A szünet után maradtunk alul Sopronban

 

A nagyszünetig jól tartottuk magunkat három hiányzónk ellenére is, ám a második félidőben a Sopron fordított és nyert.

Sopronban sem számíthattunk Marko Bolticsra, Juhos Leventére és Andrija Csiricsre, így irányítóban ezúttal Kerpel-Fronius Gáspár kezdett. A szoros első negyedet hasonlóan éles második tíz perc követte, ám Josh Fortune triplájával az addigi legnagyobb, ötpontos előnyre tettünk szert, majd meg is tudtuk őrizni az előnyünket a nagyszünetig, és három ponttal, 37-34-re vezettünk húsz perc után. A második félidőben hamar fordítani tudott a magasabb ritmusba kapcsolt Sopron, és ugyan egyszer még utolértük ellenfelünket, de 44-44 után a Sopron csinált egy 10-0-s futást, ahonnan már nem tudtunk visszakapaszkodni. A végére húsz fölé is kúszott a különbség, Andjelko Mandics pedig a magyar fiataloknak is lehetőséget adott, így a végén színmagyar ötössel játszottunk. A Sopron 23 ponttal, 86-63-ra nyert, ez volt a tizenkettedik szezonbeli vereségünk.

A közel egy hónapos szünet előtt jövő szombaton, február 10-én 18 órától Pakson lépünk pályára a bajnokság következő fordulójában. A statisztikát tekintve jól látszik, hogy gondjaink voltak a lepattanókkal is, hiszen 12-vel több labdát szedett a Sopron, e mellett jobban tripláztak és pontosabban is büntetőztek a hazaiak. Csapatunkból Nenad Sulovics hozott extrát, a center ezúttal 17 pontot, hét lepattanót és négy gólpasszt, valamint öt kiharcolt faultot szállított pályán töltött harminc perce alatt, rajta kívül másnak azonban nem sikerült átlagon felülit nyújtania.

Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák 86-63 (23-20, 11-17, 29-15, 23-11)
Novomatic Aréna, vezette: Frányó P., Rácz Zs., Goda L. (Forrai S.)

SKC: Parker 10, EL-AMIN 19/9, Mészáros 4, HENDERSON 21/3, WATKINS 14. Csere: TAKÁCS N. 12/12, Dénes G. 3, Duvnjak 2, Kántor O. 1, Werner -, Polgárdy -, Bagó M. -.

Szedeák: Kerpel-Fronius G. 1, Wirth 11/9, Fortune 9/3, Petrovics 8, SULOVICS 17. Csere: Vágvölgyi 6, Kovács Á. 5/3, Kovács J. 3/3, Révész 3, Goldring -, Bonifert B. -, Mayer -.