A bajnokcsapat érkezik

Szombaton újabb hazai mérkőzés vár ránk.
Szerdán megszereztük szezonbeli első hazai győzelmünket, szombaton pedig ismét hazai környezetben lépünk pályára: ellenfelünk pedig a tavalyi bajnok és kupagyőztes, a Falco KC Szombathely csapata lesz.

A sárga-feketék az idei kiírásban is nagy esélyesnek számítanak, ennek megfelelően is teljesítettek eddig a bajnokságban, hiszen mind a kilenc lejátszott mérkőzésüket megnyerték az NB I./A csoportjában. Hozzánk hasonlóan a Falco is pályán volt szerdán, a nyár óta Milos Konakov által vezetett szombathelyi csapat az olasz Treviso otthonában játszott a Bajnokok Ligája csoportkörében, ahol 68–60-ra kapott ki, ezzel először szenvedett vereséget tétmérkőzésen ebben az idényben.

A két csapat a legutóbbi szezonban a bajnoki elődöntőben találkozott egymással, akkor a Falco 3–1-el lépett tovább, de szinte napra pontosan fél évvel ezelőtt, május 4-én egy fantasztikus hangulatú mérkőzésen, 96–92-re le tudtuk győzni a Falcót az újszegedi sportcsarnokban.

Zsinórban szerzett két győzelemmel a hátunk mögött jó előjelekkel várhatjuk a szombati összecsapást, amely viszont a szezon egyik, hanem a legkeményebb menetének ígérkezik – persze kérdéses, hogy a szombathelyiekből mennyit vett ki a hétközi BL-meccs.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Földházi Tamás, dr. Mészáros Balázs és Farkas Gábor vezetik majd. Szurkolóink számára fontos információ, hogy az önkormányzati rendelet miatt november 5-étől kötelező a mszkhasználat az újszegedi sportcsarnok előterében, a pénztárnál és a folyosón! A lelátón a meccs ideje alatt nem kötelező, viszont szurkolóink számára ekkor is ajánljuk a maszk viselését.