A dobogóshoz látogatunk

A szünet előtti utolsó idegenbeli mérkőzésünk következik, szombaton a Szolnok otthonában folytatjuk a bajnokságot.

Nem ígérkezik egyszerűnek a javítás a Kecskemét elleni hazai vereséget követően. Szombaton 18 órától ugyanis a liga jelenleg harmadik helyén álló NHSZ-Szolnoki Olajbányász otthonában lépünk pályára.

Bár a szolnokiak a harmadik, csapatunk pedig a 10. helyen áll a tabellán, csupán két győzelem a távolság a két csapat között – azaz egy szombati sikerrel megfelezhetnénk a különbséget. A Szolnok a legutóbbi két meccsét elveszítette, miután kikapott az Albától hazai pályán, valamint legutóbb a Budapesti Honvéd vendégeként is alulmaradtak a szezon során edzőváltáson is átesett szolnokiak. Az Olaj Miodrag Rajkovics irányításával kezdte meg a szezont. A szerb szakember ült még a Szolnok kispadján, amikor november 9-én, a két csapat szezonbeli első alapszakaszban lejátszott meccsén 93–86-os győzelmet arattunk az újszegedi sportcsarnokban. Év közben azonban váltás történt a vezetőedzői poszton, így már Szarvas Gábor irányítja a piros-feketéket – akik egyébként hozzánk hasonlóan szintén ott lesznek majd a Zsíros Tibor magyar kupa április négyesdöntőjében, miután legyőzték a DEAC-ot a negyeddöntők során.

Ahhoz, hogy legyen esélyünk nyerni a Tiszaligetben, bizonyosan jobb játékot kell mutatnunk, mint tettük azt legutóbb a Kecskemét ellen – a Szolnok otthonában olyan dobószázalékkal és csapatjátékkal aligha lehet nyerni.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás Ferenc és Szilágyi Bálint vezetik, a találkozó ellenőre Hartyáni Zsolt lesz. Szurkolóink csak online vásárolhatják meg a jegyeiket a vendégszektorba, ezen a linken keresztül. A találkozót a MindiGO Sport élőben közvetíti.

(Fotó: Faragó Imre)