A hatodik hely a tét

Az Oroszlány elleni hazai meccsel zárjuk a középszakaszt.

Utolsó fordulójához érkezett a középszakasz, csapatunkra pedig egy fontos mérkőzés vár a zárókörben.

Szerdán 18 órától ugyanis az az Oroszlány érkezik az újszegedi sportcsarnokba, amely hozzánk hasonlóan szintén bebiztosította már a helyét a rájátszásban. Csakhogy a szerdai meccsnek lesz tétje, méghozzá nem is kicsi: aki ugyanis győzni tud, az a hatodik helyen zár, míg a vesztes a nyolcadik helyen végez a középházban. Mindennek azért van jelentősége, mert a rájátszásban a nyolcadik helyen végzett együttes a Falco KC Szombathellyel, míg a hatodik az Egis Körmenddel találkozik majd a jövő szerdán kezdődő bajnoki negyeddöntőben.

Van is mit törlesztenünk az OSE ellen, hiszen ebben a szezonban mindhárom egymás elleni meccsünkön alulmaradtunk velük szemben. A szezon elején az alapszakaszban Szegeden is nyerni tudott az Oroszlány, majd idegenben sem tudtuk őket legyőzni, a középházban a Bányász pályaválasztása mellett is OSE-siker született.

Mindettől függetlenül ugyanabból a helyzetből kezdi meg a két csapat a szerda esti derbit, hiszen nekünk és az Oroszlánynak is 17 győzelme, illetve 16 veresége van az eddig lejátszott 33 mérkőzés után – ráadásul mindkét csapat jó formában van, hiszen mi zsinórban három, míg az OSE négy meccset nyert meg az elmúlt időszakban.

Fontos meccsel búcsúzunk tehát a középszakasztól, a hatodik hely megszerzésében pedig közönségünk is sokat segíthet nekünk.

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzést Papp Péter, Farkas Gábor és Söjtöry Tamás vezetik, míg ellenőrként Hartyáni Zsolt működik közre.

(Fotó: Frank Yvette, Délmagyarország)