A triplák eldöntötték

A DEAC remekül dobott és győzött a szombati esti meccsen.

A DEAC otthonában folytattuk bajnoki szereplésünket szombaton este: a hazaiaknál másodedzőként a kispadon az az Andjelko Mandics ült, aki két és fél éven át vezette csapatunkat. A hazaiak jó formában voltak a szünet előtt, viszont mi győztes meccsből érkezhettünk meg a debreceni összecsapásra.
A hajdúságiak szerezték a meccs első kosarát, majd hamar, már az első negyedben a tízpontos előnyüket is kiépítették. Sorra jöttek a triplák a DEAC oldaláról, így 34-19-nél időt kellett kérnie Szrecsko Szekulovicsnak. Erre egy egy 9-0-s rohammal válaszoltunk, így jött is a hazai időkérés a második negyed felénél. A játékrész hajrája azonban a hazaiaké volt: a DEAC ekkor újra megrázta magát, és tízpontos előnnyel vonulhatott a nagyszünetre.
A folytatásban egyszer ugyan visszajöttünk négy pontra a remekül játszó Durand Scott kosarának köszönhetően, viszont ekkor megint érkeztek a pontos trojkák a hazaiak oldaláról. A DEAC összesen 26 alkalommal próbálkozott kintről, ebből pedig 15-öt be is dobott ellenfelünk: védekezésünk nem igazán működött, támadásban pedig többet hibáztunk a DEAC-nál, így a hazaiak magabiztosan őrizték tíz pont körüli előnyüket. A végén már a fiatalok kerültek pályára csapatunkban, a meccset pedig Polányi Kristóf hármasa zárta, de ez csak a kozmetikázásra volt elég: a DEAC remek dobóformájának köszönhetően megnyerte a meccset, míg mi a Kaposvár elleni győzelmet követően ezúttal alulmaradtunk.
DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 94-78 (27-17, 19-19, 25-22, 23-20)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 20. Forduló. Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, vezette: Győrffy P., Ádám J., Balog Gy. (Balogh L.)
DEAC: MODY 19/12, Harrison 12/12, Milosevics 10/6, DRENOVAC 15, TÓTH Á. 16. Csere: Polyák 6/6, Omenaka, Somogyi 3/3, Gáspár, Manigat 5/3, Bognár 8/3. Vezetőedző: Kovács Adrián.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Curry 11/6, Kerpel-Fronius 5/3, SCOTT 24/6, Krapic 13/9, ASBURY 18. Csere: Kerpel-Fronius G., Vágvölgyi 3/3, Mayer 1, Balogh S. , Polányi 3/3, Olasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
(Fotó: Karnok Csaba)