A rekordért játszhatunk Kecskeméteten

Tizennégy győzelmünk még sosem volt az alapszakaszban.

Az Alba Fehérvár elleni, nagyszerű sikert követően a héten két idegenbeli mérkőzés vár ránk, mielőtt az Európa-bajnoki selejtezők miatt szünetelne a bajnokság. Előbb szerdán 17 órától a Kecskemét vendégei leszünk, majd szombaton a DEAC-hoz látogatunk.

A múlt pénteki volt szezonbeli tizenharmadik sikerünk, ezzel pedig beállítottuk történetünk legtöbb alapszakaszbeli győzelmét. Tizennégyet azonban még sosem nyertünk a szezon első része során, Kecskeméten tehát történelmi tettet hajthatunk végre, ha győztesen hagyjuk el a pályát.

Persze nem lesz ez könnyű feladat, annak ellenére sem, hogy a Kecskemét az utolsó két mérkőzését elveszítette. Kikapott már a Messzi István Sportcsarnokban a Paks és a DEAC is – ráadásul a hazaiakat az is motiválhatja, hogy győzelemmel marad igazán esélyük arra, hogy ott legyenek a kupa nyolcas döntőjében. Csapatunk számára egyébként ezzel a meccsel lesz teljes az idény első fele, az első 13 fordulóból már csak a kecskeméti meccset nem játszottuk le. Nyolc győzelemmel és négy vereséggel tudtuk le az első 12 meccset, ez pedig azt jelenti, hogy biztosan ott leszünk már a kupadöntőben: 2017 után újra részt vehetünk a tornán.

Tavaly egyébként nyerni tudtunk Kecskeméten: akkor Morris Curry és Milos Miliszavjlevics is remek meccset hozott.

– Úgy szeretnénk játszani, ahogy tettük azt az Alba ellen, nekünk kell diktálnunk a ritmust. Nehéz mérkőzés előtt állunk, de ha ott folytatjuk, ahol pénteken abbahagytuk,, akkor jó esélyünk lehet nyerni – mondta a meccs előtt Szrecsko Szekulovics, csapatunk edzője.

A pénteken 17 órakor kezdődő mérkőzést a MindiGO Sport élőben közvetíti, a találkozót Papp Péter, dr. Mészáros Balázs és Lengyel Ádám vezeti majd.

(Fotó: Török János, Délmagyarország)