A harmadik negyedben eldöntöttük

A második félidőt uraltuk, és legyőztük a Budapesti Honvédot.

Ezúttal is Tyler Roberson nélkül vágtunk neki az aktuális mérkőzésünknek, centerünk nélkül fogadtuk a Budapesti Honvédot.

Sherman triplájára Bognár válaszolt a részünkről, ezt követően viszont Crawley kosara után 8–2-re vezettek a vendégek. Innen sikerült egy 10–0-ás futással fordítanunk, 12–8-nál jött a Honvéd időkérése. Az első negyed vége viszont a budapestiek lett, Mijovics hármasával pedig 22–19-re vezettek is.

A kisszünet után is folytatódott a hullámzó játék, sikerült ugyan fordítanunk Carter kosaraival, majd Balogh ziccere után hat ponttal vezettünk 30–24-nél, amikor időt kértek ismét a vendégek. csakhogy innen nem sikerült tovább növelni az előnyt, sőt, nem is tudtuk megtartani: bár Kerpel-Fronius Balázs hármasával úgy nézett ki, mi vezethetünk majd a nagyszünetben, ismét Mijovics trojkája zárta le ezt a tíz percet is, 37–39.

A harmadik negyedben viszont összeállt a játékunk: Kerpel-Fronius Balázs szerzett újabb triplát, majd Washington dobott be egy technikaiért járó büntetőt, először volt nyolc pont az előnyünk 49–41-nél. Csapatkapitányunk elkapta a ritmust, újabb távolijával már kétszámjegyűvé vált a különbség, 55–44. Ezt végül tartottuk is a negyed végéig, 13 pontos előnyt sikerült kiépítenünk ebben a tíz percben, 60–47-ről jöhetett a negyedik negyed.

A negyedik negyedet ugyan Simon triplája nyitotta, de csapatkapitányunk bedobta a negyediket is kintről: négyből négy volt a kinti mérlege Kerpel-Fronius Balázsnak, 63–50. Washington is beszórt egyet kintről, a negyed feléhez közelítve tartottuk a több mint tízpontos előnyünket, 68–54. Négy fővárosi pont következett, öt perccel a vége előtt így időt kértünk, 68–58. Négy ponttal válaszoltunk erre, 72–58-nál már a Honvéd kért időt egy perccel később. 50 másodperccel később viszont már ismét mi kértünk időt, miután Sherman bedobott egy hármast, amivl tízen belülre jött a Honvéd, 72–64. Nicholson tempójával viszont visszaállt a kétszámjegyű különbség, 76–66, két és fél perc volt még az órán.

Innen már lemenedzseltük a meccset, és végül 9 ponttal, 82–73-ra nyertünk, ezzel egy nagyon fontos győzelmet arattunk, és háromra növeltük az előnyünket a Budapesti Honvéd előtt, a Nyíregyházával szemben pedig négy győzelem a fórunk. A bajnokságot két hét múlva folytatjuk, május 10-én az Oroszlány érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Budapesti Honvéd 82–73 (19–22, 18–17, 23–8, 22–26)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, alsóházi rájátszás, 5. forduló. Szeged, 800 néző, vezette: Benczúr, Frányó, Györfy.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 18/6, Polányi 2, Person 8, Nicholson 16, BOGNÁR 11/3. Csere: Balogh 2, KERPEL-FRONIUS 14/12, Carter 11, Filipovics. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Budapesti Honvéd: MIJOVICS 16/9, Tanoh Dez 11, Sherman 16/9, Crawley 11, Völgyi 8. Csere: Hajdu, Demeter 4, Simon K. 5/3, Peringer 2. Vezetőedző: Baksa Szabolcs.

Nikola Lazics:Gratulálok a fiúknak, megérdemelt győzelmet szereztünk! Sokat utaztunk, és ez volt az ötödik meccsünk egymás után, a Honvéd pedig jó energiával játszik, erre nem tudtunk válaszolni az első negyedben. A harmadik játékrészben jól játszottunk, jól járt a labda, Kerpi jó ritmusban játszott, és megérdemelt győzelmet arattunk. Nem értem, miért következik most két hét szünet a bajnokságban, sohasem játszottam felkészülési meccset májusban. Van hátra még öt mérkőzésünk, igyekszünk felkészülni erre az időszakra.

Kerpel-Fronius Balázs:A harmadik negyedben sikerült eldöntenünk a meccset. Nagyjából olyan találkozó volt, mint amire számítottunk. A Honvéd nagyon nagy energiával játszik végig, erre az első félidőben nem reagáltunk túl jól. A félidőben ezt rendeztük, ennek köszönhető a harmadik negyed. Örülök, hogy járt a labda, és megtaláltak a srácok, és beakadtak a dobások, mostanában mindig van valaki, aki tud lendíteni a csapat szekerén, ez most én voltam, korábban más volt. A lényeg, hogy megtaláljuk ezeket az embereket, és akkor a következő öt mérkőzésen tudunk előrelépni.

Baksa Szabolcs:Gratulálok a Szegednek, megérdemelten győztek, gratulálok a kollégámnak, Nikola Lazicsnak is! Fizikális meccs volt, mi pedig egy nappal kevesebbet tudtunk pihenni, és a legutóbbi meccsünkön is a végjátékba rengeteg energiát kellett belerakni. Fáradtan érkeztünk, ehhez képest az első félidő rendben volt, voltak ugyan koncentrációs problémák, de a hozzáállással végig elégedett voltam. A harmadik negyedben kidolgozott helyzetekből nem tudtunk betalálni, ott felduzzadt az eredmény, onnantól kezdve futottunk utána. Változtattunk, közelebb is tudtunk jönni, de nem tudtuk ledolgozni ezt a tíz pontot, Crawley kiválásával pedig a magasember-rotációnk lerövidült, onnantól kezdve a belső védekezésünk puhává vált, a támadólepattanók pedig rendre a Szegedhez került. Most kicsit pihenünk, összefoltozzuk a sérüléseket, és nekifutunk az utolsó öt mérkőzésnek úgy, hogy mindenképpen bent maradjunk az első osztályban.

Völgyi Marcell: A Szegednek sikerült kidolgoznia egy nagyobb előnyt, ami után futottunk, volt hogy nagyobb, volt hogy kisebb volt ez a különbség. Mindent megtettünk, most az előttünk álló öt mérkőzésre koncentrálunk, hiszen meglesz a tét számunkra. Talán a meccsen látszódott is rajtunk a fáradtság, amikor kicsit közelebb jöttünk, akkor el is fáradtunk. Bízom a fiúkban, a hátralévő öt meccsen mindent megteszünk, hogy elérjük a célunkat.

(Fotó: Gémes Sándor)