A végén fordítottunk Kaposváron

Tízpontos hátrányból nyertünk a KKK otthonában.

Ahhoz a Kaposvárhoz látogattunk, amelynek a keretében három ismerős játékost is tudhattunk: a nálunk nevelkedett Révész Ádám ezen a meccsen debütált új csapata mezében, valamint ott volt az előző szezonban nálunk szereplő Milos Miliszavjlevics és Morris Curry is. Nálunk viszont hiányzott Polányi Kristóf mellett Balogh Szilárd is.

Kerpel-Fronius Gáspár büntetőkből szerezte az első pontjainkat: 4-2 volt ekkor a hazaiaknak. Nehezen találtuk a ritmust támadásban, és a dobások sem ültek, valamint több labdát is eladtunk: nem nézett ki jól az első két negyed, hiába jöttünk vissza például Keller gyors öt pontjával, a nagyszünetre tíz ponttal vezetett a KKK.

Csakhogy a fordulás után feljavult a védekezésünk, a lepattanózásban is javultunk, és bár a játék még mindig akadozott, de Brown kosara zárta le a harmadik negyedet, ami azt jelentette, 44–44-ről jöhetett a záró felvonás.

Itt aztán már sikerült megfordítanunk a meccset, hét perc alatt a Kaposvár csupán egyszer talált a gyűrűbe, ellenben Govens és Dzeletovics elsüllyesztett egy-egy triplát, majd Dickey közelije után már 13 ponttal, 59–46-ra vezettünk, két és fél perc volt hátra.

Ebből a helyzetből már nem rontottuk el, és ha nehezen is állt össze a játékunk, végül nyerni tudtunk a Kaposvár vendégeként: a hazaiak a második félidőben összesen 14 pontot szereztünk, míg mi ekkor már pontosabban támadtunk, és a lepattanózásban is sikerült feljavulni. Ezzel tehát megvan az idegenbeli második, összességében szezonbeli harmadik győzelmünk, legközelebb pedig kedden, az Oroszlányt fogadjuk Szegeden.

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 51-64 (16-15, 21-12, 7-17, 7-20)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 600 néző. Vezette: Cziffra Cs., Minár L., Nagy V.
Kaposvár: Curry 19/9, Krnjajski 4, Rivers 12/6, Hendlein 4, Jukic 9. Csere: Hock, Miliszavljevics 3/3, Sinovec, Baki, Révész. Vezetőedző: Fekete Ádám.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 6, Govens 6/3, Brown 8/3, Dzeletovics 22/12, Dickey 12. Csere: Keller 7/3, Mayer, Kerpel-Fronius B. 3, Olasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Szrecsko Szekulovics: – Az első félidőben úgy éreztem, kicsit fáradtan mozgunk a Falco elleni, szombati meccs után. Gondjaink voltak a lepattanókkal és az eladott labdákkal is. A szünet után feljavult a védekezésünk, csak 14 pontot kaptunk a második félidőben, és bár szűkebb volt a rotációnk, de Kerpel-Fronius Gáspár például remekül védekezett. Örülök, hogy ilyen játékkal is meg tudtuk fordítani ezt a meccset.