A címvédőhöz utazunk

A Szolnok otthonában nyitjuk a 2019-es évet.

Az új esztendő első mérkőzését a tavalyi bajnok Szolnoki Olaj KK ellen játsszuk szombaton 18 órától. Az ünnepeket követően sincs megállás, az alapszakasz első felének lezárultát követően jöhetnek a visszavágók, így ahogyan a bajnokságot, úgy 2019-et is a Szolnok elleni meccsel indítjuk.

Az Olaj remek formában van, egymás után tíz mérkőzést nyert megszakítás nélkül a bajnokságban, ahol az eddigi tizenhárom találkozó közül csupán egyet, a Sopron elleni idegenbeli meccset veszítette el. December végén új légióssal bővült a szolnokiak kerete, miután szerződtették a 31 éves montenegrói Nemanja Milosevicset. Az új játékos egyelőre még nem tudott bemutatkozni a bajnokságban, hiszen a legutóbbi, TF Budapest elleni idegenbeli győzelem (72-86) alkalmával kisebb sérülés miatt hiányzott.

Szeptember végén, az első fordulóban ugyan három negyeden keresztül szoros meccset játszottunk a Szolnokkal, ám az előző kiírás aranyérmese 92-69-re nyerni tudott az újszegedi sportcsarnokban. Az esélyek most sem mellettünk szólnak, azonban az utóbbi meccseken mutatott pozitív összképből erőt meríthetünk a Szolnok elleni idegenbeli meccsre is.

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozót Kapitány Gellért, Praksch Péter és Goda László vezeti, ellenőrként Várhalmi Zsolt László működik közre. Goldring Bence ezt várja az előttünk álló találkozótól!