helyzetünk kimaradt, a Kaposvár ezeket megbüntette, és Paár közelijével 11 pontra jött fel a negyed felénél, 53–64-nél kértünk időt. Woolridge ziccerét Eaddy triplája követte, tíz pontra olvadt ezzel az előnyünk 56–66-nál. Bognár szerzett egy fontos kosarat Woolridge szerzett labdája után, de Eaddy újabb triplájával benézett tíz alá a Kaposvár, 61–70. Mucza, majd Lake volt eredményes, visszamentünk tíz fölé, két perc volt a negyedből, amikor 61–74-nél időt kért a Kaposvár. Mucza triplájával visszatornáztuk 15-re az előnyünket, majd Eaddy tempója volt a negyed utolsó megmozdulása, 65–79-ről jöhetett a záró tíz perc.

Négy pontunkkal kezdődött a negyedik negyed, két perc elteltével időt is kértek a hazaiak, 65–83. Az utolsó öt perc előtt 14 pont volt az előnyünk, de Abell kettő plusz egye után 11-re csökkent, amikor időt is kért Nikola Lazics. Zsíros jött vissza a padról és szerzett egy tempót, majd a kaposvári büntetők után Locke pörkölt be egy távolit, majd Mucza ment be a gyűrű alá. Három perc volt vissza, amikor ismét 16-al vezettünk, és időt kért a Kaposvár, 79–95.

Az utolsó percbe lépve Zsíros sarokhármasával átléptük a 100 pontot is, ezzel megdöntöttük a szezoncsúcsot. Végül 15 ponttal, 105–90-re nyertünk, így két vereség után sikerült javítanunk, és értékes idegenbeli győzelmet szereztünk.

Jövő héten ismét idegenbeli meccs vár ránk, szombaton az Atomerőmű SE vendégei leszünk.

Kometa Kaposvári KK–SZTE-Szedeák 90–105 (14–28, 26–28, 25–23, 25–26)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 10. forduló. Kaposvár, 1600 néző. Vezette: Praksch, Goda, Kovács N.
Kaposvár: Eaddy 17/15, ABELL 25/3, Paár 12, Koprivica 3, JACKSON 19/6. Csere: Krnjajszki 6, Bogdán 2, Puska 2, Halmai 2, Fazekas M. 2. Vezetőedző: Váradi Kornél.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 21, Balogh 2, LOCKE 38/18, BOGNÁR 11/3, Lake 13. Csere: Zsíros 11/9, Mucza 7/3, Cohill 2. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Nikola Lazics:Gratulálok a csapatnak, jó mérkőzést játszottunk! Nagyszerűen kezdtük és kontrolláltuk a meccset. Az utolsó két meccsen kikaptunk, azonban átbeszéltük, min kell javítanunk. Védekezésben, és támadásban is ugyanolyan energiával játszottunk ma, és többen is nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Fontos győzelem volt ez számunkra, hiszen harmadik idegenbeli győzelmünket szereztük ebben a szezonban. Sok sikert kívánok a Kaposvárnak! 

(Fotó: hunbasket.hu)