A bajnokhoz látogatunk

A szezon egyik legnehezebb meccse vár ránk szombaton.

Idegenbeli meccsel folytatódik számunkra a bajnokság, miután szombaton 18 órától az előző szezon bajnokához, az idei évben a Bajnokok Ligájában is remeklő Falco KC Szombathelyhez látogatunk.

Ellenfelünk eddig mind a hét hazai mérkőzését megnyerte az Arena Savariában, míg számunkra nem sikerült idegenben győzelmet szerezni – a két csapat október 4-én az újszegedi sportcsarnokban találkozott, akkor a Falco 100–90-re tudott nyerni.

A szombathelyiek a hétközben is pályára léptek, a spanyol Zaragozától kikaptak hazai pályán – ez volt a BL-ben az első hazai veresége a Falcónak.

Ami minket illeti, sajnos a sérülések nem kerültek el bennünket: Stefan Balmazovics egy térdsérülés miatt nem játszik szombaton, így nem lesz ott korábbi csapata ellen, míg Kerpel-Fronius Gáspár kézsérüléséből már lassan visszatért volna, viszont az egyik edzésen bokasérülést szenvedett. Debütálhat viszont az amerikai irányító, Morris Curry, aki első meccsét játszhatja a Szedeákban szombaton este.

Legutóbb a Pécs ellen a rossz kezdést követően ugyan a vezetést is sikerült átvenni, de nem tudtuk lezárni a meccset, így ismét vereséget szenvedtünk. Az biztos, hogy a Falco ellen gyakorlatilag hiba nélküli játék kellene ahhoz, hogy legyen esélyünk: Gasper Okorn együttese ugyanakkor ebben a szezonban a Körmend elleni idegenbeli mérkőzést leszámítva minden mérkőzését megnyerte az NB I/A csoportban – az elmúlt fordulóban Zalaegerszegen tudott nyerni (98-89).

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás Ferenc és Hervay Tibor vezeti, míg ellenőrként Gorka Szabolcs Zsombor sporttárs működik közre.

(Fotó: Frank Yvette, Délmagyarország)