A győzelemnek örülhetünk

Ha még akadozott is a játékunk, de legalább a győzelem meglett a Kaposvár ellen.

A pénteki, Kaposvár elleni mérkőzés előtt köszöntöttük az immáron kétszeres magyar bajnok U20-as csapatunkat, akik Gellért Ákostól, a Naturtex Kft. tulajdonosától, valamint Joób Mártontól, Szeged város önkormányzatának Szociális, Foglalkoztatási és Sportbizottságának elnökétől vehették át a Naturtex ajándékcsomagját.

A Kaposvár pihentette a kezdőötösét, azonban mégis jobban kedztek a vendégek, és egy negyedet követően öt ponttal vezetett Fekete Ádám főképp fiatalokból álló csapata. A második negyedben Kerpel-Fronius Gáspár kosarával sikerült visszaszerezni a vezetést 19-18-nál, de Pustahvar vezetésével tovább küzdöttek a somogyiak. Bonifert Bendegúz utolsó másodperces kosarával végül négypontos vezetéssel zártuk az első félidőt.

A szünet után Hock Gergő sportszerűségét kell kiemelni, mert bár a játékvezetők a Kaposvárnak adták a labdát, a fiatal kosaras jelezte, róla ment ki a labda, így a Szedeák jöhetett. JJuhos Levente ziccerével már a tíz pontot is elérte a különbség (47-37), de a jobban triplázó és ekkor a támadásokban kevesebbet hibázó Kaposvár újból vissza tudott kapaszkodni.

Az utolsó negyedben Halász Ákos ziccerével már csak egyetlen egység volt az előnyünk (62-61), ám ekkor Kerpel-Fronius Gáspártól érkezett egy megnyugtató hármas. Az utolsó percre is nyílt maradt a meccs, de 69-64-nél kivédekeztünk egy támadást, Wirth kosara pedig eldöntötte a meccset: a vendégek ugyan egy pillanatra sem adták fel, de végül öt ponttal, 71-66-ra győztünk.

A következő héten két mérkőzés is vár ránk, előbb kedden az Alba Fehérvár vendégei leszünk, majd pénteken következik a TF Budapest: ám a fővárosiakkal először még az alsóházban találkozunk, majd ezt követően jön a mindenről döntő, két győzelemig tartó play-out.

Naturtex-SZTE-Szedeák-Kaposvár 71-66 (11-16, 25-16, 20-18, 15-16)
Férfi kosárlabda, NB I/A csoport, középszakasz, alsóház, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Tőzsér, Rácz Zs., Radnóti.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics 3/3, Wirth 10/3, Ponjavics 12, JUHOS 20/3, SULOVICS 13/3. Csere: Kerpel-Fronius 5/3, Krapic 6, Bonifert 2. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kaposvár: Halász 10, Hock 5/3, BOGDÁN 16/12, Baki 13/9, Pustahvar 13/3. Csere: Harazin 9, Kocsis, Puska. Vezetőedző: Fekete Ádám.
Kipontozódott: Boltics (36.), ill. Harazin (34.).

Andjelko Mandics: – Elsősorban gratulálok a Kaposvárnak! Energia és megfelelő koncentráció nélkül játszottunk, egy profi csapat ezt nem engedheti meg magának. Védekezésünkben akadtak jó momentumok, de egyszerűen muszáj javulnunk támadásban. Ha egy ilyen tét nélküli meccsen ilyen rosszul dobunk, nem tudom, hogy fog ez működni tétmérkőzésen – remélem, hogy jobban.

Kerpel-Fronius Gáspár: – Gratulálok a Kaposvárnak, hiszen rengeteg hiányzójuk ellenére is meccsben voltak. Annak ellenére, hogy nyertünk, nem játszottunk jól, a következő két hétben rengeteget kell még dolgoznunk. Az üres helyzeteinket be kell dobnunk, ebben javulnunk kell.

Fekete Ádám: – Az első két alsóházi meccset megnyertük, ezt követően a fiatalok kaptak lehetőséget, ez ma sem volt másképp. Kicsit jobb dobószázalékkal akár meglepetést is okozhattunk volna. Elégedett vagyok a fiataljainkkal, mert megmutatták, hogy számíthatunk rájuk.

Kocsis Zalán: – Próbáltuk kihasználni a kapott lehetőséget, de sajnos a végén nem tudtunk nyerni, pedig mindent kiadtunk magunkból.

(Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország)