A Paksot is elkaptuk hazai pályán

Noah Locke ismét elérte a negyven pontot, újabb győzelmet zsebeltünk be hazai pályán.

A forduló előtt a velünk azonos mérleggel álló (9-14) Paksot fogadtuk a bajnokság 24. fordulójában, Ryan Woolridge-ra pedig ezen az estén sem számíthattunk.

Noah Locke büntetőivel kezdődött a meccs, erre viszont hét paksi pont érkezett válaszképp. Korábbi játékosunk, Kassim Nicholson hármasánál már 12–4-re vezetett a Paks, amikor időt kértünk. Innen azonban jött egy 9–0-ás futás a részünkről, Bailey kosarával újra vezettünk. Noah Locke hamar elérte a tíz pontot, a vezérletével végül előnyben zárhattuk az első negyedet.

Fordulatos meccs zajlott a pályán, hol itt, hol ott volt az előny, komolyabb különbség nem alakult ki a második negyedben – a nagyszünet előtt ugyan Balogh Szilárd pontjaival vezettünk, de a félidőt Ihring triplája zárta, így a vendégek egy ponttal jobban álltak a nagyszünetben, 41–42.

Mucza hármasa nyitotta a második félidőt, majd Lake szólt hozzá – azonban ahogy korábban is, ez ezúttal sem törte meg a Paksot. Noah Locke elkapta a fonalat, légiósunk sorban szerezte a triplákat, ami után kilenc ponttal álltunk jobban, 63–54-nél azonban nem tudtuk kétszámjegyűvé növelni az előnyünket. Dorogi hármasát Mucza visszadobta, viszont Ihring hibátlanul büntetőzött, és mivel hármat dobhatott, csak öt pont volt a két csapat között az utolsó tíz perc előtt, 67–62.

Továbbra is ugyanebben a mederben folyt a meccs: hiába léptünk meg pár ponttal, a Paks rendre visszajött. 72–71-nél csak egy pont volt a különbség, de ekkor jött Locke és Mucza, hét pontjukkal pedig 79–71-re vezettünk. Nicholson büntetőivel azonban csak három maradt az előnyünkből 83–80-nál – ekkor egy paksi technikai fault után Noah dobta be a büntetőjét, majd Bognár is hibátlan volt a vonalról, 86–80. Brendan Bailey azonban megkapta az ötödik hibáját, így megfogyatkoztunk a végjátékra.

Bognár kosara után megint hét volt az előnyünk 88–81-nél, de másfél perccel a vége előtt öt pont volt ismét a különbség. 90–85-nél kivédekeztünk egy támadást, majd Noah bedobta a két büntetőjét, ezzel lezárta a meccset – végül egy hullámzó mérkőzésen sikerült megszerezni a győzelmet, így tovább küzdhetünk a rájátszásért.

Noah Locke akárcsak a Kaposvárnak, a Paksnak is 41 pontot szórt, de Mucza Tamás hat gólpassza, vagy De’Quon Lake 11 pontos, 11 lepattanós dupla-duplája is kiemelhető, és Bognár Kristóf is leszedett hat labdát a 14 pontja mellett. Ezzel megszereztük szezonbeli tizedik győzelmünket, jövő pénteken pedig a Sopron vendégei leszünk.

SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE 92–87 (20-18, 21-24, 26-20, 25-25)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 24. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Benczur, Ádám, Lengyel.
SZTE-Szedeák: LOCKE 41/18, Bailey 2, Cohill, Bognár 14, LAKE 11. Csere: MUCZA 13/6, Balogh, Zsíros 5/3, Mayer. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Paks: Ihring 29/9, Kucsora 13, Géringer 3/3, NICHOLSON 24/3, Wooten 2. Csere: Knowles 9, Kovács Á. 4, Dorogi 3/3, Pajor. Vezetedző: Sebastjan Krasovec.
Kipontozódott: Bailey (38.), ill. Géringer (20.).

Simándi Árpád: – Nagyon hullámzó mérkőzés volt. Hiába tudtunk többször is elmenni, a Paks mindig vissza tudott jönni a meccsbe. Nem akarok szakmázni, a legfontosabb, hogy nyertünk. Azt gondolom, mindegy, hogy hogy, a lényeg, hogy nyertünk. Nagyon örülök, hogy ennyien kint voltak a meccsen és buzdítottak bennünket, ez nagyon sokat jelent a csapatnak! Tovább kell folytatnunk ezt az utat, holnaptól a Sopronnal foglalkozunk. Mindig volt, aki egy pluszt tudott adni a csapatnak, ezáltal folyamatosan vezettünk. Tudtuk, hogy a Paks nem adja fel, hiszen ebben a bajnokságban senki sem adhatja fel, de a legfontosabb a győzelem volt.

Sebastjan Krasovec: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez! Locke egyedül legyőzött bennünket, az elején ugyan még sikerült limitálnunk, később viszont megállíthatatlan volt számunkra. Javultunk ugyan a Honvéd elleni meccsünkhöz képest, nagyobb energiákkal játszottunk, de egész héten a sérülésekkel küzdöttünk. Sok büntetőt ajándékoztunk az ellenfelünknek, mi viszont elhibáztuk a büntetőinket. Nincs más hátra, össze kell tartanunk és dolgozunk azért, hogy a következő meccs jobban sikerüljön.

Mucza Tamás: – Nagyon sokat foglalkoztunk a héten a védekezéssel. A két csapat fej-fej mellett haladt, agresszív mérkőzés volt, ahol magas volt a faulthatár is. A második félidőben jobban kapcsoltunk ellenfelünknél, kiélezett meccset játszottunk. Járt a labda támadásban, kerestük egymást, csapatjátékot tudtunk játszani, ez volt a legfontosabb, még ha persze voltak egyéni kiemelkedő teljesítmények is.

Kassim Nicholson: – Gratulálok a Szegednek! A legvégéig küzdöttünk, viszont Locke-ot nem tudtuk semlegesíteni. Büntetőket hibáztunk, és a végjátékban sajnos voltak eladott labdáink is, nem tudtuk azokat a helyzeteket kialakítani, amiket szerettünk volna.

(Fotó: Kamenik Balázs)