A sereghajtónál folytatjuk

 

Ugyanakkor nem szabad, hogy megtévesszen bennünket a Sopron eddigi teljesítménye.

A hétközi, Kecskemét elleni győzelmet követően szombaton újabb mérkőzés vár csapatunkra, ezúttal pedig az egyik legtávolabbi ellenfél, a Sopron vendégei leszünk. A Hűség városának csapata nem szerepel túl jól az idei bajnokságban, hiszen csupán három alkalommal tudta győztesen elhagyni a pályát tizenöt veresége mellett, így az utolsó pozíciót foglalja el a tabellán. Hiba lenne azonban ebből kiindulva a biztos győzelem tudatában pályára lépni, már csak azért is, mert várhatóan továbbra is három játékosunkat kell nélkülöznünk a kezdőötösből, azaz Marko Boltics, Andrija Csirics és Juhos Levente sem lehet ott a társakkal szombaton este.

A Sopron ugyan a legtöbb vereséget szenvedte el a ligában, de odahaza rendre éles, szoros mérkőzéseket játszott ellenfeleivel: mi több, január harmadikán a Körmendet 85-60-ra le is győzték. A Szolnok csupán négy, a Kaposvár pedig öt ponttal tudott nyerni a NOVOMATIC Arénában, ahol semmiképp sem számíthatunk könnyű találkozóra. E mellett külön figyelni kell a korábban a Szedeákban is játszott centerre, Ryan Watkinsra, aki kimagasló számokat hoz idén: az amerikai légióst a VAL-értékeket tekintve csupán a debreceni Armwood előzi meg, viszont a bajnokság legjobb lepattanózója, átlagban majdnem 11 labdát (10.72) szed le, amit 16.1-es pontátlaggal egészít ki, de igen hatékony a labdaszerzés terén is, hiszen átlagban közel két labdát (1.56) szerez meccsenként.

Idegenben eddig csupán egyszer, a nyitófordulóban, Debrecenben tudtunk nyerni, viszont egy újabb siker rengeteget jelentene sérülésektől tizedelt csapatunknak. A Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik.