A pozitívumokra kell építkeznünk

A Kaposvár vendégeként folytatjuk vasárnap.

A DEAC elleni mérkőzés után egy újabb olyan találkozón vagyunk túl, amelyen bizony megvolt az esélyünk a győzelemre: hiába vezettünk azonban 19 ponttal is a Zalaegerszeg otthonában, végül nem tudtunk nyerni.

Két ilyen meccs után viszont érkezett egy még rosszabb hír, hiszen Kerpel-Fronius Gáspár keze még a ZTE elleni meccs első negyedében sérült meg, mint később kiderült, fiatal irányítónk keze el is tört, csütörtökön már a műtéten is átesett, így hetekre nélkülöznünk kell őt.

Mindezek után nem vár egyszerű folytatás ránk a Kaposvár otthonában sem, bár a KKK sem kezdte jól az idényt, de egyel kevesebb játékosunk lesz bevethető vasárnap 18 órától: ráadásul a somogyiak legutóbb éppen remek játékot bemutatva, több mint 60%-os triplázással nyerni tudtak a Pécs vendégeként, elvéve ezzel a tavalyi bronzérmes veretlenségét.

Ebből alaposan kivette a részét Alekszandar Ponjavics is: a tavaly nálunk pattogtató szerb légiós ötből négy hármast is a helyére küldött, azaz igencsak figyelnünk kell majd rá (is) ezen a mérkőzésen.

– Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen csak egy bevethető irányítónk maradt, így biztos, hogy picit át kell szabnunk majd a szerepeket a vasárnapi mérkőzésen. A védekezésünknek mindenképp javulnia kell, mert így nem lehet mérkőzéseket nyerni. Bízom benne, hogy az elejétől a végéig jó mérkőzést tudunk játszani vasárnap Kaposváron – mondta a találkozó előtt Andjelko Mandics, csapatunk vezetőedzője.

A vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzés három játékvezetője Földházi Tamás, Boros Tamás és Major Ádám lesz, míg ellenőrként Faidt Mihály működik közre.

(Fotó: Török János)