A nagyszünet után maradtunk alul a ZTE vendégeként

 

A harmadik negyedig bírtuk a tempót, ekkor eldőlt a meccs, amelyet megérdemelten nyert meg a zalai együttes.

A Zalaegerszeg vendégeként kezdtük a középszakasz küzdelmeit: az első negyedben 16-17-re vezettünk, azonban az utolsó két percben nem sikerült a gyűrűbe találnunk, így végül 20-17-re vezetett a ZTE tíz perc után. A második negyedben Juhos Levente törte meg a kosárcsendünket, majd a második játékrész is hasonló mederben telt, Andija Csirics ziccerével két pontra is visszajöttünk, de Vaughn egy triplával válaszolt, majd az újabb hármasával kialakult a nagyszünet előtt a legnagyobb, 9 pontos különbség.

A harmadik negyedben ugyan még tízen belülre egyszer visszajöttünk, de időközben Marko Bolticsot is ápolni kellett egy rossz mozdulat után: szerencsére irányítónk bokája nem sérült meg annyira, hogy befejezte volna a játékot. A ZTE ezt a negyedet 11 ponttal nyerte, így az utolsó játékrészben már még nagyobb bravúr kellett volna ahhoz, hogy elkerüljük a vereséget – ez viszont nem sikerült, a meccset szinte végig irányító hazaiak megérdemelten nyertek.

A ZTE kontrollálta a palánk alatti területeket, hiszen 16-al több lepattanót szedtek, egyúttal kintről is jól dobtak a hazaiak, hiszen tíz triplát is elsüllyesztettek – míg tőlünk csupán Boltics és Csirics dobott be egyet-egyet. Hiába a kevesebb eladott labda, a ZTE az asszisztok terén is jobban teljesített, csapatunkból Andrija Csirics (12 pont, 9 lepattanó, két szerzett labda) és Nenad Sulovics (8 pont, hét lepattanóm két gólpassz) teljesített átlagon felül – viszont több kiemelkedő teljesítmény nem akadt ma Andjelko Mandics csapatában.

A középszakasz szerdán folytatódik, akkor a Pécset fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

Zalakerámia ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 82–55 (20–17, 19–13, 24–13, 19–12)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok,V.: Pálla Z., Praksch P., Kulcsár T. (Forrai S.)

ZTE: Kinney 6, Vaughn 17/15, Benke 11, Szabó 10/6, Radic 14. Csere: Mikovic 6, Mohácsi 10/3, Kis -, Horváth 6/6, Kovács M. –, Kovács B. -, Doktor 2.
Szedeák: Boltics 11/3, Fortune 4, Csirics 12/3, Juhos 10, Sulovics 8. Csere: Kovács Á. 2, Vágvölgyi 3, Wirth 3, Mike 2, Bonifert -, Meleg -, Kovács J. -.