A végjátékban fordítottunk, megvan a bennmaradás!

Az utolsó három percre fordulva még nyolc pont volt a hátrányunk, de végül két ponttal nyertünk Kecskeméten, ezzel megvan a bennmaradás!

Elképesztően fontos meccsen léptünk pályára Kecskeméten, hiszen amennyiben megnyerjük a mérkőzést, akkor két fordulóval a vége előtt bebiztosítjuk a bennmaradásunkat. Szurkolóink igen szép létszámban utaztak el a sorsdöntő derbire.

Az első negyed pontgazdag játéka során ugyan öttel vezetett a Kecskemét 14–9-nél, de Woolridge pontjaival utolértük ellenfelünket, 14–14.

Nem sokkal később Zsíros triplája, majd Locke kosara után már mi álltunk jobban öt ponttal 21–26-nál, viszont Sinik triplája után csak egy pont volt a csapatok között tíz perc után, 28–29.

Egy 7–0-ás szériával kezdtük a második negyedt, Lake zsákolása után így időt kért a Kecskemét, 28–36. Egy ideig tartottuk a hétpontos előnyünket, viszont kétszámjegyűre nem tudtuk ezt növelni, így közelebb jött a Kecskemét. 37–40-nél kértünk időt, majd Bognár öt pontjával kerültünk ismét megnyugtató előnybe, de akárcsak az első negyedben, a másodikban is a hazaiaké volt a végszó, Lukovics büntetői után 39–45 a félidőben.

A harmadik negyedben viszont rendre kimaradtak a dobásaink, így Bogues hárompontosával már a Kecskemétnél volt az előny, 51–50. Bár hétpontos hátrányban is voltunk Wittmann hármasa után, de 61–54-ről sikerült felkapaszkodnunk, ezúttal Locke-é volt a negyed utolsó megmozdulása, egylabdás különbségről, 65–62-ről jöhetett az utolsó negyed.

Öt perccel a vége előtt elúszni látszott a meccs, hiszen Kucsera pontjai után kilenccel vezetett a KTE 76–67-nél. Három perccel a vége előtt sem voltunk nagyon más helyzetben, hiszen 80–72-es hátrányban voltunk, ami ezt követően történt, arra pedig nehezen találhatóak szavak.

Ryan Woolridge ugyanis egymás után bepörkölt két hárompontost, majd 80–78-nál Bogues is kintről válaszolt erre, de jött Bognár, aki szintén beemelt egy triplát, 83–81. Karahodzsics dobása kimaradt, Woolridge viszont végigvitte a labdát, és 56 másodperccel a vége előtt kiegyenlített, 83–83. A kecskeméti időkérés után Sinik nem tudta befejezni az akciót, Bognár Kristóf viszont egy támadólepattanót visszatett, amivel 22 másodperccel a vége előtt már vezettünk, 83–85. A hazaiak újabb időkérését követőn Bogues hármasa nem volt jó, így óriási fordítást produkálva, idegenben győztük le a Kecskemétet – mindez pedig azt jelentette, hogy ezzel a győzelemmel bebiztosítottuk jövő évi A csoportos tagságunkat!

Elképesztő képsorok voltak, ahogy a lefújást követően Ryan Woolridge kiszaladt szurkolóinkhoz, és együtt örült a drukkerrekkel a bennmaradás kiharcolása okán – innentől tehát a legnagyobb kérdés eldőlt, már csak a helyezés kérdéses az utolsó két forduló során.

Jövő héten szerdán Oroszlányban lépünk pályára, majd szombaton Kaposváron zárjuk az idényt.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–SZTE-Szedeák 83–85 (28–29, 11–16, 26–17, 18–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, playout, 8. forduló. Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi, Györfy, Fodor.
Kecskemét: Sinik 13/3, Wittmann 5/3, Ivkovics 6/6, Lukovics 14/3, Karahodzsics 6. Csere: DRAMICSANIN 18/6, Bogues 13/9, Kucsera 8/3, Tóth B. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 23/6, LOCKE 23/3, Cohill 5/3, Bognár 11/3, Lake 3. Csere: ZSÍROS 13/9, Mucza, Balogh, Bailey 7, Mayer. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Noah Locke: – Hullámzó mérkőzés volt, de nem adtuk fel akkor sem, amikor hátrányban voltunk. Nagyon keményen küzdöttünk az egész szezonban azért, hogy meglegyen a bennmaradás, és boldogok vagyunk, hogy ezt most sikerült elérnünk.

Simándi Árpád: – Érződött a mérkőzésen a tét mindkét oldalon, voltak jó és rosszabb periódusok mindkét csapatnál. A végén is együtt tudtunk maradni, pozitívan mentünk a pályára, összeállt a védekezésünk az utolsó percekre. Ott még egy lapáttal tudtunk rátenni, ennek köszönhető a győzelem. Nagyon keményen dolgoztunk egész szezonban, büszke vagyok a srácokra! Köszönöm a szegedi szurkolók et a fajta fanatizmusát, hogy ide is elutaztak, és ilyen biztatásban részesítettek bennünket!

(Fotó: hunbasket.hu)