A DEAC-ot fogadjuk a szünet után

Szombaton hazai mérkőzéssel folytatjuk a bajnokságot.

Véget ér a háromhetes szünet, szombaton már bajnoki mérkőzés vár csapatunkra: 18 órától az újszegedi sportcsarnokban a DEAC lesz az ellenfelünk.

Győztes meccsel vonulhattunk a pihenőre, hiszen a válogatott világbajnoki selejtezői előtt idegenben győztük le a Sopront. Ellenfelünk is győzelemből várhatta a bajnoki pihenőt, miután hosszabbítást követően győzték le a Zalaegerszeget – sőt, a hajdúságiak zsinórban öt mérkőzést tudtak megnyerni. A DEAC vezetését január közepén korábbi vezetőedzőnk, Andjelko Mandics vette át, akinek a vezetésével még hibátlan a debreceni alakulat, miután többek között a Falcót és a Szolnokot is legyőzték. Nem ő lesz az egyetlen ismerős név a túloldalon, hiszen a télen a DEAC-hoz érkezett csapatunk korábbi irányítója, Darrin Govens, aki a történelmi, bronzéremmel végződött 2021-22-es szezon óta először lép pályára ellenfélként az újszegedi sportcsarnokban.

Csapatunkban debütálhat új légiósunk, Nahziah Carter, aki a hét elején érkezett meg és csatlakozott a társakhoz, szombaton pedig első európai mérkőzését vívhatja a debreceniek ellen.

A DEAC-cal az utóbbi években rendre kiélezett, szoros és élvezetes csatát vívtunk – a két csapat szezonbeli első meccsét 83–78-ra a DEAC nyerte az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban ; ugyanakkor az újszegedi sportcsarnokban a legutóbbi három mérkőzésünket egyaránt megnyertük a debreceniekkel szemben.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzés is egy kiélezett, izgalmas csatát ígér, hiszen csapatunknak minden győzelemre szüksége van ahhoz, hogy minél kedvezőbb helyzetből várhassa majd az alsóházi rájátszást, míg ellenfelünk a play-off részvételért küzd az alapszakaszból hátralévő fordulók során.

Szurkolóink a félidőben az SZTE-SZRSC PomPom Girls műsorát láthatják majd. Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a diák és a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül. A 18 órakor kezdődő mérkőzést Benczur Tamás, Minár László Balázs, és dr. Németh Patrik vezetik majd, míg a találkozó ellenőre Dernei Gábor lesz.

(Fotó: Faragó Imre)