A hajráig partiban voltunk a listavezetőnél

A legvégéig szoros meccset játszottunk a Pécs vendégeként, végül 9 pontos vereséget szenvedtünk.

Korábbi csapatkapitányunk, Andrija Csirics hármasa jelentette a mérkőzés első kosarát, tőlünk pedig Darrell Davis nyitotta a pontok sorát. Az amerikai légiósunk újabb sikeres befejezését követően az első negyed felénél időt kellett kérnie a hazaiaknak, hiszen ekkor hat ponttal vezettünk. (12-18) A játékrész második fele nem sikerült így, ráadásul Taylor utolsó pillanatokban bedobott hármasával a Pécs vezetett tíz perc után. A második tíz percet jól kezdték a baranyaiak, és egy 7-0-s futás után hamar időt kellett kérnie Andjelko Mandicsnak. (28-20) A folytatásban a Pécs többször is tíz pont körüli előnyre tett szert, és sajnos Darrell Davis begyűjtötte a harmadik személyi hibáját – ráadásul mikor visszakapaszkodtunk volna, pont úgy zárult a második negyed, mint az első: a triplát ezúttal Kesar szerezte, így a nagyszünetben kilenc ponttal vezetett a PVSK.
A harmadik negyed elején azonban ismét jött Tyrell Green, a kanadai két triplájával gyorsan csökkent a különbség, Wirth Ádám büntetőivel pedig csupán két pont maradt a hazaiak előnyéből. A harmadik negyed során végig ott lihegtünk ellenfelünk nyakán, azonban ez a játékrész is pécsi hármassal zárult, Budimir triplája pedig azt jelentette, hogy négy helyett hét pont előnnyel várhatta a Pécs az utolsó felvonást. (68-61) A rendes játékidő utolsó öt perce előtt ismét sikerült magunkat visszaküzdeni: a pályára visszatért Davis alaposan bekezdett, és betörése után csak három volt a különbség, 75-72-nél kért időt Csirke Ferenc. Ekkor azonban több rossz döntést is hoztunk, kimaradtak a dobások is, a Pécs pedig eldöntötte a meccset – amely talán szorosabb volt, minthogy kilencpontos vereséget szenvedjünk.
Pécsi VSK-VEOLIA – Naturtex-SZTE-Szedeák 85–76 (21–20, 25–17, 22–24, 17–15)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 7. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Cziffra, Minár, Györfy.
Pécs: Pongó 9, TAYLOR 16/3, Csirics 7/3, BUDIMIR 25/3, KESAR 17/9. Csere: Antóni 2, Horti 2, Simon 7/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics 10, Wirth 9/3, Davis 18/6, Green 17/12, SULOVICS 13. Csere: Vágvölgyi 9/3, Kerpel-Fronius, Révész. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kipontozódott: Sulovics (37.)

Andjelko Mandics: – Jól kezdtünk a mérkőzésen, amit kértem a játékosaimtól, azt be is tartották, hiszen nem látszódott rajtunk, hogy egy súlyos vereség után érkeztünk a listavezetőhöz.  A triplaszázalék volt a döntő különbség, és a végén hoztunk pár rossz döntést. Nagyon sajnálom, hogy ezt a meccset nem húztuk be, mert megvolt rá az esélyünk.

(Fotó: pvsk-panthers.hu)