A Paks érkezik hozzánk

A szezon utolsó előtti hazai meccsén az ASE-t fogadjuk.

Három mérkőzés maradt számunkra a 2022-23-as szezonból, ezen a héten pedig búcsúzunk az újszegedi sportcsarnoktól erre az évadra, hiszen két hazai mérkőzés is vár ránk. Előbb szerdán 18 órától a Paksot, majd szombaton ugyanebben az időpontban a Kaposvárt fogadjuk.

Szerdai ellenfelünk számára sem kérdés már az, hogy bent marad-e az A csoportban, sőt, az ASE volt az a csapat, amelyik pozitív mérlege ellenére sem jutott be a bajnoki negyeddöntőbe.

A paksiakkal szemben az idei szezonban még nem tudtunk nyerni, az alapszakaszban kétszer, valamint az alsóházi rájátszás harmadik fordulójában is alulmaradtunk: az alapszakasz hazai mérkőzését ugyanakkor csak egy ponttal, 71–72-re veszítettük el.

Négyes győzelmi szériával a hátunk mögött vághatunk neki ennek a meccsnek, miután Nyíregyházán is nyerni tudtunk. Ezzel megelőztük a Kaposvárt, és az alsóház harmadik helyén állunk. A Paks három megnyert meccs után érkezik hozzánk, legutóbb hazai pályán a Honvédot (83–72) győzték le.

A visszavágás reményében vághatunk neki tehát a szerdai meccsnek, és amennyiben nyernénk, akkor még az Oroszlányt is megközelíthetnék a play-out tabelláján.

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzést Goda László, Jakab László, és Sörlei Attila vezetik majd. Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a diák és a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül.

(Fotó: Faragó Imre)