A címvédőt fogadjuk szombaton

A Falco KC Szombathely érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

A tabella második helyezettje elleni mérkőzést követően szombaton a listavezetővel, a bajnokság címvédőjével, a Falco KC Szombathellyel találkozunk szombaton 18 órától az újszegedi sportcsarnokban.

A tavalyi bajnok idén is remek teljesítményt nyújt, csupán háromszor kapott ki a bajnokságban eddig, és közel áll ahhoz, hogy megnyerje az alapszakaszt. Ellenfelünknél egy ismerős arcot is köszönthetünk majd, hiszen csapatunk korábbi játékosa, a bajnoki bronzot nyert csapat tagja, Zach Brown idén a szombathelyieknél játszik, és először tér vissza ellenfélként Szegedre.

A két csapat legutóbb decemberben találkozott egymással az Arena Savariában, akkor egy szoros végjáték után 79–74-re nyert a Falco. Az utóbbi években többször is találkoztunk a szombathelyiekkel, hiszen tavaly a bajnoki negyeddöntőben, egy szezonnal korábban pedig az elődöntőben is játszottunk a Falcóval, mindkét párosításban végül a szombathelyiek mentek tovább 3-1-gyel. Ugyanakkor tavaly a magyar kupa negyeddöntőjében Debrecenben nyerni tudtunk aktuális ellenfelünkkel szemben, és végül ezüstéremmel térhettünk haza.

Rátérve a mostani alapszakaszra, három fordulóval a vége előtt a 12. helyen állunk, egy győzelemmel megelőzve a Budapesti Honvédot, és kettővel lemaradva az Oroszlány mögött – éppen az OSE lesz majd az utolsó ellenfelünk az alapszakaszban, valamint még a Pakshoz utazunk. Mivel a csapatok kapott pontokkal (a 9. hat, a 10. öt, a 11. négy, a 12. három, a 13. kettő, a 14. pedig egy) kezdik meg az alsóházi rájátszást, így közel sem mindegy, hanyadik helyen végzünk majd az alapszakaszban.

A mérkőzés félidejében ezúttal is lesz Rádió88 félpályás dobóverseny, valamint fellép az SZTE-SZRSC PomPom Girls is.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Kapitány Gellért, Ádám József és Jakab László Imre vezetik majd, a mérkőzés ellenőre Téczely Tamás lesz. Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a diák és a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül.

(Fotó: Kamenik Balázs)