A végletekig harcoltunk a Zete ellen

 

Három kulcsemberünk hiányában is egylabdás meccset vívtunk a Zalaegerszeg ellen, végül azonban vereséget szenvedtünk.

Andrija Csirics és Josh Fortune mellett Juhos Levente sem volt ott csapatunk Zalaegerszeg elleni hazai mérkőzésén, a válogatott erőcsatár bokasérülése miatt nem lehetett ott a társakkal. Mindez azonban nem látszott meg az első negyedben, amelyet tíz ponttal nyertünk meg, Vágvölgyi Ákos is remekül kezdte a meccset, akár Wirth Ádám és Nenad Sulovics. A folytatásban támadásban azonban nem sikerült abban a ritmusban játszanunk, ahogyan kezdtük a meccset, a ZTE viszont egyre pontosabb volt támadásban is, így a nagyszünetben már a zalaiaknál volt az előny.

A fordulás után Wirth és Vágvölgyi gyorsan dobott két hármast, így máris fordítottunk, azonban a negyed második felében a vendégek tíz pontra növelték előnyüket a korábbi játékosunk, Horváth Ákos büntetőit követően. Hétpontos hátrányból várhattuk az utolsó játékrészt, azonban a záró etap elején visszajöttünk egy pontra. Ritkán alakult ki folyamatos játék, rengeteg büntetőt dobhatott mindkét csapat, azonban ezek után sem alakult ki komolyabb különbség. A roppant nagy elánnal játszó Sulovics újabb büntetőivel ismét csak egy pont volt a hátrányunk (73-74), viszont az utolsó két percre Kovács Ádám kipontozódott. Egy perccel a vége előtt Andjelko Mandics kért időt 76-79-nél, viszont Sulovics ekkor elrontotta mindkét vonalról elvégzett dobását, Ivica Radic viszont pontosabb volt, ekkor 5 pontra meglépett a Zete, 37 másodperccel a meccs vége előtt. 78-80-nál Vaughn hibázott két büntetőt, Wirth Ádám viszont bedobott egy triplát, így roppant izgalmas lett a vége – Horváth Ákos egyet bedobott a maga büntetőjéből a következő támadásból, így 4.3 másodperc alatt kellett volna csodát tenni: a labda Mike Jánoshoz került, akinek triplája éppen csak kimaradt – így végül nagyot küzdve, egylabdás meccsen szenvedett vereséget a Szedeák a Zalaegerszegtől.

A magasemberek hiányában az nem volt meglepő, hogy a Zete uralta a palánk alatti területet, kereken hússzal több lepattanót szedett ellenfelünk, és igazán sajnálhatjuk a 13 kihagyott büntetőt – ugyanakkor ebben az összeállításban a maximumot kihoztuk a meccsből, a szerencse pedig nem állt mellénk a végén. Ezzel eldőlt, hogy nem leszünk ott a legjobb nyolc között, azonban a bajnokságból még három meccs hátra van, legközelebb szerdán a Pécs vendégeként lépünk pályára.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK 81-83 (25-15, 9-23,24-27,23-18)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Papp P., Söjtöry, Gál (Bogárdi).
Szedeák: Boltics 9/3, WIRTH 14/6, Kovács Á. 12, VÁGVÖLGYI 14/6, SULOVICS 29/3. Csere: Kerpel-Fronius G 2., Révész 1, Bonifert. Edző: Andjelko Mandics.
ZTE: Kinney 16/3, Vaughn 6, BENKE 16/6, Szabó Zs. 1, Radic 8. Csere: MOHÁCSI 15/6, Horváth Á. 9/3, Mikovics 10, Kis R. 2. Edző: Bencze Tamás.
Kipontozódott: Kovács Á. (38.), Vágvölgyi (40.) ill. Benke (40.)