A címvédőt fogadjuk pénteken

Első hazai meccsünket a Falco ellen játsszuk.

Nincs könnyű sorsolásunk, hiszen a bronzérmest követően a bajnokcsapat a következő ellenfelünk – pénteken 18 órától a Falco KC Szombathely ellen mutatkozunk be közönségünknek: a címvédő ellen játsszuk első hazai mérkőzésünket.

Ellenfelünk nemrég bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, miután a román Nagyváradot követően a lett Ventspils-t is legyőzte. A Falco keretében is több változás áltt be a nyáron, Stefan Balmazovics éppen csapatunkhoz tette át székhelyét, viszont olyan kosarasokkal erősítettek a nyáron, mint Filipovity Márkó, Benke Szilárd és az Amerikai Egyesült Államokból hazatérő Krivacsevics Márkó.

A Falco még nem játszott bajnokit ebben a szezonban, ugyanis a BL-selejtezők miatt elhalasztották a ZTE elleni mérkőzésüket, így a szegedi találkozó lesz számukra a szezonbeli első hazai tétmérkőzés.

Tavaly nagy csatában szenvedtünk vereséget hazai pályán a Falcótól: 2018 decemberében bár három negyeden át jól játszottunk, végül 85-77-re kikaptunk – érdekességképp Balmazovics akkor 12 pontot jegyzett a szombathelyieknél.

– Jobb volt a Pécs, az nem is kérdés – utalt a múlt heti szezonnyitón szenvedett vereségre Andjelko Mandics, csapatunk vezetőedzője. – Rosszul kezdtük a meccset, több ziccert is kihagytunk, és tíz büntetőt is elrontottunk a meccs során. Nem biztos, hogy feltétlenül rossz, ami történt velünk az első fordulóban, mert elképzelhető, hogy a játékosok jól reagálnak a történtekre. A Falco egy nagyon veszélyesen támadó csapat, bízok abban, hogyha rendbehozzuk a védekezésünket, akkor reális esélyünk lehet a bravúrra – nyilatkozta vezetőedzőnk.

A pénteki meccsnek már nem teljes kerettel vághatunk neki: Vágvölgyi Ákos bokája ugyanis a hétfői edzésen megsérült.

– Mindegyik mérkőzésen motiváltnak kell lennünk, de természetesen várjuk már az első hazai mérkőzésünket, annál nagyobb adrenalin pedig aligha kell, hogy a magyar bajnokkal fogunk játszani. Gratulálok a Falcónak, hogy bejutott a BL-be! Azt ígérhetem, harcolni fogunk mindegyik labdáért! – tette hozzá Andjelko Mandics.

(Fotó: pvsk-panthers.hu)

A találkozó előtt Kerpel-Fronius Gáspár nyilatkozott!