A tavalyi döntősnél folytatjuk

Szombaton a Körmend vendégei leszünk.

Múlt héten megszereztük szezonbeli első győzelmünket – a hatodik fordulóban viszont ettől függetlenül várhatóan egy nehezebb feladat és mérkőzés vár ránk Vas megyében.
Ahhoz az Egis Körmendhez látogatunk, amely az előző kiírásban döntőt játszhatott, az idei szezonban pedig ismét kilép a nemzetközi porondra is. Matthias Zollner együttese a hét közben sem pihent, hiszen a Pécs elleni bajnoki vereséget követően a FIBA Europe Cup-ban a lengyel Legia Varsót győzték le 74–60-ra. Ellenfelünkkel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy múlt héten távozott a csapattól Keller Ákos: a magyar válogatott center a horvát Zadarhoz szerződött, így legutóbb már nem játszott bajnoki mérkőzésen a Körmendben.
A Jászberény elleni találkozónak több pozitív pillanata és teljesítménye is akadt: ahhoz, hogy legyen esélyünk nyerni Körmenden, mindenképp ezekre kell építenünk. Így vélekedett a találkozó előtt Ante Krapic is.
 – Öt-hét rossz percünk is volt, mindenki hibázott, esélyt adtunk az ellenfelünknek, hogy 20 pontos hátrányból is visszajöjjön, pedig már le kellett volna zárnunk a meccset. Ezt nem követhetjük el a Körmend ellen! Keményen készülünk a szombati meccsre, ellenfelünk pedig egy nehéz találkozón van túl a nemzetközi porondon egy lengyel csapat ellen. Mindent meg fogunk tenni, hogy meglegyen a második győzelmünk – tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de az elsőtől az utolsó percig küzdeni fogunk. Amikor az előző szezonban idekerültem, akkor is ez volt a problémánk: edzésen jól ment a tripla, viszont meccseken kihagytuk ezeket a dobásokat, máskor viszont volt, hogy több mint tízet dobtunk be távolról. Remélem, hasonlóan jó arányban dobjuk a hármast szombaton is! – mondta horvát játékosunk.
Szombaton 18 órától tehát a Körmend otthonában folytatjuk a bajnokságot.