A bajnokcsapattól igazoltunk

Ezzel teljes csapatunk kerete a 2019-2020-as keretre.

Elkelt az utolsó hely is csapatunk öltözőjében: negyedik légiósunk az előző szezon bajnokcsapatától, a Falco KC Szombathelytől érkezik, Stefan Balmazovics ugyanis a Naturtex-SZTE-Szedeákot erősíti a következő idényben.

– Új kihívásra vágytam a Falcóval szerzett bajnoki cím után. Szeretnék segíteni a Szedeáknak abban, hogy megküzdjünk a rájátszásbeli szereplésért – nyilatkozta friss szerzeményünk.

A hármas és négyes poszton bevethető szerb játékos a Falcóban 40 bajnoki mérkőzésen átlagban 23.5 percet töltött a pályán, ami alatt 9.6 pontot és 2.7 lepattanót átlagolt.

– Jól ismerem Andjelko Mandicsot és segítőjét, Simándi Árpádot is, és persze a külföldi csapattársaimat, Milost és Antét is, így biztos nem lesz gond a beilleszkedéssel. A családom később érkezik majd utánam, de nagyon várom már, hogy velük együtt ismerkedhessek meg a várossal – mondta a karrierje során idehaza a Zalaegerszegben is megfordult Balmazovics.

A 30 éves játékos korábban Lengyelországban két klubban is, a Lublinban (29 meccs, 27 perc, 14 pont, 4.3 lepattanó, 37.8%-os tripla, 86.4%-os büntető) és a playoffban szereplő Turow gárdájában is (32 meccs, 22 perc, 12 pont, 3.6 lepattanó, 39.9%-os tripla, 79.6%-os büntető) is megfordult.

– Abszolút nem visszalépés számomra, hogy a Szedeákban játszom! Ha csatlakozom egy klubhoz, arra a családomként tekintek, márpedig a családomért mindent megteszek. Ez a profi élet, erről szól a kosárlabda. Nem a múltban élek, hanem a jövőért dolgozom. Biztos vagyok benne, hogy kemény munkával elérjük célunkat. Szeretném, ha minél több ember kijönne a csarnokba és biztatna bennünket, sokat jelenthet az ő segítségük is céljaink megvalósításában – zárta Stefan Balmazovics.

Ezzel teljessé vált csapatunk kerete, így Milos Miliszavljevics, Brian Asbury, és a tavalyi keretből maradt Ante Krapic mellett Stefan Balmazovics lesz a négy légiósunk 2019-2020-ban.

(Fotó: Kuklis István / Délmagyarország)