A play-off a tét a DEAC ellen

Az alapszakasz utolsó fordulójában szombaton 18 órától a DEAC-ot fogadjuk: aki nyerni tud, bent van a rájátszásban.

Bár a play-off kezdetére még várni kell, csapatunkra azonban már az alapszakasz utolsó fordulójában egy hasonló lelkületű mérkőzés vár.

Szombaton 18 órától ugyanis a DEAC-ot fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban, a mérkőzés tétje pedig ennél nagyobb aligha lehetne. Amelyik csapat ugyanis megnyeri a szombati meccset, az biztosan bent van a rájátszásban – számunkra a vereség azt jelentené, hogy biztosan lemaradunk a felsőházi rájátszásról, míg a debreceniek az eredmények számukra kedvező alakulása esetén még ott lehetnének a legjobb nyolcban.

Ellenkező előjelekkel várhatja a két csapat a szombati mérkőzést, hiszen míg csapatunk legutóbbi három találkozóját egyaránt megnyerte, addig a DEAC legutóbbi három bajnokiján nyeretlen maradt. Ellenfelünk március 2-án a Falcót legyőzte, ezt követően viszont a Zalaegerszegtől és a Honvédtól hazai pályán, míg az Albától idegenben szenvedett vereséget. Mi viszont a két hazai, a Paks és a Kaposvár elleni sikert követően legutóbb Sopronban is nyerni tudtunk – valamint a két csapat debreceni meccsén is nyerni tudtunk, december 20-án 80–75-re nyertünk a hajdúságiak otthonában.

Megdolgoztunk azért, hogy megadjuk magunknak az esélyt, hogy bejussunk a play-offba. Nagyon fontos lesz a szombati meccs, nincs tovább számolgatás, amelyik csapat nyer, az bent van a rájátszásban. Mindent megteszünk azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát – mondta Simándi Árpád, csapatunk vezetőedzője.

Legutóbb Sopronban 56%-al dobtuk a hárompontosokat, és öten is eljutottak kétszámjegyű pontig, mi több, legalább 14 egységig.

Nagybetűs csapat vagyunk, nagyon jó helyzeteket tudnak egymásnak kreálni a srácok. Folyamatosan dolgoztunk azon, hogy jó ritmusba kerüljünk, ezt illetően nagyon fontos volt az első győzelem, a Kaposvár elleni siker, mert az átlendítette a csapatot a holtponton, így vissza tudtunk kérni ahhoz a játékhoz, amit a szezon elején játszott a csapat. Nagyon szép számú közönségünk volt az egész szezonban, bízom benne, szombaton is minél többen kilátogatnak, és közösen, együtt megcsináljuk, hogy play-offban legyünk! – tette hozzá vezetőedzőnk.

Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül – az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzést.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Praksch Péter, Nagy Viktor és dr. Németh Patrik vezetik, míg a találkozó ellenőre Balogh László György lesz.