A kupaindulásról dönt az Alba elleni meccs

Az ünnepek előtt hazai meccset játszunk.

Csütörtökön 18 órától hazai találkozóval folytatódik számunkra a bajnokság: a decemberi erőltetett menet végéhez közelítve, karácsony előtt az Alba Fehérvárt fogadjuk.

Hozzánk hasonlóan ellenfelünk is 6-6-os győzelem-vereség mutatóval áll a bajnokságban, ami azért is kiemelten fontos, mert a csütörtöki mérkőzéssel zárul az alapszakasz első fele, azaz eldől, melyik nyolc csapat lesz ott a magyar kupa nyolcas döntőjében. Az biztos, hogy a holnapi győztes csatlakozik a már biztosan döntős Falco-Szolnok-Kecskemét trióhoz, de hogy melyik lesz a maradék öt csapat, az még nagyon képlékeny.

Az Alba nemrég edzőváltáson, és játékoscserén is átesett: a fehérváriak irányítását Matthias Zollner vette át, keretükhöz pedig csatlakozott Lenzelle Smith, és Michael Fakuade is szezon közben érkezett. Az Alba zsinórban két győzelem után érkezik hozzánk, viszont mi is egy pécsi siker után várhatjuk ezt a meccset.

– Egyelőre természetesen csak a fehérváriak elleni mérkőzés jár a fejünkben – mondta Simándi Árpád, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője annak kapcsán, hogy a csütörtöki Alba meccs után hétfőn majd a Szolnok érkezik az újszegedi sportcsarnokba. – Az Alba nagyon erős csapat, amelyben a négy magyar válogatott játékos és a négy külföldi kosaras kiváló elegyet alkot. Külön kiemelném Vojvodát, aki az egyik legjobb magyar kosárlabdázó, ráadásul az új edző érkezésével szabadabban is játszik. Csütörtöki ellenfelünk kemény, agresszív védekezésből próbál gyors tempót diktálni, de felállt védelem ellen is széles repertoárral rendelkezik. Az elmúlt hetek során viszont mi is többször bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk minőségi kosárlabdát játszani, így joggal bízhatunk abban, hogy nagyszerű közönségünk segítségével meg tudjuk nyerni a meccset – zárta az esélyek latolgatását a Szedeák fiatal mestere.

A csütörtökön 18 órakor kezdődő Naturtex-SZTE-Szedeák-Alba Fehérvár bajnoki mérkőzésre kilátogató szurkolóknak a Kárász utcai Dock Cafe jóvoltából forró csokival kedveskedünk. Várunk mindenkit szeretettel!