A MAFC ellen zárjuk az alapszakaszt

 

Jön a bajnokság első részének utolsó felvonása, szerdán a MAFC elleni találkozóval búcsúzunk az alapszakasztól.

Az utolsó fordulót rendezik szerdán a férfi kosárlabda NB I/A csoportjában, csapatunk ellenfele a MAFC gárdája lesz az újszegedi sportcsarnokban. A lényegi kérdés már mindkét fél számára eldőlt a szerdai találkozó előtt, hiszen alakuljon bárhogy is a mérkőzés, mi már biztosan a középházban, míg a fővárosiak mindenképpen az alsóházban folytatják majd a középszakasz küzdelmeit. Mindez azonban korántsem jelenti azt, hogy egy tét nélküli mérkőzésről lenne szó, hiszen nagyon nem mindegy, milyen mérleggel vágunk neki majd a bajnokság második felének: amennyiben győzelemmel zárnánk az alapszakaszt, még a 9. helyen álló Kaposvárt is beérhetjük, és egyben közelebb léphetünk az előttünk lévő csapatokhoz is – a rájátszásért folytatott küzdelemben minden győzelemnek óriási jelentősége lehet a későbbiekre tekintettel, emlékezzünk csak a tavalyi évünkre, amikor csupán rosszabb kosárkülönbségünk miatt nem lehettünk ott a nyolc között.

A MAFC vendégként két mérkőzést tudott megnyerni idén, a DEAC-ot és a Sopront tudta legyőzni a budapesti együttes, amelynek keretéből a montenegrói irányító, Amin Hot és az erőcsatár Davis Bennet kimondottan jó idényt fut: előbbi a liga második legtöbb gólpasszát átlagolja (7.13), e mellett majdnem két labdát szerez is meccsenként (1.75), míg utóbbi lepattanóival (8.25-ös átlag) és blokkjaival emelkedhet ki igazán.

Decemberben kikaptunk a Gabányi László sportcsarnokban (73-61), miután több kulcsemberünkre sem számíthattunk azon a találkozón, így van miért visszavágnunk a szerdai mérkőzésen – így remélhetőleg stílusosan, győztesen zárjuk majd az alapszakasz küzdelmeit. A Naturtex-SZTE-Szedeák – MAFC mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban.