Pótolunk a Sopron ellen

Szerdán hazai meccsel folytatjuk a bajnokságot.

Szerdán 18 órától ismét az újszegedi sportcsarnokban lépünk pályára, ellenfelünk a Sopron csapata lesz.

A meccset a második fordulóból pótoljuk, a FIBA EuropeCup selejtezői miatt halasztották el korábbról a találkozót. Célunk nem lehet más, mint az első hazai győzelem megszerzése, hiszen eddigi két hazai mérkőzésünket elveszítettük, a Kaposvár és az Oroszlány is nyerni tudott otthonunkban.

Most egy olyan Sopront fogadunk, amely sok gonddal küszködik, a nyáron kinevezett új szakvezető, Braniszlav Dzunics dolgát sok sérülés nehezíti: éppen ezért például nemrég szerződtették az amerikai bedobót, Quincy Diggs-et, aki a hétvégi, Alba elleni mérkőzésen már debütálhatott is az SKC-ban. A Hűség városának csapata egyébként egy vereség-szériából érkezik a meccsre, az előző négy mérkőzésüket ugyanis egyaránt elveszítették, így hét lejátszott bajnokit követően 2 győzelemmel és 5 vereséggel állnak – legutóbb október elején az Atomerőmű SE-t verte meg a Sopron.

Csapatunk is éppen az ASE ellen aratta legutóbbi sikerét, a szombati győzelemnek köszönhetően pedig a 10. helyre léptünk előre a tabellán: helyünket egy újabb győzelemmel tudnánk stabilizálni.

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzést Papp Péter, Ádám József és Makrai Márton vezetik majd, míg ellenőrként Bogárdi János működik közre.