A címvédő ellen rajtoltunk

Az első fordulóban a Szolnokot fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

Szombaton csapatunk számára is megkezdődik az NB I/A csoportjának 2018-19-es idénye. Az első fordulóban a címvédő, nyolcszoros bajnok Szolnoki Olaj KK együttesét látjuk vendégül az újszegedi sportcsarnokban.

Rögtön tehát egy nehéz feladattal nyitjuk az új idényt, a tavalyi bajnok ellen azonban az utóbbi időben rendre jó meccseket vívunk. Az elmúlt pár találkozás során kétszer is volt példa arra, hogy csak a hosszabbításban dőljön el a találkozó, ezekből egyszer a Szolnok, egyszer pedig mi jöttünk ki győztesen – de a két csapat legutóbbi, szegedi mérkőzését is mindössze egy ponttal, (87-88) nyerte meg az Olaj. Sőt, az augusztusi felkészülési mérkőzésen le tudtuk győzni a Szolnokot, igaz, a szombati már egészen más találkozó lesz, mint amit a felkészülési időszakban játszottunk.

Dragan Alekszics együttesének nem ez lesz az első tétmérkőzése az idényben, hiszen a Szolnok az olasz Cantú ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőjében már pályára lépett: az idegenbeli egypontos vereség után hazai pályán 90-71-re kapott ki a Szolnok, így a FIBA Europe Cup-ban folytathatja a nemzetközi szereplest.

Csapatunkban szombaton először léphet pályára bajnoki mérkőzésen a nyáron érkezett két légiós, Tyrell Green és Darrell Davis is. Ami a szolnoki csapatot illeti, a nyáron három légiós is érkezett a bajnokhoz, az egyaránt amerikai Andrew Rowsey, Alex Murphy és Jaylin Airington is csatlakozott a Szolnokhoz, amely így Sztrahinja Milosevics-csel és Luksa Andric-csal kiegészülve öt légióssal vág neki az új bajnokságnak.

A Naturtex-SZTE-Szedeák – Szolnoki Olaj KK mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban, a belépő a felnőttek számára 1200 forintba, a diákoknak és a nyugdíjasoknak 600 forintba kerül. A mérkőzés játékvezetői Ádám József, Farkas Gábor és Kovács Nimród lesznek.