A Szolnok ellen folytatjuk

Csütörtökön 18 órától a Szolnoki Olajbányász lesz az ellenfelünk az újszegedi sportcsarnokban.

Legutóbb megszakadt a szezont eddig jellemző sorozat, hiszen mindhárom győzelmünket megelőzően az U20-as csapatunk is nyerni tudott. A fiatalok alulmaradtak Kecskeméten, viszont a felnőttek egy izgalmas meccsen, 98–95-re győztek, így zsinórban a harmadik győzelmünket könyvelhettük el, és 4–2-vel állunk a bajnokságban.

Csütörtökön pedig hazai pályán folytathatjuk ezt a sorozatot, persze ez közel sem ígérkezik egyszerű feladatnak, hiszen a Szolnoki Olajbányász lesz az ellenfelünk. A nyolcszoros bajnokcsapat hozzánk hasonlóan 4 győzelemmel és 2 vereséggel áll a bajnokságban, a szezonban két idegenbeli meccset, a Zalaegerszeg és az Alba Fehérvár otthonában lejátszott bajnokit veszítették el. Legutóbb viszont magabiztosan, 91–65-re győztek a Budapesti Honvéd ellen, és visszatérhetett két, korábban sérüléssel küzdő játékosuk is, így például a klubunkban nevelkedett Révész Ádám is játékra jelentkezett már legutóbb.

Rangadót játszunk tehát a Szolnokkal, hiszen aki győzni tud csütörtökön este, az lépéselőnybe kerül a másikkal szemben – a győzelemhez pedig biztosan szükségünk lesz lelkes szurkolóinkra is, akik kiváló hangulatot teremtettek az eddigi hazai meccseinken.

A Szolnokot utoljára közel két éve tudtuk legyőzni: 2021 december 27-én hazai pályán 81–57-re nyertünk az Olaj ellen, többek között Tayler Persons 25 pontjával és nyolc gólpasszával.

A csütörtökön 18 órakor kezdődő mérkőzést Kapitány Gellért, Goda László és Söjtöry Tamás Ferenc vezetik, a mérkőzés ellenőre Fekete László lesz. Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a diák és a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül.

(Fotó: Faragó Imre)