A bronzérmesnél kezdünk

Pénteken játsszuk a szezon első tétmérkőzését.

Véget ért a május óta tartó szünet: szeptember 27-én újra tétmérkőzésen lépünk pályára. A megnyert play-outot követően átalakult csapatunk mindenképpen eredményesebben szerepelne, mint az előző kiírásban – ehhez lehet, hogy éppen olyan bravúrokra lesz szükség, mint amit pénteken hajthatunk végre.

Az első fordulóban ugyanis a tavalyi bronzérmes, a Pécs vendégeként lépünk pályára: a baranyaiak idén a nemzetközi kupaporondra is kiléphetnek, ám a FIBA Europe Cup-beli ellenfeleik még nem ismertek. A nyáron több új légiós is érkezett a csapathoz, azaz Chris Smith, C. J. Aiken és Quincy Diggs is most debütálhat a PVSK-ban, amelynek szakmai munkájáért továbbra is Csirke Ferenc felel. Ebben a szezonban is a Pécset erősíti korábbi csapatkapitányunk, Andrija Csirics: a 38 éves kosaras újabb idényt húz le a pécsieknél, Olasz Ádám viszont ellenkező utat jár be, így új játékosunk éppen korábbi csapata. Otthonában léphet pályára először Szedeák-mezben.

Pécsett több mint négy éve, 2015 áprilisában sikerült nyernünk: várhatóan most sem lesz könnyebb dolgunk, ha meg szeretnénk szakítani ezt a sorozatot. Ugyanakkor az első forduló még sok meglepetést tartogathat: sok múlhat majd a kezdésen, és hogy vezetőedzőnk, Andjelko Mandics is kiemelte a mérkőzés előtt, minden labda és minden lepattanó kiemelt fontossággal bírhat.

A pénteken 18 órakor, a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban kezdődő mérkőzést Papp Péter, Farkas Gábor és Hervay Tibor sporttársak vezetik, míg ellenőrként Gorka Szabolcs működik közre.